Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον Ναφτάλι Μπένετ για την εκλογή του – Αναγνώρισαν τον στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ

mitsotakis_maximou5
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που συνεχάρη τον ομόλογό του για τον σχηματισμό κυβέρνησης και την ανάληψη των καθηκόντων του, ενώ του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ιοι δύο ηγέτες αναγνώρισαν τον στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων ΕλλάδαςΙσραήλ και εξέφρασαν την πρόθεση να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τόσο σε διμερές όσο και σε τριμερές –με τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας- και σε περιφερειακό επίπεδο.

Υπογράμμισαν την αμοιβαία βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας, κάνοντας αναφορά στα σημαντικά βήματα που έχουν ήδη γίνει σε κρίσιμους τομείς, όπως η ενέργεια, η άμυνα και η τεχνολογία, ενώ συζήτησαν και για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο κ. Μητσοτάκης προσκάλεσε τον κ. Μπένετ να επισκεφθεί την Αθήνα. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αναζητηθούν κατάλληλες ημερομηνίες για την πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης.



Ειδήσεις σήμερα:

Η απολογία του ελαιοχρωματιστή: Μπήκε στην Πινακοθήκη από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, πήρε τους πίνακες, έφυγε με... ταξί

Moderna: Αποτελεσματικό το εμβόλιο έναντι της μετάλλαξης Δέλτα

Στα 605 τα νέα κρούσματα - 204 οι διασωληνωμένοι, 13 θάνατοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης