«Δυναμική Κοινωνία»: Η νέα κίνηση στον χώρο της κεντροαριστεράς από τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου

dyn12

Η «Δυναμική Κοινωνία», δίνει ένα βήμα διαλόγου, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «μετά την πανδημία, η πολιτική επαναπροσδιορίζεται με επίκεντρο τη Δυναμική Κοινωνία · μια κοινωνία δικαιοσύνης, ανάπτυξης, ασφάλειας και αλληλεγγύης»

Ένα νέο think tank ιδρύεται στον χώρο της κεντροαριστεράς με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου.

Η «Δυναμική Κοινωνία», δίνει ένα βήμα διαλόγου, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «μετά την πανδημία, η πολιτική επαναπροσδιορίζεται με επίκεντρο τη Δυναμική Κοινωνία · μια κοινωνία δικαιοσύνης, ανάπτυξης, ασφάλειας και αλληλεγγύης».

Οι πρώτες θεματικές συζητήσεις, που αναμένονται προς το τέλος του μήνα, θα επικεντρωθούν σε θέματα όπως «Πολίτες με αξιοπρέπεια», «το μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον» και «η Ευρώπη της αλληλεγγύης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Δυναμικής Κοινωνίας:

«Η χώρα, όπως και η Ευρώπη, μετά την υγειονομική κρίση, καλείται να σχεδιάσει ξανά το μέλλον της. Στην Ελλάδα, μέσα στην πανδημία και στο πένθος, κάποιοι εξακολουθούν να συγχέουν την κανονικότητα με την ύφεση και κάποιοι άλλοι να ποντάρουν στη βία και στα λουκέτα. Τα τεχνητά δίπολα έχουν στενέψει ξανά τον ορίζοντα της ελπίδας.

Και όμως, αυτό που καταγράφεται ήδη ως πολιτικό αίτημα δεν είναι η πρόσκαιρη μικροκομματική λογιστική κόστους-οφέλους, αλλά μια νέα προγραμματική πρόταση για τη χώρα. Τα κύρια θέματα που ανέδειξε η συγκυρία είναι : η δημόσια υγεία στον καιρό της βιοπολιτικής διακινδύνευσης, η εκπαιδευτική ανασυγκρότηση, η επενδυτική καινοτομία, η πράσινη ανάπτυξη, το ψηφιακό άλμα στην εργασία, το κοινωνικό κράτος.

Η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, με τη μεγάλη ιστορική εμπειρία, αλλά και τις πρόσφατες προγραμματικές επεξεργασίες της, καλείται σήμερα να ανταποκριθεί σε αυτές τις προκλήσεις και να εκφράσει νέες πολιτικές συμμαχιών των μεσαίων στρωμάτων και της μισθωτής εργασίας, με στόχο ένα ανορθωτικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, κοινωνικής συνοχής και εκσυγχρονισμού. Μετά την πανδημία, η πολιτική επαναπροσδιορίζεται με επίκεντρο τη Δυναμική Κοινωνία · μια κοινωνία δικαιοσύνης, ανάπτυξης, ασφάλειας και αλληλεγγύης.

Με ποιες μεταρρυθμίσεις όμως και με ποια δέσμη εξειδικευμένων προγραμμάτων μπορούν οι παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα;

Αυτό θα επιδιώξουμε να συζητήσουμε, με δημόσιες παρεμβάσεις και εκδηλώσεις. Για την κοινωνία που μας αξίζει, για μια Δυναμική Κοινωνία με αξιοπρέπεια.

Οι θεματικές που θα συζητήσουμε μεταξύ άλλων είναι «Πολίτες με αξιοπρέπεια», «το μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον» και «η Ευρώπη της αλληλεγγύης».


Ειδήσεις σήμερα: 

Der Spiegel: «Ήλιος, θάλασσα και χωρίς Covid» τα ελληνικά νησιά - Όφελος για εκατομμύρια επισκέπτες

ΗΠΑ: Ανακάμπτουν τα αεροπορικά ταξίδια μετά τη «βουτιά» της πανδημίας

Ρωσία: «Προστασία για ένα χρόνο θα παρέχει το EpiVacCorona» λένε οι κατασκευαστές του

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης