Χίος: Παρενοχλήσεις σκαφών της Frontex από τουρκικές ακταιωρούς

Χίος: Παρενοχλήσεις σκαφών της Frontex από τουρκικές ακταιωρούς

Τουρκικές ακταιωροί εισήλθαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και λίγο έλειψε να συγκρουστούν με σκάφη της Frontex

aktofylaki-tourkia_png
Δυο αρκετά σοβαρά περιστατικά διαδραματίστηκαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα στις 26 και 27 Απριλίου, όταν τουρκικές ακταιωροί εισήλθαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και λίγο έλειψε να συγκρουστούν με σκάφη της Frontex έξω από τη Χίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr στις 26 Απριλίου και ώρα 23:40 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Χίου τουρκική ακταιωρός εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς με ταχύτητα 35 κόμβων. Μάλιστα έφτασε μόλις δέκα μέτρα από την πλώρη του φιλανδικού σκάφους της Frontex και τελευταία στιγμή άλλαξε πορεία με αποτέλεσμα να μην υπάρξει σύγκρουση. Το σκάφος ζήτησε άμεσα την αποχώρηση του τουρκικού, κάτι το οποίο έγινε τελικά δέκα λεπτά αργότερα.

Αντίστοιχα στις 7:20 το πρωί της 27ης Απριλίου σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής πέρασε σε απόσταση «αναπνοής» από σουηδικό σκάφος της Frontex, σε περιοχή ανατολικά της Χίου. Μετά από λίγο αποχώρησε. Και στις δυο περιπτωσεις δεν υπήρχαν ελληνικά σκάφη του Λιμενικού καθώς το συγκεκριμένα σημεία καλύπτονταν από την Frontex.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ενημερωθεί ο Διευθυντης της Υπηρεσίας, ο οποιος χαρακτήρισε τα συμβάντα ως «εξαιρετικά σοβαρά». Τόνισε ακόμη πως αναμένεται να συζητηθούν στο συμβούλιο της Frontex που θα διεξαχθεί την Παρασκευή, ενώ όπως λένε οι ίδιες πηγες έχει ήδη ενημερωθεί και ο Αντιπροεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαριτης Σχοινάς και η Επίτροπος Μετανάστευσης, Ίλβα Γιόχανσον και έχει διαταχθεί και έρευνα.


Ειδήσεις σήμερα:

Τι είπε ο Μητσοτάκης για το φετινό καλοκαίρι - Τα διδάγματα από την τουριστική περίοδο του 2020

Η περίεργη σχέση του Μπιλ Γκέιτς με την πρώην του - Κάθε χρόνο έκανε διακοπές μαζί της!

Αριθμός ρεκόρ: 100.000 εμβολιασμοί έχουν προγραμματιστεί σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης