Μάκης Βορίδης: Ποιες είναι οι προτεραιότητες στο υπουργείο Εσωτερικών

Μάκης Βορίδης: Ποιες είναι οι προτεραιότητες στο υπουργείο Εσωτερικών

Στις προτεραιότητες του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρθηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μάκης Βορίδης - Προέταξαν τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, θέματα ιθαγένειας, καμπάνια για την ψήφο των αποδήμων και νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

mitsotakis_voridis
Την προτεραιοποίηση των μεταρρυθμίσεων του Υπουργείου Εσωτερικών με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών προέταξαν σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το πρωί της Τρίτης, ο πρωθυπουργός και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Ο Μάκης Βορίδης δεσμεύτηκε για την ταχύτητα και την αποφασιστικότητα του, ώστε να υλοποιηθεί το έργο της κυβέρνησης για το οποίο άλλωστε εντέλλεται από την ψήφο του ελληνικού λαού και εξέφρασε την πεποίθηση πως υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα προχωρήσουν οι αναγκαίες διεργασίες.

Ο κ. Βορίδης σταχυολόγησε τις προτεραιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών, στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος, αλλά και τις εκκρεμότητες από τα ψηφισθέντα νομοσχέδια με αιχμή την ιθαγένεια και την ψήφο των ομογενών.

Μεταρρυθμιστική ατζέντα

«Η στρατηγική κατεύθυνση είναι σαφής και ξεκάθαρη, στο τέλος της Διοικητικής μεταρρύθμισης εκείνο που θέλουμε είναι ένα Δημόσιο που να μπορεί να παρέχει φιλικότερα και διαφανέστερα, με πιο καθαρό τρόπο, υπηρεσίες προς τους πολίτες και σε αυτό υπάρχει ένα ολόκληρο πλαίσιο συζητήσεων που πρέπει να κάνουμε. Υπάρχει μια φιλόδοξη μεταρρυθμιστική ατζέντα, θα προχωρήσουμε τα βήματα γρήγορα και αποφασιστικά και αυτό προφανώς είναι και σύμφωνα με την εκπλήρωση της εντολής που έχουμε λάβει από τον Ελληνικό λαό», τόνισε ο κ. Βορίδης.

Θέματα ιθαγένειας

«Δεν μπορώ να αφήσω έξω από τη συζήτηση τα θέματα της Ιθαγένειας που μας απασχολούν και για τα οποία έχουμε συμφωνήσει και νομοθετήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών υπογραμμίζοντας πως ο διαγωνισμός για την ελληνική γλώσσα, αποτελεί ένα προαπαιτούμενο για την υποβολή και την κρίση των αιτήσεων.

Καμπάνια για τους απόδημους

Αναφορικά με την ψήφο του απόδημου ελληνισμού υπογράμμισε πως πλέον προχωρούν οι εφαρμοστικές ενέργειες για να μπορούν να δηλώνουν οι απόδημοι Έλληνες την επιθυμία τους να ψηφίσουν στο εξωτερικό. Παράλληλα, θα τρέξει και η εκστρατεία για την ενημέρωση όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εκλογές.

Καταλήγοντας ο Βορίδης ανέφερε «είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και χαρούμενοι που σας έχουμε κοντά μας, ξέρουμε ότι παρακολουθείτε στενά την εργασία του υπουργείου Εσωτερικών» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι συντονισμένα και υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα προχωρήσει το φιλόδοξο σχέδιο του υπουργείου.

Νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, κάνοντας λόγο για μια σημαντική τομή «θα δώσει ένα ξεκάθαρο στίγμα εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας και θα δρομολογήσει ένα συνεκτικό πλαίσιο προστασίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε το νόμο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον κακουργηματικό χαρακτήρα του βασανισμού των ζώων.

Κλείσιμο
Χαρακτήρισε δε, αξιοζήλευτο το έργο που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών και ευχαρίστησε την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου για τις σημαντικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που είχε δρομολογήσει «τώρα το διαδέχεται ένας ακόμη πιο φιλόδοξος προγραμματισμός. Τις ευχές μου, λοιπόν, στους νέους Υπουργούς, συνοδεύει η προτροπή μου για πολλή δουλειά και φυσικά η προσδοκία για χειροπιαστά αποτελέσματα» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπακογιάννη για Χάικο Μάας: «Χαμένος στην μετάφραση ή μουγγός;»


Kακοκαιρία «Λέανδρος»: Θαλάσσιος καπνός σε λίμνες - Δείτε φωτογραφίες από Λήμνο και Αργολίδα

«Καμπανάκι» από την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής - Φόβοι για τρίτο κύμα αν δεν τηρηθούν τα μέτρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης