Αντρίκος Παπανδρέου: Η σκευωρία εναντίον της οικογένειάς μου και του ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε

Αντρίκος Παπανδρέου: Η σκευωρία εναντίον της οικογένειάς μου και του ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook,  ο Αντρίκος Παπανδρέου μιλά για τις «συκοφαντίες που είχαν ενορχηστρωτή τον Πάνο Καμμένο»

adrikos
Για τη δικαίωση της οικογένειας Παπανδρέου από τις συκοφαντίες που είχαν ενορχηστρωτή τον Πάνο Καμμένο, μιλά σε μακροσκελή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου (Αντρίκος), αδερφός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου. Όπως τονίζει «η σκευωρία που κατέρρευσε, εξυφάνθηκε εναντίον μου, αλλά και εναντίον του αδελφού μου, πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, από εξωθεσμικά κέντρα, αλλά και πολιτικούς που ελλείψει ουσιαστικών πολιτικών επιχειρημάτων και προτάσεων, επέλεξαν τη συκοφαντία και τη σπίλωση πολιτικών προσώπων και κομμάτων, για να αναρριχηθούν στην εξουσία».

«Μαζί μάλιστα, με την άλλη σκευωρία, αυτή των 500 εκατομμυρίων που υποτίθεται ότι κατείχε σε λογαριασμό της HSBC η μητέρα μου Μαργαρίτα, για την οποία επίσης έχουν καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη οι σκευωροί, σκοπό είχαν να πληγεί βάναυσα η ιστορία της οικογενείας μου, η οποία χαρακτηρίζεται από μια μακρά πορεία αγώνων για την πατρίδα μας και τη δημοκρατία, να αποδυναμωθεί η Παράταξη μας και έτσι, να καταστεί εύκολη η επίτευξη των δικών τους άτιμων επιδιώξεων» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Συνεχίζει λέγοντας πως, «τα δύο σκέλη της σκευωρίας, κυριάρχησαν επί πολλά χρόνια, προκειμένου να αποκρύψουν την αλήθεια για τα δημόσια πράγματα, τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων και τις ευθύνες όσων είχαν συμβάλει στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που μας οδήγησαν να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια εθνική καταστροφή».

Τονίζει πως παρόλα αυτά, «το φως της αλήθειας, δεν έχει λάμψει ακόμη. Η άδικη ταλαιπωρία την οποία υπέστην προσωπικά, ελπίζω να χρησιμεύσει ως μάθημα πολιτικών συμπεριφορών προς αποφυγήν στο μέλλον, γιατί καλλιεργούν τον διχασμό και το μίσος, αντί να οικοδομούν την κοινωνική συνοχή και τη συνεννόηση μεταξύ πολιτικών δυνάμεων προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, αμαυρώνουν την πολιτική και εντέλει, πλήττουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την πολιτική, υπονομεύοντας την αυτονομία της και ανοίγοντας το δρόμο σε δήθεν μεσσίες και σωτήρες. Τώρα που οι σκευωρίες κατέρρευσαν και οι εντεταλμένοι πρωταγωνιστές τιμωρήθηκαν, οι συνοδοιπόροι τους συνεχίζουν να σωπαίνουν, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, ότι είναι η ώρα να ανοίξει επιτέλους ένας δημόσιος διάλογος, που θα μας οδηγήσει συλλογικά στην αλήθεια και την πραγματική κάθαρση, όχι απλώς τη δικαστική, η οποία και αποτελεί προϋπόθεση και για να αντιμετωπιστούν ουσιαστικά οι αιτίες της κρίσης που συνεχίζουμε να βιώνουμε, και για να οικοδομήσουμε ένα μέλλον αξιοπρέπειας και ελπίδας».


Τώρα, που ολοκληρώθηκε πια, μετά από μια πολύχρονη δικαστική διαδικασία και η τελευταία πράξη μιας πολιτικής σκευωρίας,...

Posted by Andreas Papandreou on Wednesday, May 12, 2021
Κλείσιμο



Ειδήσεις σήμερα 

Μάικλ Τζόρνταν: Αποκάλυψε την τελευταία συνομιλία του με τον Κόμπι Μπράιαντ

Πυρετός προετοιμασιών για το άνοιγμα του τουρισμού - Πώς θα έρχονται στην Ελλάδα οι ξένοι επισκέπτες

Οι Γερμανοί πολίτες ζητούν «απεγνωσμένα» να εμβολιαστούν έναντι της Covid-19
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης