Μισέλ: Τον Μάρτιο η συζήτηση για την Ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας

Μισέλ: Τον Μάρτιο η συζήτηση για την Ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας

«Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, είναι σημαντικό στοιχείο - Δεν είναι μυστικό ότι τους τελευταίους μήνες είχαμε κάποιες δυσκολίες με την Τουρκία» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  - Τι είπε για το Κυπριακό

misel
Τον Μάρτιο θα γίνει στρατηγική συζήτηση για την Ανατολική Μεσόγειο και τη σχέση μεταξύ της ΕΕ και την Τουρκία σημείωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ερωτηθείς μετά την τηλεδιάσκεψη κορυφής, ενω σημείωσε ότι θα προετοιμαστεί αυτή η συζήτηση το επόμενο διάστημα.

«Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, είναι σημαντικό στοιχείο. Την ίδια ώρα, δεν είναι μυστικό ότι τους τελευταίους μήνες είχαμε κάποιες δυσκολίες με την Τουρκία» ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ και πρόσθεσε «αλλά ο στόχος είναι λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες αποφάσεις που έχουν ληφθεί να συζητήσουμε ξανά το Μάρτιο και να λάβουμε αποφάσεις μαζί γι'αυτό το ζήτημα».

Τόνισε δε ότι "όσον αφορά τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών (για το κυπριακό), έχετε δίκιο, στο παρελθόν η ΕΕ έχει μετάσχει ως παρατηρητής και είμαστε ακόμα παρατηρητής σε αυτήν τη διαδικασία 5 + 1 σχετικά με την επίλυση του κυπριακού. Και θα είμαστε πολύ δεσμευμένοι ως ΕΕ επειδή πιστεύουμε πράγματι ότι μπορούμε να παίξουμε θετικό ρόλο, καρποφόρο ρόλο προκειμένου να υποστηρίξουμε όλες τις θετικές προσπάθειες, προκειμένου να έχουμε μεγαλύτερη πρόοδο στην περιοχή".

"Τι θέλουμε για την περιοχή; Περισσότερη σταθερότητα και προβλεψιμότητα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, κάποιες διαφορές, και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να προωθήσουμε το ευρωπαϊκό συμφέρον, το συμφέρον των κρατών μελών και επίσης να δώσουμε μεγαλύτερη σταθερότητα και προβλεψιμότητα σε αυτήν τη σημαντική περιοχή για εμάς",
κατέληξε ο Πρόεδρος Μισέλ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Άγριο επεισόδιο στην Καλλιθέα: Μαχαίρωσε την κόρη της μπροστά στα εγγόνια της επειδή... τσακώθηκαν

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Η Μέρκελ κοντά στο «ναι», η Αθήνα πιέζει - Πού «κολλάνε» οι αποφάσεις

Οι νέες βεβαιώσεις μετακίνησης που θα ισχύουν από την 1η Μαρτίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης