Ελληνοτουρκικά - Ακάρ: Αρνητικές δηλώσεις και παρενοχλήσεις από τους Έλληνες

Ελληνοτουρκικά - Ακάρ: Αρνητικές δηλώσεις και παρενοχλήσεις από τους Έλληνες

Εμείς είμαστε επικοδομητικοί, ενώ οι Έλληνες προκαλούν, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, σχολιάζοντας τις διερευνητικές επαφές - Οι επαφές μας με την Αίγυπτο θα ωφελήσουν ολόκληρη την περιφέρεια, πρόσθεσε ο Ακάρ

akar_neos
«Αρνητικές δηλώσεις, ενέργειες και παρενοχλήσεις» από την πλευρά της Ελλάδας, εξακολουθεί να βλέπει η Άγκυρα, σύμφωνα με νέες δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή ο Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος φρόντισε να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά το «άνοιγμα» που κάνει η χώρα του το τελευταίο διάστημα στην Αίγυπτο.

«Οι συζητήσεις μας με την Ελλάδα συνεχίζονται. Παρά την εποικοδομητική μας στάση, συνεχίζουμε να ερχόμαστε αντιμέτωποι με αρνητικές δηλώσεις, ενέργειες και παρενχλήσεις από τους γείτονες» ανέφερε ο Ακάρ.

Αναφερόμενος στο θέμα της Αιγύπτου, ο Ακάρ πήρε τη σκυτάλη από τον Τσαβούσογλου (νωρίτερα σήμερα τόνισε πως οι επαφές της Τουρκίας σε διπλωματικό επίπεδο με την Αίγυπτο ξεκίνησαν επισήμως), λέγοντας πως «ο σεβασμός των θαλάσσιων ζωνών της Τουρκιάς, από την Αίγυπτο έχει αξία για εμάς. Η προσέγγιση της Αιγύπτου και οι πρόσφατες εξελίξεις, θα ωφελήσουν τόσο τις δυο χώρες όσο και τις υπόλοιπες στην περιφέρεια. Αυτό ταιριάζει, εξάλλου, στους πολιτισμικούς και ιστορικούς δεσμούς μας».

Ακόμη, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν να συνεργάζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις και να δουλέψουν με την Τουρκία που «για χρόνια αποτελεί σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ».

Ειδήσεις σήμερα:

Κλείνουν για δύο εβδομάδες τα σχολεία σε όλη τη χώρα

Σε αναστολή καθηκόντων από το Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδας ο Νίκος Νικολάου

Προκαλούν οι Τούρκοι στον Έβρο - Πυροβόλησαν στη θέα περιπόλου της Frontex
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης