Σιμόπουλος (ΝΔ): Λάθος η επικοινωνιακή επίθεση στους φαρμακοποιούς

Σιμόπουλος (ΝΔ): Λάθος η επικοινωνιακή επίθεση στους φαρμακοποιούς

Ο βουλευτής υποστηρίζει πως οι φαρμακοποιοί «δικαιούνται» να λαμβάνουν «χαμηλό αντίτιμο» από τους πολίτες στην περίπτωση που διενεργούν τα δωρεάν τεστ

simopoulos
Την διαφωνία του με την κόντρα που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μεταξύ της ΝΔ και του προέδρου των φαρμακοποιών Κώστα Λουράντου εκφράζει ο «γαλάζιος» βουλευτής Στράτος Σιμόπουλος. Ο ίδιος, δε, υποστηρίζει πως οι φαρμακοποιοί «δικαιούνται» να λαμβάνουν «χαμηλό αντίτιμο» από τους πολίτες στην περίπτωση που διενεργούν τα δωρεάν τέστ.

Πιο αναλυτικά ο κ. Σιμόπουλος σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Λάθος η επικοινωνιακή επίθεση στους φαρμακοποιούς», υποστηρίζει πως «τα φαρμακεία της χώρας αποτελούν ένα δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας χωρίς ανάλογο προηγούμενο στην Ευρώπη. Ήρθε η πανδημία και η άποψη ότι ο αριθμός τους είναι πολύ μεγάλος κατέρρευσε. Τα φαρμακεία χρησιμοποιήθηκαν για την οργάνωση μιας άψογης εμβολιαστικής διαδικασίας».

«Η πανδημία επίσης, αν και δεν έφερε lockdown στα φαρμακεία, μείωσε δραματικά το τζίρο τους, χωρίς φυσικά να υπάρξει οποιαδήποτε κρατική στήριξη. Σήμερα ο κλάδος δέχεται μια μεγάλη επικοινωνιακή επίθεση, με αφορμή το ύφος των δηλώσεων ορισμένων συνδικαλιστικών στελεχών του. Έχουμε υγειονομικό πόλεμο. Όλοι οφείλουμε να βάλουμε πλάτη. Έγκαιρη ενημέρωση των επαγγελματιών πρέπει, όμως, να υπάρχει και κατανόηση των θέσεων όλων των πλευρών», επισημαίνει ακόμη.

«Τα τεστ, ένα ανά εβδομάδα, για κάθε πολίτη πρέπει να δίνονται δωρεάν. Οι φαρμακοποιοί πρέπει να έχουν την δυνατότητα να πωλούν τα επιπλέον τεστ και αν θα τα κάνουν οι ίδιοι στους πολίτες, πρέπει να δικαιούνται, αν το επιθυμούν, να λαμβάνουν ένα συγκεκριμένο χαμηλό αντίτιμο. Τελικά λύση υπάρχει. Μόνο ο άνευ λόγου επικοινωνιακός "πόλεμος" μένει», καταλήγει ο κ. Σιμόπουλος.


Ειδήσεις σήμερα: 

Στην ανακρίτρια για κατάθεση ο 28χρονος ειδικός φρουρός που χτυπήθηκε στη Νέα Σμύρνη - Πλεύρης: Ζει από θαύμα

Δολοφονική επίθεση σε καθηγητή ΤΕΦΑΑ έξω από το ΕΚΠΑ - Η συγκλονιστική περιγραφή του

ΕΛ.ΑΣ.: Κάμερες θα φέρουν από σήμερα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της ΔΙΑΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης