Κορωνοϊός

Κομισιόν: Ακόμη 530 εκατ. ευρώ στα κράτη - μέλη της Ε.Ε για την αντιμετώπιση της πανδημίας

komision

Πλέον αναμένεται η έγκριση της συγκεκριμένης πρότασης από τα δύο νομοθετικά όργανα της Ε.Ε, ήτοι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ε.Ε.

Την κινητοποίηση επιπλέον 530 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των μέτρων έκτακτης ανάγκης που έχουν λάβει τα κράτη μέλη της Ε.Ε για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας, πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πλέον αναμένεται η έγκριση της συγκεκριμένης πρότασης από τα δύο νομοθετικά όργανα της Ε.Ε, ήτοι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ε.Ε.

Το εκτελεστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρότεινε πρόσθετη χρηματοδοτική στήριξη στο πλαίσιο του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.Ε (ΤΑΕΕ), η οποία θα συμβάλει στις προσπάθειες που καταβάλλουν 17 κράτη μέλη και τρεις υπό ένταξη χώρες για την προστασία της δημόσιας υγείας κατά την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Η χρηματοδότηση αυτή θα στηρίξει μέρος των δημόσιων δαπανών τους για ιατρικό εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας, στήριξη έκτακτης ανάγκης για τον πληθυσμό και μέτρα πρόληψης, παρακολούθησης και ελέγχου της εξάπλωσης της νόσου.

Η δέσμη βοήθειας περιλαμβάνει και προκαταβολές ύψους 132,7 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη λάβει η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Κροατία, η Ουγγαρία και η Πορτογαλία. Η κινητοποίηση των τελικών πληρωμών του ΤΑΕΕ προς τα 17 κράτη μέλη βασίζεται σε διεξοδική αξιολόγηση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν. Η προτεινόμενη χρηματοδοτική συνεισφορά πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο προτού εκταμιευτεί η χρηματοδοτική βοήθεια.

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα δήλωσε σχετικά πως «το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ αποτελεί απτή απόδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στην πράξη. Από τότε που δημιουργήθηκε, έχει παράσχει αποτελεσματική βοήθεια και αρωγή σε εκατομμύρια ανθρώπους σε δύσκολους καιρούς. Πέρυσι, διευρύναμε το πεδίο εφαρμογής του ώστε να καλύπτει σοβαρές υγειονομικές έκτακτες ανάγκες. Τώρα προτείνουμε την κινητοποίηση της τόσο αναγκαίας οικονομικής βοήθειας που σχετίζεται με τον κορωνοϊό. Το ΤΑΕΕ για άλλη μια φορά εκπληρώνει την βασική του αποστολή».


Ειδήσεις σήμερα:

Πνιγμός 14χρονης στον Σηκουάνα: «Φόρεσε τα γάντια του θύματος για να μην αφήσει ίχνη»

Πρύτανης ΑΠΘ: Η σημερινή αστυνομική επιχείρηση εντάσσεται στη δικαιοδοσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης

Υπόθεση Λιγνάδη: Κατέθεσε στην ανακρίτρια ο δεύτερος μηνυτής του σκηνοθέτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης