Γιαννακοπούλου για «Δήμητρα» της Λέσβου: Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διαβούμε μέχρι να γίνουμε πραγματικά ανοιχτή κοινωνία

Γιαννακοπούλου για «Δήμητρα» της Λέσβου: Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διαβούμε μέχρι να γίνουμε πραγματικά ανοιχτή κοινωνία

«Δεν της άξιζε τέτοιο τέλος, δεν πείραξε ποτέ κανέναν», αναφέρει η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ σχετικά με την τραγική κατάληξη της «Δήμητρας»

giannakopoulou
Τον θάνατο της «Δήμητρας» από τη Λεσβο σχολιάζει σε δήλωση της η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγης, Νάντια Γιαννακόπουλου. «Η Δήμητρα της Λέσβου, αυτή η βασανισμένη ψυχή δεν υπάρχει πια...Έγινε τρόφιμος του Δρομοκαΐτειου, εξαφανίστηκε, αναζητήθηκε με παρέμβαση του Silver Alert, έγινε εγκαταλελειμμένο θύμα τροχαίου, έμεινε "στα αζήτητα" ενός Νεκροτομείου και ταυτοποιήθηκε με καθυστέρηση. Δεν της άξιζε τέτοιο τέλος, δεν πείραξε ποτέ κανέναν», αναφέρει η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Η κυρία Γιαννακόπουλου μιλά επισης, για «σκέψεις γιατί στην περίπτωση αυτή βλέπουμε τις παθογένειες μιας κοινωνίας, αλλά και ενός Κράτους. Μιας κοινωνίας που συχνά δείχνει κλειστή, μια κοινωνία που ακόμα την χαρακτηρίζει ο σεξισμός, η ομοφοβία, η τρανσφοβία, η περιθωριοποίηση όσων "παρεκκλίνουν" από την δήθεν κανονικότητα. Ενός Κράτους που δείχνει την αδυναμία του να αντιδράσει έγκαιρα, να βρει υπεύθυνους και ενόχους για μια σειρά γεγονότων και συμπεριφορών».

Και καταλήγει λέγοντας πως «έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι να σπάσουμε τα στερεότυπα, που καταστρέφουν ζωές και στερούν τον πλούτο του διαφορετικού. Να σταθούμε πεισματικά και αποφασιστικά απέναντι σε κάθε είδους διαχωρισμούς και προκαταλήψεις. Αξίζει όμως τον κόπο αυτό τον δρόμο να τον διαβούμε, αν θέλουμε πράγματι μια ανοικτή κοινωνία, αν θέλουμε πράγματι να είμαστε άνθρωποι με σεβασμό και αγάπη σε κάθε συνάνθρωπό μας».




Ειδήσεις σήμερα:

Λύματα: Αττική και Θεσσαλονίκη «οδηγούν» τη μείωση του ιικού φορτίου

Πρόγραμμα €1,76 δισ. για την αντιπυρική προστασία ανακοίνωσαν Χαρδαλιάς - Χρυσοχοΐδης

Στα 835 τα νέα κρούσματα - 343 οι διασωληνωμένοι, 22 θάνατοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης