Κεραμέως για Τσίπρα: Το πρωί διαδηλώνετε και το μεσημέρι διαμαρτύρεστε για αύξηση κρουσμάτων

Κεραμέως για Τσίπρα: Το πρωί διαδηλώνετε και το μεσημέρι διαμαρτύρεστε για αύξηση κρουσμάτων

Σκουρλέτης: Mην επικαλείστε σαχλαμάρες και άλλες ερμηνείες εκει που δεν υπάρχουν

keram
Σφοδρή αντιπαράθεση είχαν στην Ολομέλεια της Βουλής η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης για την επιδείνωση της πανδημίας και τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας.

«Ο κ. Σκουρλέτης έθιξε θέμα ευθύνης για την διασπορά στις διαδηλώσεις. Όμως, ο αρχηγός σας κ. Σκουρλέτη ανέλαβε την ευθύνη για τα κρούσματα που θα προκύψουν από τις διαδηλώσεις. Αυτοί είστε. Το πρωί διαδηλώνετε και το μεσημέρι διαμαρτύρεστε για αύξηση κρουσμάτων» ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός. Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε «Η Δημοκρατία δεν είναι μόνο στη Βουλή. Μέσα στην Δημοκρατία είναι και διαμαρτυρία και η συγκέντρωση. Είμαστε ακόμα σε συνθήκες πανδημίας και εσείς με δεδομένες τις αντιρρήσεις πρυτάνεων, φοιτητών, γονέων επιμένετε σε ένα νομοσχέδιο που διχάζει. Έχετε ευθύνη για την κοινωνική αναταραχή. Σε λίγες ώρες ξεκινά νέο φοιτητικό συλλαλητήριο». Ο ίδιος, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την συνέντευξη του κ. Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha όπου είπε ότι αναλαμβάνει το ρίσκο της διασποράς στις συγκεντρώσεις, είπε «μην επικαλείστε σαχλαμάρες και άλλες ερμηνείες εκεί που δεν υπάρχουν». Εντύπωση παράλληλα προκάλεσε η καταγγελία του κ. Σκουρλέτη ότι το υπουργείο Παιδείας κρύβει τα κρούσματα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε: «η Δημοκρατία δεν είναι μόνο στη Βουλή. Μέσα στην Δημοκρατία είναι η διαμαρτυρία και η συγκέντρωση. Είμαστε ακόμα σε συνθήκες πανδημίας και εσείς με δεδομένες τις αντιρρήσεις πρυτάνεων, φοιτητών, γονέων, επιμένετε σε ένα νομοσχέδιο που διχάζει, αιφνιδιάζει και επιλέγετε να συνεχίσετε ακάθεκτοι. Έχετε ευθύνη για την κοινωνική αναταραχή. Σε λίγες ώρες ξεκινά συλλαλητήριο. Θα ακολουθήσετε τις προτροπές του μέντορά σας του κ. Προτοσάλτε που λέει ότι είναι ευκαιρίας να δώσετε αποφασιστικό χτύπημα στο κίνημα; Αναλαμβάνετε την ευθύνη μιας νέας διασποράς μπροστά σε ένα νέο λοκ ντάουν που ξεκινά σκληρότερο από την Πέμπτη».

Ο ίδιος πρόσθεσε «Υπάρχουν καταγγελίες να μην καταγράφονται κρούσματα σε σχολεία και προτροπές να κρατάνε τα παιδία στο σπίτι. Και ενδεχομένως το 3ο κύμα να οφείλεται στον απερίσκεπτο τρόπο που αντιμετωπίζετε τα σχολεία».

Απαντώντας η κυρία Κεραμέως ανέφερε «ο κ. Σκουρλέτης, έθιξε θέμα ευθύνης διασποράς από διαδηλώσεις. Ο αρχηγός σας ανέλαβε την ευθύνη για τα κρούσματα που θα προκύψουν από τις διαδηλώσεις. Αυτοί είστε. Το πρωί διαδηλώνετε και το μεσημέρι διαμαρτύρεστε για αύξηση κρουσμάτων».

Η υπουργός πρόσθεσε «για την διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία είπατε ανακρίβειες. Είναι δυνατόν να λέτε ότι δεν έγιναν προσλήψεις; Μόνο το 23% των χωρών προχώρησε σε προσλήψεις και η Ελλάδα είναι μέσα σε αυτές. Με 50 χιλ προσλήψεις. Μόνιμοι διορισμοί 4,5 χιλ στην ειδική αγωγή και 10,5 χιλ στην εκπαίδευση. Διαφορετικά διαλείμματα, μάσκες, επέκταση ολοήμερου, ενημερωτικές συνεδριάσεις, εκτεταμένη ενημέρωση. Όλα αυτά τα μέτρα είναι αυτά που λέτε ότι δεν πήραμε. Μην συνεχίζετε την πρωτοφανή ανευθυνότητα. Αν εσείς ήσασταν κυβέρνηση τα σχολεία θα ήταν κλειστά και τα παιδία στο μαύρο γιατί και την τηλεκπαίδευση την πολεμήσατε λυσσαλέα. Τα σχολεία ανοίγουν και κλείνουν σε όλη την χώρα γιατί υπηρετούν δύο συνθήκες. Την προστασία υγείας και την ανάγκη ενημέρωσης.

Εντολή να μην καταγράφονται κρούσματα; Καταθέστε συγκεκριμένα στοιχεία και μην εκτοξεύετε φήμες και ανυπόστατες καταγγελίες. Πείτε ποιος και που».

Κλείσιμο
Λαμβάνοντας εκ νέου το λόγο ο κ. Σκουρλέτης είπε για τις διαδηλώσεις και την συνέντευξη Τσίπρα: «Η ευθύνη είναι μοναδική και δική σας για ότι συμβαίνει. Σας έχουμε προειδοποιήσει για τις διαμαρτυρίες. Τινάξτε τα όλα στον αέρα. Αλλά μην επικαλείστε σαχλαμάρες και άλλες ερμηνείες εκεί που δεν υπάρχουν».

Ειδήσεις σήμερα: 

Σχολεία: Τι θα ισχύσει στην τηλεκπαίδευση - Ποιες ώρες θα γίνονται τα μαθήματα

«Μοντέλο Πάτρας» για το lockdown στην Αττική - Τι θα ισχύει για επιχειρήσεις και λιανεμπόριο

Τηλεργασία, αναστολές και Συν-Εργασία: Τι αλλάζει με το νέο lockdown
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης