Φίλης (ΘΕΜΑ 104,6): Αρνητικό ρεκόρ στην Ευρώπη τα κλειστά σχολεία επί 21 εβδομάδες

Φίλης (ΘΕΜΑ 104,6): Αρνητικό ρεκόρ στην Ευρώπη τα κλειστά σχολεία επί 21 εβδομάδες

Η κυβέρνηση είχε βρει τον εύκολο τρόπο να κλείσει τα σχολεία, αντί να εφαρμόσει όσα προβλέπονται υγειονομικά τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για τα self test και το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ποαρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας

filis
Τα σχολεία δεν έπρεπε να κλείσουν, είμαστε αρνητικοί πρωταθλητές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς έμειναν κλειστά 21 εβδομάδες από τις συνολικά 38 του σχολικού έτους, δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Όπως εξήγησε, η κυβέρνηση είχε βρει τον εύκολο τρόπο να κλείσει τα σχολεία, αντί να εφαρμόσει όσα προβλέπονται υγειονομικά για την ασφάλεια των μαθητών.

Όπως είπε, θα έπρεπε εξ αρχής να γίνει αραίωση των μαθητών από τις τάξεις, να γίνονται μέρα παρά μέρα τα μαθήματα ακόμη και 4 ώρες. Να μη διακοπεί, όπως είπε, η σχέση μαθητή-σχολείου, διότι αυτό έχει επιπτώσεις στην κοινωνική ζωή, αλλά και τη ψυχολογία των παιδιών.

Επιπλέον, για τα self test, είπε ότι βοηθάει επικουρικά και όχι όπως πρέπει στην επιδημιολογική επιτήρηση. Ταυτόχρονα, στηλίτευσε την αργοπορία των εμβολιασμών στους εκπαιδευτικούς και ειδικότερα στους καθηγητές της ειδικής αγωγής. «Στα ειδικά σχολεία υπάρχει πρόβλημα. Δεν έκλεισαν, έμειναν ανοιχτά χωρίς τεστ και εμβόλια. Όσες δόσεις περίσσεψαν, τις έδωσαν σε νεαρούς αστυνομικούς, έπρεπε να δοθούν πρώτα στους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη, ο κ. Φίλης τόνισε ότι πρέπει να συζητηθεί άμεσα το θέμα του ιδιωτικού χρέους. «Θα έχουμε θύματα επιχειρήσεις και ανθρώπους όταν τελειώσει η πανδημία», σημείωσε, ενώ κατήγγειλε ότι γίνεται καταρράκωση της μεσαίας τάξης, με πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μην μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα τους. Πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό, τόνισε, με την ενίσχυση των επιχειρήσεων και ρευστότητα. Να υπάρξουν ρυθμίσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πρόσθεσε, πώς είμαστε μπροστά σε μια φτωχοποίηση και διάλυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ισχυρίστηκε ότι σύμφωνα με τον νέο εργασιακό νόμο, ο εργαζόμενος θα δουλεύει 10ώρο, αλλά θα πληρώνεται μόνο 8ώρο.







Ειδήσεις σήμερα:

Ποιες ομάδες πολιτών είναι πιθανότερο να κάνουν Πάσχα στο χωριό - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Τσίπρας: Με νέα ομάδα και πακέτο 5,7 δισ. ευρώ το σχέδιο για την οικονομία μετά την πανδημία

Οξύνεται η αντιπαράθεση για το εργασιακό νομοσχέδιο - Σημείο τριβής οι υπερωρίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης