Με τροπολογία καταργούνται τα κωλύματα εκλογιμότητας στις ομοσπονδίες

avgenakis

Με τη ρύθμιση διευκρινίζεται πως τα κωλύματα που θέτουν τα καταστατικά των αθλητικών ομοσπονδιών και της ΕΠΟ δεν ισχύουν έναντι του νόμου

Τροπολογία για τις αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών κατέθεσε στη Βουλή το υφυπουργείο Αθλητισμού. Με την ρύθμιση διευκρινίζεται πως τα κωλύματα που θέτουν τα καταστατικά των αθλητικών ομοσπονδιών και της ΕΠΟ δεν ισχύουν έναντι του νόμου.

Στόχος της διάταξης αποτελεί η διευκόλυνση της διεξαγωγής των αρχαιρεσιών στους αθλητικούς φορείς όλων των βαθμίδων με την άρση τυχόν ερμηνευτικών αμφισβητήσεων και την αποφυγή άσκοπων δικαστικών διενέξεων. Σύμφωνα με την συνοδευτική έκθεση «με τις διατάξεις της τροπολογίας διασαφηνίζεται ότι με το άρθρο 3 του νόμου 2725/1999 που αφορά στα κωλύματα εγγραφής μέλους αθλητικού σωματείου ή μέλους οργάνων διοίκησης σωματείου, ένωσης, ομοσπονδίας κλπ κατισχύει από την 18η.9.2020 οπότε τέθηκε σε ισχύ ως υφίσταται κάθε διαφορετικής ρύθμισης, που περιέχεται σε καταστατικό αθλητικού σωματείου, αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία καθώς παρά την αλλαγή του νόμου η ΕΠΟ, προβάλλοντας το αυτοδιοίκητο, εξακολουθούσε να διατηρεί στο καταστατικό της κωλύματα για την εγγραφή μελών οργάνων διοίκησης όπως η κατοχή πρακτορείου ΟΠΑΠ. Η συγκεκριμένη «ανωμαλία» ενδεχομένως να έθετε προσκόμματα σε συγκεκριμένες υποψηφιότητες όπως για παράδειγμα πρώην αθλητών που λόγω των διακρίσεών τους το κράτος τους επιβράβευσε με άδεια πρακτορείου ΟΠΑΠ. Στην κατηγορία αυτή εντάσσεται και η υποψηφιότητα του κ. Θοδωρή Ζαγοράκη.

Δείτε εδώ την τροπολογία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης