Κουτσούμπας: Να φωτίσουμε το υπόβαθρο το οποίο διαμορφώνει δράστες ειδεχθών εγκλημάτων

Κουτσούμπας: Να φωτίσουμε το υπόβαθρο το οποίο διαμορφώνει δράστες ειδεχθών εγκλημάτων

Χυδαία τα «επιχειρήματα» που ανθίζουν όπως το «γιατί δεν μίλαγε τόσα χρόνια»

koutsoybas-7852
«Η απόφαση νέων ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, να "σπάσουν τη σιωπή τους" για τις αθλιότητες που βίωσαν, αποτελεί μία γενναία ατομική πράξη. Αυτή η γενναιότητα είναι που οδηγεί στη Δικαιοσύνη τους υπεύθυνους και όχι η κυβέρνηση, η οποία ακόμα χρωστάει εξηγήσεις για τους χειρισμούς της» τονίζει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Επισημαίνει ιδιαίτερα ότι «πέρα από την κοινωνική καταδίκη των όσων αποκρουστικών παρακολουθούμε, οφείλουμε τουλάχιστον να φωτίσουμε και το υπόβαθρο το οποίο διαμορφώνει δράστες ειδεχθών εγκλημάτων, όπως η σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων παιδιών, ανδρών και γυναικών, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού. Γιατί αυτό το υπόβαθρο είναι που εκβιάζει και τη σιωπή των θυμάτων».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, με αφορμή το ζήτημα αυτό, σημειώνει ότι «η συζήτηση παρέπεμπε σε προσπάθεια εκτόνωσης της δυσαρέσκειας που προκάλεσαν οι κυβερνητικοί χειρισμοί, μικροκομματικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έφτασε πιο βαθιά από τις ευθύνες της κ. Μενδώνη και του κ. Μητσοτάκη».

«Το ΚΚΕ όμως» υπογραμμίζει στη συνέχεια του άρθρου του «θέλει να ανοίξει αυτή η συζήτηση στην ελληνική κοινωνία, η οποία μπορεί να είναι διαφωτιστική, καθώς αντικειμενικά ο καθένας μπορεί να θέσει και να απαντήσει ερωτήματα, όπως:

  • Αν κάποιοι επώνυμοι ή αναγνωρισμένοι αναγκάζονται να σιωπούν και να θάβουν μέσα τους για χρόνια τα όσα φρικτά έζησαν, τι δύναμη, κουράγιο, χρειάζεται μία εργάτρια ή ένας υπάλληλος;
  • Αυτές οι συμπεριφορές εντοπίζονται μόνο στο χώρο του θεάματος ή αφορούν και άλλους χώρους;
  • Ποια είναι η συνέχεια μίας γενναίας ατομικής πράξης;».

«Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα είναι ταυτόχρονα και μία πρώτη ασπίδα προστασίας σε χυδαία "επιχειρήματα" που επίσης ανθίζουν και κρύβονται πίσω, όπως το "γιατί δεν μίλαγε τόσα χρόνια" ή φτάνουν ακόμα και να ταυτίζουν τον ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό με την ασέλγεια και τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων παιδιών» προσθέτει ο Δ. Κουτσούμπας.

Ειδήσεις σήμερα:

Lockdown: Πώς φτάσαμε στις 8 Μαρτίου – Από τι θα εξαρτηθεί και νέα παράταση

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι πρώτες ώρες στις φυλακές της Τρίπολης

Σάλος στη Γαλλία με τον βιαστή μαιευτήρα: Θύματά του έγκυοι και λεχώνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης