ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Κίνημα Αλλαγής: Ζητάει σχέδιο αντιμετώπισης της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού

Κίνημα Αλλαγής: Ζητάει σχέδιο αντιμετώπισης της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού

Ο βουλευτής Ανδρέας Πουλάς ζητάει από το υπουργείο Υγείας εκτεταμένο σχέδιο ιχνηλάτησης της νέας μετάλλαξης

Koronoios_germania
Σχεδιο εκτεταμένης ιχνηλάτησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, ιδίως της ινδικής μετάλλαξης ζητα το Κινημα Αλλαγης απο το υπουργείο Υγείας με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ταυτοποιηθεί δύο κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης, το ένα στην Πάτρα το οποίο θεωρείται «ορφανό» και το δεύτερο στην Αθήνα σε γυναίκα με ιστορικό ταξιδιού στο Ντουμπάι.

«Τη δεδομένη χρονική στιγμή η χώρα μας βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο εξόδου από το ολικό απαγορευτικό με την επανέναρξη δραστηριοτήτων όπως το λιανεμπόριο και προσεχώς της εστίασης αλλά και των σχολείων. Το γεγονός αυτό σημαίνει την αύξηση της κινητικότητας και του συγχρωτισμού των πολιτών και καθιστά την άμεση και εκτεταμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων απολύτως αναγκαίο μέτρο προκειμένου να μην έχουμε και πάλι αύξηση της διασποράς της πανδημίας στη χώρα μας», αναφέρει η ερωτηση που υπογράφει ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς.

«Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και με τα δεδομένα που έρχονται από την Ινδία, στην οποία κυριαρχεί το ινδικό στέλεχος, πρόκειται για μία πολύ μεταδοτική μετάλλαξη για την οποία οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή», προσθέτει.

Ρωτά τελος: «Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για τον άμεσο εντοπισμό και την ταυτοποίηση τυχόν κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στη χώρα μας;
Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για την άμεση και εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης;».


Ειδήσεις σήμερα:

Απάντηση της AstraZeneca στην Κομισιόν: Χωρίς ουσία η δικαστική αγωγή - Τηρούμε πλήρως τη Συμφωνία

Πώς θα εφαρμοστεί το «πράσινο» διαβατήριο στην Αυστρία

AstraZeneca - Johnson&Johnson: Σύσταση να μην χορηγούνται σε εγκύους ή σε γυναίκες που προγραμματίζουν εγκυμοσύνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης