Πολιτικό Συμβούλιο ΚΙΝΑΛ: Να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης, δεν είναι ώρα για εσωστρέφεια

Πολιτικό Συμβούλιο ΚΙΝΑΛ: Να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης, δεν είναι ώρα για εσωστρέφεια

Στον απόηχο των τελευταίων εσωκομματικών εξελίξεων συνεδρίασε σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος - Τι ειπώθηκε για το συνέδριο και την αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ - Τι είπαν Γεννηματά, Λοβέρδος, Ανδρουλάκης

politiko-symboulio-750x430
Πολλοί ενδεχομένως να περίμεναν ότι στην πολύωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Τετάρτης θα σημειώνονταν εντάσεις ίσως και προσωπικές αντιπαραθέσεις, αφού ήταν η πρώτη μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ανδρέα Λοβέρδου για τις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο του '21. Ωστόσο διαψεύστηκαν καθώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη τελικά.

Αντιθέτως, όπως επισήμαναν πηγές στο protothema.gr η συζήτηση κινήθηκε με ψυχραιμία και ήταν σε ένα ιδιαίτερα αξιοπρεπές επίπεδο. Τέθηκαν συγκεκριμένοι προβληματισμοί για το επόμενο διάστημα, με ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα της πανδημίας που απασχολούν την κοινωνία αλλά και την οικονομία. Υπήρξε συναίνεση από όλες τις πλευρές, ώστε να χαμηλώσουν οι τόνοι και να αποφεύγεται πάση θυσία η εσωστρέφεια. Όπως άλλωστε συμφώνησαν, όταν έρθει η ώρα τότε οι υποψήφιοι θα μπορούν να εμφανίσουν τη δική τους ατζέντα ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Προς ώρας όμως κάτι τέτοιο δεν είναι ωφέλιμο για την παράταξη.

Κοινός παρονομαστής όλων των τοποθετήσεων ήταν η ξεκάθαρη και αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής, που κλείνει κάθε ενδεχόμενη συνεργασία είτε με την Νέα Δημοκρατία είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον τόνο έδωσε άλλωστε κατά την εισαγωγική της ομιλία και η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά που ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται το κόμμα να γίνει συμπλήρωμα κανενός.

Δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην μεγάλη ανάγκη το Κίνημα Αλλαγής να ξανά γίνει πρωταγωνιστής στην πολιτική σκηνή, ενισχύοντας τις δυνάμεις του. Στόχος του επόμενου διαστήματος είναι τα στελέχη να έχουν τον απαραίτητο παλμό, το νεύρο και τον τσαμπουκά ώστε να προχωρήσει η παράταξη και να μπορέσει να ορθοποδήσει. Να γίνει όπως λένε στελέχη, το απαραίτητο restart. Άλλοι επισήμαναν ότι το κόμμα πρέπει να βρει την ισχύ του, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τα δείγματα των δημοσκοπήσεων που το βρίσκουν σε σταθερά ποσοστά, χαμηλότερα από το προσδοκώμενο.

Κλείσιμο
Όσον αφορά τα εσωτερικά του κόμματος, συμφωνήθηκε ότι μέχρι να φτάσει ο χρόνος που είναι προγραμματισμένος είναι απαραίτητο να κρατούνται χαμηλοί τόνοι, μακριά από την εσωστρέφεια. Συζητώντας ωστόσο και για τις διαδικασίες, υπήρξε η εισήγηση τον Σεπτέμβριο του '21, όταν και θα το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή ώστε να εξειδικεύσει τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για τις εσωκομματικές εκλογές. Ωστόσο, υπήρξαν και τοποθετήσεις, με χαρακτηριστική εκείνη του Ανδρέα Σπυρόπουλου όπου επισήμαναν ότι η Κεντρική Επιτροπή πρέπει να συνεδριάσει νωρίτερα, γύρω στον Ιούνιο, ώστε να γίνουν οι εκλογές τον Νοέμβριο.


Στην τοποθέτηση του ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, τόνισε ότι δεν πρέπει να τροφοδοτείται η η εσωστρέφεια, δεν χρειάζονται διαδικαστικές αντιπαραθέσεις. Τόνισε επίσης, ότι οι διαδικασίες πρέπει να γίνουν στα πρότυπα του 2017, όπου το εγχείρημα αυτό αγκάλιασαν 217.000 πολίτες. Έως τότε όμως όπως είπε, πρέπει να υπ΄παρξει αξιόπιστη αντιπολίτευση με ενότητα. Να νιώθουν οι πολίτες ότι υπάρχει μια χρήσιμη και προοδευτική δύναμη. Ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος, επικεντρώθηκε σε ζητήματα της αρμοδιότητας του που αφορούν την εξωτερική πολιτική.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε πώς σε σύντομο χρόνο όλα τα στελέχη του πολιτικού συμβουλίου θα αναλάβουν ενεργούς ρόλους που θα ενισχύσουν το κόμμα. Αυτό θα βοηθήσει να επιτύχουν τους στόχους του κόμματος που είναι η ισχυροποίηση του στην κοινωνία. Σημειώνεται ότι ομόφωνα ψηφίστηκαν οι εισηγήσεις της προέδρου.

Τέλος, όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάστηκε από τα στελέχη της κεντροαριστερής παράταξης, πως στο μεν γαλάζιο στρατόπεδο υπάρχουν ιδεολογικές αντιπαραθέσεις αναφέροντας την πρόσφατη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ενώ και για τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίστηκε ότι δεν εκφράζει την προοδευτική διακυβέρνηση ενώ σχολίασαν και τις τοποθετήσεις στελεχών της Κουμουνδούρου υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης