Κατρίνης (ΘΕΜΑ 104,6): Στον τόνο και στον βαθμό που έπρεπε οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το 1821

Κατρίνης (ΘΕΜΑ 104,6): Στον τόνο και στον βαθμό που έπρεπε οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το 1821

Τι είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ για τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής

katrinis
Όλη η Ελλάδα αισθάνθηκε όμορφα χτες με τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση είπε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης.

Η εκδήλωση ήταν στον τόνο και στο βαθμό που έπρεπε, είπε ο κ. Κατρίνης, ήταν μία όμορφη τελετή που έκανε τον κόσμο να συναισθανθεί το μέγεθος της Επανάστασης του ‘21 και την αξία του και ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, που ακόμα και σήμερα οι αγώνες για ελευθερία και ανεξαρτησία παραμένουν επίκαιροι, ειδικά και όταν βλέπουμε ότι και με τους γείτονες η σχέση μας γίνεται όλο και πιο προβληματική.

Για τη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Κατρίνης σχολίασε πως δεν υπάρχει αυτόματη ενεργοποίηση μηχανισμού κυρώσεων, σε περίπτωση που η Τουρκία υποπέσει πάλι σε μονομερείς ενέργειες κι αν διαβάσει κάποιος αναλυτικά τη δήλωση της Συνόδου, ακόμα και στο θέμα με το σεβασμό των αποφάσεων του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ που επικαλείται, δεν βλέπουμε κάτι για τα Βαρώσια, το οποίο είναι πρωτοφανής καταπάτηση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, υπάρχει μία προσπάθεια εξομάλυνσης και εξωραϊσμού της κατάστασης, ιδιαίτερα με προβολή στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, αλλά όλα μετατίθενται στο μέλλον, ουσιαστικά σα να μη συνέβησαν ποτέ, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρίνης.

Οι προκλήσεις της Τουρκίας, πρόσθεσε, καθώς και η γενικότερη στρατηγική της Τουρκίας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ακόμα και η αποδοκιμασία για τα θέματα καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι στη λογική της σύστασης. Θεωρεί, όπως είπε, ότι οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να μην οξύνουν τις σχέσεις με την Τουρκία, αυτό όμως δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και της Κύπρου τουλάχιστον.

Είναι εμφανές ότι οι ενέργειες της Τουρκίας είναι παράνομες, κατέληξε ο κ. Κατρίνης, λέγοντας πως συνεχίζει να προκαλεί και ότι θα πρέπει να υπάρχει μία ξεκάθαρη στρατηγική των Ευρωπαίων απέναντι στην Τουρκία, ιδιαίτερα με οικονομικούς όρους που σε αυτή τη συγκυρία «πονάνε» περισσότερο τους γείτονές μας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Politico: Γιατί ο Μητσοτάκης ήταν ο πιο τυχερός ηγέτης της συνόδου

Θωμαΐδης: Μειώθηκε το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής την προηγούμενη εβδομάδα

Κορωνοπάρτι με εκατοντάδες άτομα στην Πάτρα - Φωτογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης