Σκοπιανός ΥΠΕΞ: Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε την ποδοσφαιρική ομάδα μας να αλλάξει το όνομα στη φανέλα

Σκοπιανός ΥΠΕΞ: Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε την ποδοσφαιρική ομάδα μας να αλλάξει το όνομα στη φανέλα

Δεν επιχορηγείται από το κράτος η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται σε ιδρύματα του κράτους, ισχυρίζεται ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας

MK
Ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις της Αθήνας, καθώς η ποδοσφαιρική ομάδα της Β. Μακεδονίας παρουσιάστηκε στο EURO με φανέλες που έχουν χαραγμένα τα αρχικά της «Ομοσπονδίας της Μακεδονίας», ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μπουγιάρ Οσμάνι, ισχυρίστηκε ότι δεν προβλέπεται η αλλαγή ονομασίας από τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς δεσμεύει μόνο τα κρατικά ιδρύματα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους σημείωσε, δεν υποχρεούνται η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του να μετατρέψει και να προσαρμόσει το όνομά της στη νέα ονομασία της χώρας. «Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Μακεδονίας (FFM) είναι ένας ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι εγγεγραμμένος στο Γενικό Μητρώο ως ένωση και ως εκ τούτου δεν χρηματοδοτείται από το κράτος. Η Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται σε ιδρύματα που λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ενώ πρόσθεσε πως, «από τη στιγμή που η FFM δεν λαμβάνει λεφτά από το κράτος, δεν έχει υποχρέωση να προσαρμοστεί στη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι κωδικοί των εμπορικών σημάτων βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι οι εξής: κωδικοί MK και MKD. Κάποιοι ρωτούν γιατί δεν χρησιμοποιείται ο κωδικός NMΚ (North Macedonia), αλλά αυτός ο κωδικός ορίζεται μόνο για τις πινακίδες των αυτοκινήτων, σύμφωνα με τη Συμφωνία Πρεσπών».

Για το επίμαχα αρχικά στις φανέλες των ποδοσφαιριστών της Βόρειας Μακεδονίας αλλά και για προκλητικές αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Μουάμεντ Σεϊντίνι, υπήρξαν αντιδράσεις τόσο του υφυπουργού Αθλητισμού της Ελλάδας, Λευτέρη Αυγενάκη, όσο και της ΕΠΟ προς την UEFA, αλλά και επιστολή διαμαρτυρίας του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια προς τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ινδία: Ο Κομμουνισμός, ο Μαρξισμός και ο Λενινισμός θα... παραβρεθούν στον γάμο του Σοσιαλισμού

Βόλος: Ασυνείδητος οδηγός χτύπησε 5χρονο και τον εγκατέλειψε!

Η G7 ενέκρινε το σχέδιο για τον παγκόσμιο εταιρικό φόρο 15%
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης