Γεννηματά για Μπεκατώρου: Σοφια, σε ευχαριστούμε για το θάρρος σου

Γεννηματά για Μπεκατώρου: Σοφια, σε ευχαριστούμε για το θάρρος σου

«Η Σοφία με τη θαρραλέα στάση της πέτυχε να δώσει δύναμη και φωνή και σε άλλα κορίτσια που βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις και φοβούνται να μιλήσουν» ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής

genimata
Με ανάρτηση στο Facebook η προεδρος του Κινήματος Αλλαγης, Φωφη Γεννηματά τοποθετήθηκε για τον βιασμό της Σοφίας Μπεκατωρου, όπως η ίδια αποκάλυψε, από παράγοντα της ομοσπονδίας του Ιστοπλοϊκού.

Η κ.Γεννηματά, τονίζει «η Σοφία με τη θαρραλέα στάση της πέτυχε να δώσει δύναμη και φωνή και σε άλλα κορίτσια που βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις και φοβούνται να μιλήσουν ή το συντηρητικό περιβάλλον τις κάνει να αμφιβάλλουν ακόμα και για το αν όσα βιώνουν είναι αληθινά».

Η προεδρος του Κινήματος Αλλαγης, σχολίασε και την απάντηση του Ομίλου, λεγοντας πως: «σε ό,τι αφορά στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, με την αμφισβήτηση όσων είπε η κ. Μπεκατώρου, αναπαράγει το στερεότυπο. Απαράδεκτο, ντροπή»

Ολόκληρη η ανάρτηση της Φώφης Γεννηματά:

Η Sofia Bekatorou μας έκανε περήφανους ως Ολυμπιονίκης. Με την στάση της και την καταγγελία για τη σεξουαλική κακοποίησή...

Posted by Fofi Gennimata on Saturday, January 16, 2021


«Η Σοφια Μπεκατωρου μας έκανε περήφανους ως Ολυμπιονίκης. Με την στάση της και την καταγγελία για τη σεξουαλική κακοποίησή της, επιβεβαίωσε ότι οι πρωταθλητές έχουν, πάνω απ’ όλα, δύναμη ψυχής.

Η Σοφία με τη θαρραλέα στάση της πέτυχε να δώσει δύναμη και φωνή και σε άλλα κορίτσια που βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις και φοβούνται να μιλήσουν ή το συντηρητικό περιβάλλον τις κάνει να αμφιβάλλουν ακόμα και για το αν όσα βιώνουν είναι αληθινά. Κακοποίηση δεν είναι μόνο η προσφυγή στη σωματική βία από τον δράστη. Είναι η προσφυγή σε μεθόδους χειραγώγησης, η χρήση της εξουσίας που συχνά έχει ο δράστης επί του θύματός του.

Σοφία σ’ ευχαριστούμε που με το θάρρος σου, δείχνεις πως αξίζει να μιλάμε. Αξίζει να μιλάμε, όταν και όποτε βρούμε το κουράγιο να το κάνουμε. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζει τα όριά μας. Όταν μια γυναίκα, ένας άνθρωπος, λέει «όχι» σημαίνει όχι. Αξίζει να μιλάμε για να γνωρίζει κάθε δράστης ότι δεν θα μείνει ατιμώρητος. Για να κάνει πίσω την επόμενη φορά. Καμιά γυναίκα δεν είναι μόνη. Άντρες και γυναίκες σχηματίζουμε μια αλυσίδα προστασίας και αλληλεγγύης.

Η Σοφία Μπεκατώρου κόπιασε κι αγωνίστηκε, όχι μόνο στις θάλασσες, μα και για το καλό της κοινωνίας με την γενναία μαρτυρία της.

Σε ό,τι αφορά στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, με την αμφισβήτηση όσων είπε η κ. Μπεκατώρου, αναπαράγει το στερεότυπο. Απαράδεκτο, ντροπή.

#Μπεκατώρου»

Ειδήσεις σήμερα

Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιόνι και κρύο στην Κεντρική Ελλάδα - Χιονίζει και στα ορεινά της Αττικής

Στον εισαγγελέα σήμερα τα δύο ανήλικα αδέλφια δράστες της επίθεσης στο μετρό

Σοφία Μπεκατώρου: Οργή στο twitter για το «εμείς δεν ξέραμε» της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης