Κεγκέρογλου: Ραγκούσης και Ξενογιαννακοπούλου ζητούν ευθύνες για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ επι ημερών τους. Ντροπή

Κεγκέρογλου: Ραγκούσης και Ξενογιαννακοπούλου ζητούν ευθύνες για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ επι ημερών τους. Ντροπή

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου κατήγγειλε ως «ανήθικα» τα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ 

kegeroglou-vasilis-
Σφοδρή σύγκρουση Κινήματος Αλλαγής και ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την πρόταση νόμου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αποπληρωμή των κομματικών δανείων που υπογράφουν και οι «πασοκογενείς» βουλευτές της Κουμουνδούρου.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου κατήγγειλε ως «ανήθικα» τα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ καθώς όπως είπε καλούν σήμερα τα μέλη του δικού του κόμματος να πληρώσουν για τον υπερδανεισμό που δημιουργήθηκε επι δικών τους ημερών.

«Η χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ πηγαίνει για την αποπληρωμή των δανείων και εμείς ως βουλευτές παραχωρούμε μέρος της αποζημίωσης για να καλυφθεί το ποσό. Και έρχονται οι δύο πρώην γραμματείς του ΠΑΣΟΚ, η κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης και λένε ότι για τα δικά τους λάθη θα πληρώσουν οι βουλευτές Πουλάς, Φραγγίδης, Πάνας που δεν είχαν καμία σχέση με την περίοδο που δημιουργήθηκε το δανειακό άνοιγμα. Που δεν είχαν καμία σχέση. Σοβαρά; Πρέπει να πληρώσουν όλοι όσοι απέκτησαν όνομα με το ΠΑΣΟΚ και μετά το πούλησαν δεξιά και αριστερά. Κουρουμπλής, Τζάκρη, Σπίρτζης, Παπαηλιού, Μωραϊτης, Ξενογιαννακοπούλου, Ραγκούσης, όλοι αυτοί υπογράφουν την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ και καλούν να απολογηθούν άλλοι για την δική τους περίοδο. Ακόμα και ο Σίμος Κεδίκογλου έχει χρεωστική καρτέλα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου.

Απαντώντας η κυρία Ξενογιαννακοπούλου είπε πως ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν είχε σχέση με τα οικονομικά του κόμματος. Απέφυγε ωστόσο να απαντήσει στο γιατί έχουν ευθύνη οι σημερινοί βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής για χρέη που δημιουργήθηκαν την περίοδο που η ίδια ήταν γραμματέας του κόμματος;

«Ολοι οι γραμματείες του ΠΑΣΟΚ δεν είχαμε σχέση με τα οικονομικά και το ξέρει καλά ο κ. Κεγκέρογλου. Δεν συνηθίζω να μιλώ αρνητικά για ένα κόμμα που υπηρέτησα από τα 17 έτη και διαγράφηκα. Διαγράφηκα όταν παραιτήθηκε από αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για το μνημόνιο. Δεν ανέχομαι από κανέναν να μου κάνει τέτοια κριτική. Εφυγα 6 χρόνια από την πολιτική δεν είμαι γυρολόγος. Συστρατεύτηκα με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί πιστεύω ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργείται ελπίδα για την χώρα» ειπε χαρακτηριστικά.

Ανταπαντώντας ο κ. Κεγκέρογλου εξήγησε ότι δεν άσκησε πολιτική κριτική: « μίλησα για το ηθικό σκέλος κα Ξενογιαννακοπούλου. Ο γραμματέας της περιόδου δημιουργίας των χρεών δεν έχει δικαίωμα να ζητά ευθύνες από βουλευτές που εκείνη την περίοδο δεν είχαν σχέση με το κόμμα».

Κλείσιμο
Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουλέτης σχολίασε: «Δεν μπορούν τα κόμματα του 2% της Siemens να μιλούν έτσι στην Βουλή. Υπάρχει μείζον πολιτικό ζήτημα εδώ και χρόνια σε σχέση με την ασυλία που είχαν στο πλαίσιο του δικομματισμού της διαπλοκής. Είναι υπερχρεωμένα και τα 2 κόμματα. Θα έπρεπε να υπάρχει ντροπή»

«Σας εξήγησα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε δικαίωμα να καταθέσει πρόταση νόμου. Βέβαια είχε 5 χρόνια στην κυβέρνηση για να φέρει κανονικό νόμο. Είπα ότι οι έχοντες την πολιτική ευθύνη για την διαχείριση εκείνης της περιόδου - γραμματείς ήταν ο Ραγκούσης και η Ξενογιαννακοπούλου – δεν έχουν ηθικό δικαίωμα να χρεώνουν ευθύνες» επανέλαβε ο κ. Κεγκέρογλου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Με την σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών η κορύφωση της «μάχης» για το εργασιακό νομοσχέδιο

Καιρός: Βροχές στα βορειοανατολικά και άνοδο της θερμοκρασίας

Τρία εμβόλια ανοιχτά για τους 18-24 - Κανονικά και χωρίς κύμα ακυρώσεων η προσέλευση για AstraZeneca
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης