Χατζηδάκης: Άμεση καταβολή 384 ευρώ συν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους που περιμένουν στην ουρά

Χατζηδάκης: Άμεση καταβολή 384 ευρώ συν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους που περιμένουν στην ουρά

«Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα εισπράξουν και τα αναδρομικά του ποσού της εθνικής σύνταξης ανάλογα με το χρονικό διάστημα που περιμένουν στην ουρά», τόνισε ο υπουργός Εργασίας

hatzidakis
Την άμεση καταβολή προσωρινής σύνταξης στο ύψος της εθνικής σύνταξης 384 ευρώ σε όσους ασφαλισμένους 62 ετών και άνω έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Αnt1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα εισπράξουν και τα αναδρομικά του ποσού της εθνικής σύνταξης ανάλογα με το χρονικό διάστημα που περιμένουν στην ουρά. Δηλαδή αν κάποιος έχει διανύσει 20 χρόνια ασφάλισης και επομένως δικαιούται εθνική σύνταξη 384 ευρώ και περιμένει ήδη 10 μήνες, θα λάβει 3.840 ευρώ σε μία πίστωση ενώ στη συνέχεια θα λαμβάνει κάθε μήνα το ποσό των 384 ευρώ.

Οι υπηρεσίες, σύμφωνα με τον υπουργό θα είναι έτοιμες εντός διμήνου να υλοποιήσουν αυτό το μέτρο ανακούφισης που εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο επιτάχυνσης της απονομής των συντάξεων.

Οι εκκρεμείς συντάξεις υπερβαίνουν πλέον τις 300.000, 174.000 κύριες και 120.000 επικουρικές, σε περίπου 60.000 ανέρχονται τα εκκρεμή αιτήματα για εφάπαξ ενώ άλλοι 60.000 ήδη συνταξιούχοι (μηχανικοί, δικηγόροι) περιμένουν να πάρουν την παράλληλη σύνταξη που δικαιούνται.

Αναφερόμενος στην απειλή για εκτόξευση της ανεργίας την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία, ο υπουργός Eργασίας τόνισε ότι «είμαστε σε εγρήγορση. Εχουμε μπροστά μας άγνωστο πεδίο. Είναι προφανές ότι οι χώρες του Βορρά που έχουν κραταιά βιομηχανία θα πληγούν λιγότερο από τις χώρες του Νότου που στηρίζονται στον τουρισμό και το λιανεμπόριο. Ωστόσο έχουμε εργαλεία και προγράμματα στο πλαίσιο του ταμείου ανάκαμψης και των ΕΣΠΑ με τα οποία θα αμυνθούμε για την ανάσχεση της ανεργίας η οποία λόγω των μέτρων στήριξης έχει διατηρηθεί στα επίπεδα του 16%»

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευτεί 3,5 δισ. για μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων όπως είναι οι αναστολές σύμβασης, το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και το πρόγραμμα των 100.000 θέσεων εργασίας.


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 716 τα νέα κρούσματα - 268 οι διασωληνωμένοι, 18 θάνατοι 

Εμβόλιο AstraZeneca: Γερμανικό «απαγορευτικό» για χορήγηση στους άνω των 65 – Στο φως το συμβόλαιο της εταιρείας 

Βιασμός 11χρονης: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος προπονητής 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης