ΥΠΕΞ: Οπισθοδρόμηση η αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

ΥΠΕΞ: Οπισθοδρόμηση η αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

«Η Ελλάδα πιστεύει ότι θα πρέπει να ενταθεί ο αγώνας για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών», διαμηνύει το υπουργείο Εξωτερικών

Screenshot_2021-03-21_at_11_35_24_PM
«Οπισθοδρόμηση» και κίνηση που «προκαλεί ιδιαίτερη απογοήτευση» χαρακτηρίζει την αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Η αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας αποτελεί μια οπισθοδρόμηση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προκαλεί ιδιαίτερη απογοήτευση», αναφέρει.

«Η Ελλάδα πιστεύει ότι θα πρέπει να ενταθεί ο αγώνας για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Στο πλαίσιο αυτό, η διαφύλαξη της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης είναι εξαιρετικά σημαντική», προσθέτει.

Μπορέλ: «Επικίνδυνο μήνυμα σε όλο τον κόσμο η απόσυρση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης» 

Η απόφαση της Τουρκίας να αποσυρθεί από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης «στέλνει επικίνδυνο μήνυμα σε όλο τον κόσμο» υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος τα ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Η Σύμβαση «στοχεύει στη διασφάλιση ουσιαστικής νομικής προστασίας σε γυναίκες και κορίτσια σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι σήμερα πιο σημαντικό από ποτέ, καθώς η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών έχει αυξηθεί σε νέα επίπεδα παγκοσμίως ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19 και των πολλών συγκρούσεων, όπου οι γυναίκες είναι βασικά θύματα» αναφέρει ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

Παράλληλα, σημειώνει ότι «τώρα είναι η ώρα να δείξουμε ηγεσία και να ενισχύσουμε τις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών, όχι για να υποχωρήσουμε. Γι' αυτό δεν μπορούμε παρά να εκφράζουμε βαθιά απογοήτευση και δεν κατανοούμε την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αποσυρθεί από αυτήν τη σύμβαση που φέρει ακόμη και το όνομα της Κωνσταντινούπολης».

Ειδήσεις σήμερα 

Ανοίγουν αύριο κομμωτήρια, πάρκα και αρχαιολογικοί χώροι - Πώς θα μετακινούνται οι πολίτες 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών «αδειάζει» τον Εξαδάκτυλο για την επιστράτευση 

Ο γολγοθάς του Έλληνα αστυνομικού που έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης στη Σαουδική Αραβία 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης