Ξανθός: «Κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να επανέλθουμε το 3%»

Ξανθός: «Κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να επανέλθουμε το 3%»

Υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολυτασικό κόμμα, που έχει την ανάγκη να κάνει έναν σοβαρό αναστοχασμό, να αποτιμήσει την κυβερνητική του πορεία και να παρουσιάσει ένα ελκυστικό πολιτικό αφήγημα»

xanthos
«Τα σενάρια περί διασπάσεων δεν έχουν καμία βάση. Είναι λογικό να υπάρξουν παρεμβάσεις από ομάδες στελεχών που καταθέτουν τον προβληματισμό τους. Δεν πρόκειται όμως για εσωκομματικά χτυπήματα και μαχαιρώματα, ούτε ο επικεφαλής και η ηγεσία αμφισβητείται. Ούτε κανείς θέλει να επανέλθουμε στο 3%».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Βουλευτής, νυν τομεάρχης και πρώην Υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Ξανθός, ερωτηθείς στο ρ/σ North για τις διαφορετικές «φωνές» και «τάσεις» που διαμορφώνονται εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εν όψει του συνεδρίου.

Ο ίδιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, θα πρέπει να επανέλθει γενικά το πολιτικό σύστημα σε μια κανονικότητα, να γίνουν δυνατές οι συνευρέσεις των ανθρώπων, η “ζύμωση”».

Ο κ. Ξανθός, υπογράμμισε, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολυτασικό κόμμα, που έχει την ανάγκη να κάνει έναν σοβαρό αναστοχασμό, να αποτιμήσει την κυβερνητική του πορεία και να παρουσιάσει ένα ελκυστικό πολιτικό αφήγημα».

Υπέρ του ανοίγματος της αγοράς

Τάχθηκε ακόμη υπέρ του ανοίγματος της αγοράς για «να στηριχθούν οι πληττόμενοι κλάδοι, οι επιχειρήσεις και το προσωπικό τους», ωστόσο τόνισε την ανάγκη «να είμαστε σε συνεχή εγρήγορση».

Απαντώντας στα όσα καταλογίζει η κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ περί «αδιέξοδης» συζήτησης ο κ. Ξανθός τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει «καταθέσει επανειλημμένως εναλλακτικές προτάσεις για το πώς θα μπορούσε να γίνει καλύτερα η διαχείριση» και συμπλήρωσε: «Δεν έχουμε δώσει δείγματα γραφής μιας λαϊκιστικού και δημαγωγικού τύπου αντιπολίτευσης».

Όχι στην ποινικοποίηση της επιστήμης

Κλείσιμο
Πρόσθεσε, τέλος, ότι «θα πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή αποτίμηση των λαθών και των προβληματικών χειρισμών που έγιναν στο δεύτερο κύμα, όχι για να ποινικοποιήσουμε την πολιτική, την επιστήμη, την ιατρική -που έχει επιχειρηθεί από διάφορες πλευρές στη λογική της μετάθεσης ευθυνών- αλλά για να βγάλουμε τα συμπεράσματα που πρέπει και να προετοιμαστούμε για μια επόμενη φάση».

Ειδήσεις σήμερα: 

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο με τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο μετρό Ομονοίας

Μήνυμα Λαβρόφ υπέρ της Ελλάδας: Κάθε κράτος έχει δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα έως και 12 μίλια

Βίντεο: Η Μελάνια Τραμπ αποχαιρετά τον αμερικανικό λαό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης