Γεννηματά: Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν την όξυνση

Γεννηματά: Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν την όξυνση

Όσα είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σε τηλεοπτική της συνέντευξη

fwfi_gennimata_parliament_speech
Στην κυβέρνηση επέρριψε ευθύνες για τα φαινόμενα βίας των τελευταίων ημερών, η προεδρος του Κινήματος Αλλαγης, Φώφη Γεννηματά. Όπως είπε στη τηλεοπτική της συνέντευξη στο OPEN «είναι επιλογή της κυβέρνησης, στην οποία ανταποκρίνεται η αξιωματική αντιπολίτευση με όξυνση, πόλωση και διχασμό. Είναι μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα πολύ μεγάλα προβλήματα που δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση».

Ωστόσο όπως είπε, από αυτο «εξυπηρετείται και η αξιωματική αντιπολίτευση που δεν έχει να προτείνει απολύτως τίποτα για τα πολύ μεγάλα προβλήματα της χώρας, αυτά που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα παίζουν με τη φωτιά. Αυτή η όξυνση, η πόλωση και ο διχασμός μπορούν καταστρέψουν τη χώρα στην κατάσταση που βρισκόμαστε», τονίζει.Πρόσθεσε πως οι εικόνες των προηγούμενων ημερών «ήταν ανατριχιαστικές και απολύτως καταδικαστέες. Προσβάλουν κάθε δημοκράτη πολίτη».

Η κυρία Γεννηματά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή στη Βουλή για τα πρωτοσέλιδα του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ‘80 που το συνέδεαν με την 17Ν, η κ. Γεννηματά με αιχμηρό τρόπο σχολίασε πως «είναι δυνατόν να συνεργάζεται τόσα χρόνια ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο, που ήταν ο άνθρωπος ο οποίος διακινούσε όλα αυτά και κατηγορούσε τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Λαλιώτη για τη 17Ν και τώρα κάνει ότι δεν θυμάται πως ήταν αγκαλιά, χέρι, χέρι μέχρι πριν από ένα χρόνο. Και τώρα βγαίνει και λέει σαν να έχει ξεχάσει ο ελληνικός λαός, ότι ο κ. Καμμένος, ο κυβερνητικός συνεταίρος του, τα έλεγε όλα αυτά;».

Για την πανδημία η προεδρος του Κινήματος Αλλαγης, επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματος για άνοιγμα που θα βασίζεται στα επιδημιολογικά δεδομένα και όχι lockdown ακορντεόν, όπως είπε. Όσον αφορά την οικονομία, η ίδια δήλωσε πως «η κυβέρνηση στηρίζει μόνο τους πολύ μεγάλους και τους πολύ λίγους. Άφησε τις τράπεζες ασύδοτες να στηρίζουν μόνο τους καλούς, μεγάλους πελάτες και δεν έχει φτάσει η ρευστότητα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι στενάζουν. Πνίγονται οι άνθρωποι αυτοί και αντί να τους δώσει σωσίβιο, τους κρατά απλώς το κεφάλι έξω από το νερό».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9w28v7incxt-se)

Ειδήσεις σήμερα:

Στην ανακρίτρια ο 30χρονος που κατηγορείται ότι έριξε τον αστυνομικό από τη μηχανή του

Γεωργαντάς: Πώς θα λειτουργεί το sms στο 13032 για το λιανεμπόριο

Επίθεση με μολότοφ στο κτίριο του ΣΚΑΪ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης