LIVE

Κορωνοϊός

Μητσοτάκης: Αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα γιατί ο κίνδυνος καραδοκεί - Δεν θα διστάσουμε να πάρουμε αποφάσεις

21-01-26_0016__DPD4228

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έκοψε» διαδικτυακά τη βασιλόπιτα της ΝΔ μαζί με 400 κομματικά  στελέχη  - Πέρασαν πέντε χρόνια από την εκλογή μου στην προεδρία της ΝΔ και από τότε πετύχαμε πολλά είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - «Πλέον μας εμπιστεύονται και πολίτες που δεν μας ψήφισαν» ανέφερε - Αφιέρωσε το κομμάτι του στον παλαιότερο και πιο στενό του συνεργάτη Θανάση Νέζη 

Με την παρουσία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, η Γραμματεία Οργανωτικού του κόμματος διοργάνωσε τηλεδιάσκεψη με την παρουσία περισσοτέρων των 400 κομματικών στελεχών από όλη την Ελλάδα και τήρησε το έθιμο της κοπής της παραδοσιακής βασιλόπιτας, με έναν διαφορετικό τρόπο, προσαρμοσμένο στα δεδομένα της πανδημίας.

Στο χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Αγαπητέ μου Στέλιο, αγαπητά μου στελέχη. Χαίρομαι πάρα πολύ που μου δίνεται η δυνατότητα -έστω και διαδικτυακά- να επικοινωνήσω μαζί σας, να σας μεταφέρω τις ευχές μου για μια καλή χρονιά με χαρά και υγεία προπαντός σε εσάς και στις οικογένειές σας.

Διαδικτυακή βασιλόπιτα με ΝΟΔΕ ΔΗΜΤΟ


Υπό κανονικές συνθήκες θα βρισκόμασταν στα γραφεία μας ή σε κάποιον άλλο μεγάλο χώρο, σε μια μαζική συγκέντρωση να κόβαμε την παραδοσιακή πίτα, να ανταλλάζαμε τις ευχές μας, να σας έσφιγγα το χέρι, να σας έλεγα από κοντά ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα έχετε προσφέρει. Μόνο που αυτή -όπως γνωρίζετε- δεν είναι κανονικοί καιροί και αναγκαζόμαστε και εμείς ως κόμμα να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις των καιρών. Γι’ αυτό και συγχαίρω τον Στέλιο για την πρωτοβουλία της διαδικτυακής κοπής της πίτας και είμαι πολύ περίεργος να δω στη συνέχεια πως ακριβώς έχει οργανώσει αυτήν την καινοτόμα εκδήλωση. Να τονίσω, όμως, ότι κάθε κρίση και κάθε πρόβλημα γεννά και ευκαιρίες. Και θέλω να σταθώ στις μεγάλες δυνατότητες που τα εργαλεία διαδικτυακής επικοινωνίας μας έδωσαν, ως κόμμα, να ενισχύσουμε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε.

Ο Στέλιος έχει απόλυτα δίκιο, η πανδημία και οι διαδικτυακές επικοινωνίες αποτέλεσαν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για μια πιο εντατική ενημέρωση των στελεχών του κόμματος από όλα τα κυβερνητικά στελέχη για την πορεία του κυβερνητικού έργου. Παλιά θεωρούσαμε ότι αυτές οι επικοινωνίες πρέπει αναγκαστικά να γίνονται δια ζώσης. Από εδώ και στο εξής θα ξέρουμε ότι θα γίνονται και δια ζώσης αλλά θα γίνονται και ηλεκτρονικά και κατά συνέπεια χαίρομαι που το κόμμα έχει τόσο γρήγορα προσαρμοστεί και έχει αγκαλιάσει τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που η νέα ψηφιακή εποχή μας προσφέρει.

21-01-26_0011__DPD4179


Σκεφτόμουνα καθώς μιλούσε ο Στέλιος ότι, πράγματι, συμπληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες πέντε χρόνια από τότε που εκλέχτηκα Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μέσα από μία μαζική δημοκρατική ανοιχτή διαδικασία. Και από τότε πετύχαμε πολλά. Και πιστεύω ότι και εγώ ήμουν συνεπής στη δέσμευση που είχα δώσει πρώτα και πάνω από όλα στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να ανανεώσω, να διευρύνω, να μεγαλώσω την παράταξη και τελικά να πετύχουμε το στόχο μας που δεν ήταν άλλος από το να αναδείξουμε την παράταξή μας αυτοδύναμη Κυβέρνηση ύστερα από τρεις απανωτές εκλογικές νίκες στις οποίες όλες και όλοι παίξατε έναν κυρίαρχο, έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Και τώρα το κόμμα μας είναι στην Κυβέρνηση και συμπληρώνουμε 18 μήνες.

21-01-26_0016__DPD4228


Πιστεύω ότι έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίον έχουμε διαχειριστεί τα πράγματα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις πολλαπλές κρίσεις τις οποίες κληθήκαμε να διαχειριστούμε, από την κρίση στα σύνορά μας στον Έβρο, τις προκλήσεις με την Τουρκία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, φυσικά τον COVID και τις οικονομικές επιπτώσεις νομίζω ότι ουδέποτε στην ιστορία της μεταπολίτευσης κλήθηκε Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τόσες μεγάλες προκλήσεις ταυτόχρονα. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό με σκληρή δουλειά, με επαγγελματισμό τα έχουμε βγάλει πέρα πολύ καλά και πιστεύω ότι η Κυβέρνηση αλλά και η παράταξη πιστώνεται στην πλειοψηφία της κοινωνίας και σε αυτούς οι οποίοι δεν μας στήριξαν ή δεν μας στηρίζουν ένα βαθμό ικανοποίησης και κυρίως εμπιστοσύνης στις δυνατότητές του κράτους, της Κυβέρνησης, του κράτους συνολικά να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών, ειδικά, σε στιγμές κρίσης.

Ειδικά στο μέτωπο της πανδημίας ξέρουμε ότι έχουμε ακόμα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες προκλήσεις. Η χώρα αντικειμενικά καθ’ όλη αυτή τη διάρκεια τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από τις πιο πολλές χώρες. Γνωρίζουμε όμως -το είδαμε- τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο ότι ο κίνδυνος καραδοκεί ανά πάσα στιγμή. Γι’ αυτό και το όποιο άνοιγμα το οποίο επιχειρούμε θα είναι εξαιρετικά προσεκτικό και μετρημένο. Ανά πάσα στιγμή θα αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν χρειάζεται να κάνουμε μία προσαρμογή στη στρατηγική μας, θέλω να το ξαναπώ, δεν θα διστάσουμε να την κάνουμε. Από την άλλη σταθήκαμε κοντά στην κοινωνία και στους πιο ευάλωτους με ένα πολύ γενναιόδωρο πακέτο στήριξης είτε μιλάμε για στήριξη εισοδημάτων, είτε μιλάμε για στήριξη επιχειρήσεων, δεν διστάσαμε να στηρίξουμε τον παραγωγικό ιστό την κοινωνία, τους πιο αδύναμους, τους ανέργους, αυτούς οι οποίοι είναι αποδεκτές του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Και για όσο χρόνο χρειάζεται μέχρι που να παρέλθει οριστικά η υγειονομική κρίση θα το κάνουμε.


21-01-26_0002__DPD4075

Θα το κάνουμε, πάντα, βάζοντας κριτήρια στήριξης αυτών που έχουν ουσιαστική ανάγκη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο μηχανισμός της επιστρεπτέας προκαταβολής, που στήριξε ουσιαστικά επιχειρήσεις οι οποίες είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται. Όπως ξέρετε έχει ανοίξει τώρα ο πέμπτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής. Αλλά και εκεί θα αξιοποιήσουμε τα χρήματα που έχουμε στη διάθεσή μας για αυτόν τον κύκλο περίπου 1,5 δισεκατομμύριο να στηρίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις που πραγματικά έχουν ανάγκη. Που έχουν ουσιαστική μείωση του τζίρου τους.

Οι επιχειρήσεις που κατάφεραν να τα πάνε καλά κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης και είχαν αύξηση τζίρου, προφανώς, δεν χρήζουν της ίδιας υποστήριξης με αυτές οι οποίες είτε είχαν σημαντική μείωση τζίρου είτε δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν καθόλου. Έχουμε, λοιπόν, μπροστά μας ακόμα μία σειρά από δύσκολες προκλήσεις. Δυστυχώς το 2020 -λόγω της πανδημίας- ήταν το πρώτο έτος το οποίο δεν καταφέραμε να οργανώσουμε το Τακτικό μας Συνέδριο μέχρι τότε ήμασταν απολύτως συνεπείς στη δέσμευση την οποία είχα δώσει να κάνουμε ένα συνέδριο το χρόνο και θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος του ‘21 θα ξανακάνουμε το Τακτικό μας Συνέδριο το οποίο προφανώς αυτή τη φορά θα έχει και έναν πιο πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς το 2021 είναι μία εμβληματική χρόνια για την χώρα μας.

200 χρόνια συμπληρώνονται από την έναρξη της επανάστασης. αλλά συμπληρώνεται και μία ακόμα σημαντική επέτειος την οποία εμείς ως Νεοδημοκράτες έχουμε κάθε λόγο να την υπενθυμίζουμε, 40 χρόνια από την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και αυτό είναι κάτι το οποίο πάντα η παράταξή μας και ο ιδρυτής της ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα το πιστώνεται, μία κομβική ημερομηνία και μία επιλογή η οποία προσδιόρισε ουσιαστικά το μέλλον της πατρίδας μας.

Κάναμε, λοιπόν, πολλά αγαπητέ Στέλιο. είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ακόμα περισσότερα πάντα ενωμένοι και πάντα οπλισμένοι με την εμπειρία του χθες, τη δύναμή του σήμερα και πάντα με εμπροσθοφυλακή ως Νέα Δημοκρατία, το πιο πολύτιμο κεφάλαιο μας που δεν είναι άλλο από τις αξίες μας και από τους ανθρώπους μας. Από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που πρωταγωνιστούν σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής ζωής. Να ευχηθώ ακόμα μία φορά χρόνια πολλά σε εσάς, στις οικογένειές σας, με ασφάλεια, πρόοδο για όλους, υγεία σε εσάς και σε αυτούς που αγαπάτε».

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε να αφιερώσει το κομμάτι του στον παλαιότερο και πιο στενό του συνεργάτη Θανάση Νέζη.

21-01-26_0008__DPD4142


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου, απευθυνόμενος στα στελέχη της Ν.Δ. απ’ όλη την Ελλάδα, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Μπορεί ο κορωνοϊός να μας κρατάει μακριά αλλά με την τεχνολογία η επικοινωνία μας έχει γίνει συχνότερη και ποιοτικότερη. Ο κομματικός μας οργανισμός δεν έχει πατήσει φρένο ούτε στιγμή. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν τον τόνο δίνει ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματος μας και Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης. Η παρουσία του σήμερα μας δίνει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να εντείνουμε την πολιτική και εθελοντική μας δράση. Είμαι βέβαιος ότι αφού θωρακίσουμε την υγεία μας από τον κορωνοϊό, το 2021 θα αποτελέσει για την πατρίδα μας την απαρχή μίας νέας εποχής ευημερίας για όλους τους Έλληνες».

Ο Γραμματέας Οργανωτικού και οικοδεσπότης της εκδήλωσης Στέλιος Κονταδάκης στο χαιρετισμό του δήλωσε «Κόψαμε την ψηφιακή Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της Γραμματείας Οργανωτικού παρουσία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη έχοντας προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες. Είμαστε κοντά από απόσταση, διατηρώντας ζωντανές και ενεργές τις κομματικές μας οργανώσεις».

21-01-26_0009__DPD4147


Το παρόν στην ψηφιακή εκδήλωση της Γραμματείας Οργανωτικού έδωσαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου, ο Γενικός Δ/ντης του κόμματος Γιάννης Μπρατάκος, ο εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Γαϊτάνης, ο Δ/ντης Γραφείου Τύπου Νίκος Ρωμανός, η εκπρόσωπος τύπου για τα περιφερειακά ΜΜΕ Έλενα Σώκου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, οι επικεφαλής των Γραμματειών του κόμματος, οι πρόεδροι ΔΕΕΠ και Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων όλης της χώρας, καθώς επίσης και οι Τομεάρχες της Γραμματείας Οργανωτικού από όλη την Ελλάδα. Το «ηλεκτρονικό» φλουρί, που αντιστοιχούσε σε έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, έπεσε στη Δημοτική Τοπική Οργάνωση Καστελορίζου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (21)

Δημόσιος.......

Έλεος πια με όλους τους ψεκασμενος.Ο Κυριάκος μας προστατεύει και σεις βγάζετε χολή.Αφου σας το λέει.Αυτος ο φονικός ιός θέλει τρομερά μέτρα προστασίας.Απορω με όλους αυτούς που τσουβαλιαζονται στην αγορά.Δεν έχουν αίσθηση του κινδύνου?Δεν φοβούνται μην κολλήσουν?Εγώ βλέποντας τηλεόραση, τρομάζω να βγω από το σπίτι μου. Πώς γίνεται να μην το καταλαβαίνουν? Σκληρό και άμεσο λοκνταουν τώρα για 3 μήνες και όλα θα πάνε καλά αφού δεν βάζουμε μυαλό! ΥΓ1. Η Ερμού σας μάρανε. ΥΓ2. Του κυνηγού και του ψαρά το πιάτο,δέκα φορές είναι αδειανό και μια φορά γεμάτο!!!

07:12

Αυτην την απορία που έχει το <<τσουβαλιασμα>> το βλέπεις μόνο στην αγορά η και στά Μέσα μαζικής μεταφοράς π.χ. Στα λεωφορεία που πάει ο κοσμάκης στην δουλειά του; η εκεί δεν υπάρχει συναθρηση 100ατόμων άρα δεν θα ειναι και επικίνδυνα;;; η όχι; Όταν αποφάσισαν η ιεράρχες , γιά τα μέτρα της κυβέρνησης, τι έγινε από την κυβέρνηση "τσιμουδιά " Εντάξει μάς προστατευη μας προστάτευη ο Κυριάκος έρχεται το bloomberg και λέει ότι είναι η χώρα μάς, μία από της χειρότερες χώρες γιά να ζει κάποιος εν μέσω πανδημίας. Εντάξει το "μένουμε σπίτη" το ακούσαμε το καταλάβαμε, ότι συμβάλουμε στην προσπάθεια καταπολέμησης του ιου. Καταλάβαμε επίσης και το παράδειγμα της Ιταλίας που μσς έλεγαν. Ότι η διασπορά του ιού έγινε γιατί έφευγαν οι άνθρωποι από της πόλης στά χωριά τους. Τα κάναμε όλα αυτά ,εκμιδανησαμε τα κρούσματα. Πάει μετά ο Κούλης στην Σαντορίνη κσι μετά βέβαια το παραδυγμα της Ιταλίας, και αργήζει τα προσκάλεσματα. Στους τουρίστες τους παρότρυνε να φέρουν και τους φίλους τους. Και ήρθαν. Ελάτε έλεγε έχουμε κάνει την πιό δυνατή προετημασια. ε βέβαια αφού είχαμε κάτσει να 2μηνο εμείς μέσα;; Εκεί λοιπών οταν ήρθαν δεν υπήρχε συνωστισμός;; Όταν λοιπών έβγαιναν κάποιοι επιστήμονες και μιλούσαν γιά πολύ πιθανών το φθινόπωρο να έχουμε μια δεύτερη πανδημία, με περισότερα κρουσμάτα, τα κοσμοπολιτικα νησιά ειχαν 0 κρούσματα. Αυτά

Κάτω η Δεξιά

Οι τύποι είναι επικίνδυνοι. Διέλυσαν τη χώρα με 15% ύφεση κι άλλο τόσο έλλειμμα. Κι όχι δε φταίει ο ιός. Δε φταίει ιός για τις δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις ΕΠΟΠ που θα πληρώνουμε μια ζωή. Μήπως τα εξοφρενικά μιζοεξοπλιστικά τα εισηγήθηκαν κι αυτά οι λοιμωξιολόγοί; Αυτό είναι το κράτος!

congrats

έτσι μπράβο κλείσιμο σε όλα και πρόστιμο στα ανοιχτά παντζούρια!όποια μύτη σκάει παράθυρο με ανοιχτή κουρτίνα πρόστιμο επίσης μπας και γλιτώσουμε

GIO

Σε πιο κοσμο ζεις ρε Ανεμελε????

Εδώ και ένα χρόνο

Τα ίδια λέει. Ο κόσμος μπούχτισε πλέον με τη γλώσσα των πολιτικάντηδων. Μας έπρηξαν με το γελοίο και διαρκώς επαναλαμβανόμενο σλόγκαν "οι επόμενες 15 ημέρες είναι κρίσιμες". Αυτή η συλλογική παράνοια που καλλιεργούν με αφορμή την υγειονομική κρίση είναι πρωτοφανής. Τόσες επιδημίες έχει περάσει αυτός ο πλανήτης αλλά αυτή η ομαδική σχιζοφρένεια δεν σημειώθηκε ποτέ άλλοτε.

Νικος

Παγκοσμιο ειναι αλανι , δεν ειναι μονο εδω , ξυπνα

Golden

Εμείς που σας ψηφίσαμε όμως για να φύγει ο καταληψίας τώρα σας μουντζωνουμε με τα δύο χέρια.

Σωστός

Πέστα χρυσόστομε.

@Golden

Κόπρε καρανίκα, όσο και να κλαψουρίζεις, ο Κυριάκος θα είναι πρωθυπουργός για πολλάααααααααααα χρόνια ακόμα.ΞΥΔΙ...

Αλέξανδρος

Εξ αποστάσεως κοπή πίτας... Για τα κανάλια και για να δίνουν τροφή σε εσάς τους δημοσιογράφους μια χαρά είναι... ποτέ άλλοτε μία κυβέρνηση δεν ήταν σε τόσο στενή συνεργασία με την εξουσία των ΜΜΕ... ο κόσμος όμως θα μιλήσει στις κάλπες!

Αντικυνηγος

Δε χρειάζεται να κλείσεις τίποτα άλλο έκλεισες το κυνήγι και το ψάρεμα δεν κινδυνεύετε από τίποτα τώρα..

Κώστας

Έτσι μπράβο .....κλείστε τη Βαρυμπόμπη ( Δήμος Αχαρνών ) που το ένα σπίτι απέχει από το άλλο 3 λεπτά με το αυτοκίνητο .....ενώ στην Ερμού γίνεται παρέλαση .....σωστός!!!!! Η απάντηση στις κάλπες......

Aντε να ψηφίσεις τους ρήτορες της αριστερας Κώστα

που ξέρουν απο όμορφα λόγια και σε κλέβουν άνετα ! Και μην μου πείς ότι αν δεν ήταν ο κορονοιος οτι δεν θά ήσουν καλά με την κυβέρνηση αυτή ! Υπάρχει κανένας άλλος που ξέρει τι του γίνετε ?

Παναγης

ΚΟΥΛΗ...προλαβαίνεις δε προλαβαίνεις.....κυνηγοψαράδες Σαββατοκύριακο όλοι ΠΑΜΕ ΕΡΜΟΥ.....αυτό θα είναι το σύνθημα. ΠΑΜΕ ΕΡΜΟΥ?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης