Self test - Πελώνη: Δεν υπάρχει πιθανότητα κάποιος με αρνητικό τεστ να διαγνωστεί θετικός

Self test - Πελώνη: Δεν υπάρχει πιθανότητα κάποιος με αρνητικό τεστ να διαγνωστεί θετικός

Όπως είπε σχετικά με την παροχή των self test, και οι επιχειρήσεις έχουν ευθύνη για τη μη διασπορά του ιού και οφείλουν να φροντίζουν για την υγεία των εργαζομένων τους

self_test_main-985
Για την αξιοπιστία των self test μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα self test, η κυρία Πελώνη είπε πως είναι «ένα εργαλείο που εφαρμόζουμε για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Και οι επιχειρήσεις έχουν ευθύνη για τη μη διασπορά του ιού και οφείλουν να φροντίζουν για την υγεία των εργαζομένων».

 Όπως είπε χαρακτηριστικά σε αντίστοιχη ερώτηση , εφόσον κάποιος διαγνωστεί θετικός σε self test και το δηλώσει στην πλατφόρμα, γι αυτό γίνεται επιβεβαίωση από τον 
ΕΟΔΥ με rapid test ή μοριακό σε δημόσια δομή. Συμπλήρωσε δε πως «το επιστημονικά αποδεκτό όριο ψευδώς θετικών τεστ που έχει τεθεί με βάση τις προδιαγραφές εγκυρότητας, οι οποίες είναι 99% στα αρνητικά, είναι 1% στα ψευδώς θετικά. Για παράδειγμα σε 1,6 εκατομμύρια self test το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να αντιστοιχεί σε 16.000 ψευδώς θετικά. Το σημαντικό είναι η εγκυρότητα στα αρνητικά. Δεν υπάρχει πιθανότητα κάποιος να διαγνωστεί αρνητικός και να είναι θετικός», είπε.

Δείτε το βίντεο:



Ειδήσεις σήμερα: 
Self tests: Δωρεάν διάθεση έως και την Τετάρτη μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα

Τι συμβαίνει στη Μιανμάρ 100 μέρες μετά το πραξικόπημα;

Πού θα γίνουν δωρεάν rapid test σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης