Τουρκία: Διαψεύδουν δημοσίευμα που «είδε» ένταση στα Ίμια

Τουρκία: Διαψεύδουν δημοσίευμα που «είδε» ένταση στα Ίμια

Βολές κατά δημοσιογράφου της Sozcu

2toyrkia
Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών και η Ακτοφυλακή, διαψεύδουν κατηγορηματικά δημοσίευμα της εφημερίδας Sozcu, που «είδε» ελληνοτουρκικό επεισόδιο στα Ίμια, ανήμερα της θλιβερής επετείου.

Η εφημερίδα υποστήριξε πως δύο σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος από την Κάλυμνο, επιχείρησαν να προσεγγίσουν τις βραχονησίδες Ίμια, μ’ αποτέλεσμα να παρέμβει η τουρκική Ακτοφυλακή και να υπάρξει ένταση. Το δημοσίευμα μάλιστα υποστηρίζει πως οι Έλληνες θέλησαν να πραγματοποιήσουν τελετή για τους τρείς αξιωματικούς που χάθηκαν τη βραδιά των Ιμίων, αλλά «εμποδίστηκαν σ’ απόσταση δύο μιλίων από τις βραχονησίδες» όπως αναφέρει συγκεκριμένα.

1tourkia


Το δημοσίευμα, που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα, προκάλεσε τη αντίδραση τόσο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Μεχμέτ Ερσόι, όσο και της τουρκικής Ακτοφυλακής.

«Αυτή η είδηση είναι πλήρως αναληθής. Δεν υπήρξε τέτοιο περιστατικό. Παρά το ότι στο παρελθόν διαψεύσαμε πολλές φορές τον δημοσιογράφο που έκανε την είδηση, δυστυχώς συνεχίζει την συνήθεια του» έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό ο Ερσόι, στρέφοντας τα πυρά του κατά του δημοσιογράφου Γιασάρ Αντέρμ κατηγορώντας τον για αναξιοπιστία.

3tourkia
Κλείσιμο



Αλλά και η τουρκική Ακτοφυλακή με ανακοίνωση της επισημαίνει πως το δημοσίευμα και οι πληροφορίες της Soscu είναι «εντελώς αναληθής», με στόχο «να δημιουργήσει αίσθηση και ένταση στην κοινή γνώμη».


Ειδήσεις σήμερα: 

Στο «κόκκινο»: Σε 9 μέρες υπερδιπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής

Επιστρέφουν στα θρανία σήμερα οι μαθητές Γυμνασίου με μάσκες, αντισηπτικά και προληπτικά τεστ

Σεισμός στη Λέσβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης