Μαντζουράνης (ΘΕΜΑ 104,6): Βιαστική η έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία

Μαντζουράνης (ΘΕΜΑ 104,6): Βιαστική η έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία

«Ανησυχώ για τον στρατηγό και αντιστράτηγο, δηλαδή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και που το πάει», είπε

mantzouranis-52
Βιαστική για την παρούσα φάση, αν και επί της αρχής θετική, κρίνει την έναρξη των διερευνητικών επαφών Αθήνας- Άγκυρας το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ποινικολόγος, Γιάννης Μαντζουράνης.

Όπως είπε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, παρότι είναι γνωστό πως οι συγκεκριμένες επαφές «δεν δεσμεύουν νομικά και διεθνοπολιτικά ωστόσο δημιουργούν προηγούμενα».


Εκτίμησε, ότι πρέπει «να παρέλθει χρόνος ώστε να εμπεδωθεί το κλίμα αποκλιμάκωσης, γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για αποκλιμάκωση επειδή πήραν το Oruc Reis και το πήγαν στο λιμάνι της Αττάλειας και έχουν δεσμεύσει τα διεθνή ύδατα όλο το '21 για ασκήσεις με πραγματικά πυρά».

Κλείσιμο
Εξέφρασε παράλληλα, την αγωνία ότι «η Τουρκία έχει συγκεκριμένη ατζέντα. Εμείς λέμε θα γίνει συζήτηση για την οριοθέτηση Θαλασσίων ζωνών». Όμως, όπως είπε, «στη Θαλάσσια ζώνη βρίσκεται και η αιγιαλίτιδα που είναι συνορεύουσα, δεν είναι μόνο η ΑΟΖ. Είναι και η εθνική κυριαρχία που δεν μπορεί να συζητηθεί».

Επίσης, όπως είπε ο κ. Μαντζουράνης πρέπει να υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα. Δηλαδή, «να πούμε θα έχουμε 6 μήνες συζήτηση. Πρέπει να οριστεί ο κανόνας αναφοράς. Ποιους κανόνες, τι θα αναζητηθεί ως κοινά αποδεκτή λύση με βάση το διεθνές δίκαιο και τη σύμβαση του 82, αλλά και με άλλους κανόνες του εθνικού και διεθνούς δικαίου». «Πρέπει να προσδιοριστεί η χρονική διάρκεια», υπογράμμισε.

Ο κ. Μαντζουράνης, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι δεν είναι γνωστή η στρατηγική του. Ενώ όπως είπε, σε περίπτωση που δεν καταλήξουν κάπου οι διερευνητικές επαφές, τότε θα πρέπει να γίνει προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης. Όμως, όπως είπε, «δεν γνωρίζουμε τι έχει συζητηθεί σε διπλωματικό επίπεδο μεταξύ των δύο πλευρών στο Βερολίνο».«Ανησυχώ για τον στρατηγό και αντιστράτηγο, δηλαδή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πού το πάει», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ανοιχτά την Κυριακή σούπερ μάρκετ και καταστήματα - Διαβάστε το ωράριο λειτουργίας

Επανήλθε ο Λάμπρου για Κουφοντίνα: «Φυσικά δεν θα βγάλουμε τον σκασμό»

Ο Μπέρνι Σάντερς έκανε όλο τον πλανήτη να μιλά για αυτόν και τώρα προωθεί στιλιστικά τον εαυτό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης