Ο Μακρόν στην ΕΡΤ1 και τον Νίκο Αλιάγα: Τι λέει για την Ελλάδα και την Επανάσταση του 1821

Ο Μακρόν στην ΕΡΤ1 και τον Νίκο Αλιάγα: Τι λέει για την Ελλάδα και την Επανάσταση του 1821

«Όταν θέλω να ηρεμήσω, καταφεύγω στην παρμενίδια ισορροπία» - Δείτε το τρέιλερ της συνέντευξης

macron-aliagas-65
Για τις σχέσεις Ελλάδας - Γαλλίας, τα ελληνοτουρκικά, την πανδημία, την επαφή του με τον ελληνικό πολιτισμό και φυσικά την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 μίλησε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν στην ΕΡΤ1 και τον Νίκο Αλιάγα.

Στο τρέιλερ της εκπομπής η οποία θα προβληθεί σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, ο κ. Μακρόν αφηγείται πόσο τον επηρέασαν οι αρχαίες τραγωδίες και σημειώνει πως η Ελλάδα πριν από 200 χρόνια ενέπνεε την Ευρώπη και ειδικά την Γαλλία.

Μιλώντας για τα ζητήματα που προκύπτουν με την Τουρκία, αλλά και το μεταναστευτικό, ο Γάλλος πρόεδρος σημειώνει χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί έτσι ώστε να προστατεύσει αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορά της.

Δείτε το τρέιλερ:



Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά η δημόσια τηλεόραση, ο Νίκος Αλιάγας που εντάσσεται στο δυναμικό της, θα συμμετέχει σε ειδικά τηλεοπτικά πρότζεκτ ή και καλύπτοντας δημοσιογραφικά μείζονος σημασίας διεθνή γεγονότα.

Κλείσιμο
Ο Νίκος Αλιάγας όπως έχει γίνει επίσης γνωστό, θα παρουσιάσει και την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η οποία θα έχει υψηλούς προσκεκλημένους όπως ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, με τη συζύγό του, Βλαντλένα κ.α.

Στο πλευρό του στην παρουσίαση, Σοφία Κορμά, που υπηρετεί στην Διεύθυνση Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η αρχισμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας, με καταγωγή από την Καλαμάτα και σπουδές στην ΑΣΟΕΕ, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια την εκπομπή "Αρετή και Τόλμη" στην κρατική τηλεόραση.

Ειδήσεις σήμερα: 

25η Μαρτίου: «Αστακός» η Αθήνα με 4.000 αστυνομικούς, 6 drones και δύο ελικόπτερα

Πρίγκιπας Κάρολος: Το πυκνό πρόγραμμα της επίσκεψής του και το ενδιαφέρον του για το Τατόι

Ο διάσημος ηθοποιός Τζορτζ Σίγκαλ πέθανε στα 87 του χρόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης