Φώφη Γεννηματά: Καταθέτει προτάσεις για τον εμβολιασμό - «Η κυβέρνηση δεν έχε σχέδιο»

Φώφη Γεννηματά: Καταθέτει προτάσεις για τον εμβολιασμό - «Η κυβέρνηση δεν έχε σχέδιο»

Το ΚΙΝΑΛ καταθέτει πέντε προτάσεις για τους εμβολιασμούς στη χώρα - «Η κυβέρνηση επιτέλους οφείλει να αλλάξει ρότα»

fwfi_gennimata
Την δική του πρόταση καταθέτει το Κίνημα Αλλαγής για τον εμβολιασμό στη χώρα μας. Σε παρέμβαση της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι «τα πρώτα συμπεράσματα για την διαδικασία του εμβολιασμού είναι αρνητικά. Αποδεικνύουν και πάλι την έλλειψη σχεδίου, η Κυβέρνηση συνεχίζει να προχωρά με τη λογική του βλέποντας και κάνοντας. Με τον ρυθμό που προχωρούν η πολυπόθητη ανοσία θα καθυστερήσει πολύ. Οι απειλές για τη δημόσια υγεία θα είναι «εδώ» για αρκετούς μήνες. Η Κυβέρνηση επιτέλους οφείλει να αλλάξει ρότα. Η διαδικασία του εμβολιασμού απαιτεί σχέδιο, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Ώστε να «ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω» και να απομονωθούν οι ανεύθυνες φωνές».

Προτείνει λοιπόν:

1) Να προετοιμαστούν και να εξοπλιστούν τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα που έχουν ανακοινωθεί. Με προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών όπου είναι απαραίτητο ώστε να μην αποδυναμωθεί η λειτουργία του ΕΣΥ. Ο εμβολιασμός δεν μπορεί να γίνεται μόνο στα Νοσοκομεία.

2) Να αξιοποιηθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στους εμβολιασμούς.

Υπάρχει δυνατότητα μέσω της ΠΦΥ, να δημιουργηθούν Παρατηρητήρια σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, που θα δίνουν στοιχεία για τον εμβολιασμό και τα αντισώματα στον πληθυσμό.

Με αυτό τον τρόπο εξυπηρετείται το σταδιακό άνοιγμα των περιοχών με ασφάλεια, ιδίως εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου.

3) Να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στην διαδικασία και ιδιαίτερα στην «σειρά» του εμβολιασμού.

Με ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο (real time) για την υλοποίηση του προγράμματος, κατά εμβολιαστικό κέντρο (με αριθμούς).

4) Να περιγραφούν αναλυτικά οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

5) Να δοθεί Πιστοποιητικό για όσους εμβολιάζονται, το οποίο πρέπει να είναι και στα Αγγλικά ώστε να διευκολύνονται τυχόν μετακινήσεις στο εξωτερικό. Και να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα μεταξύ της Α’ και της Β’ δόσης του εμβολιασμού.

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά, υπενθυμίζει τις προτάσεις του κόμματος της για το ασφαλές άνοιγμα και την επιστροφή. Δηλαδή, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα ανά περιοχή με μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ. Διαφάνεια και αξιοπιστία στα επιδημιολογικά στοιχεία. Δομές αποκατάστασης από επιπλοκές του covid-19 σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Τέλος στο συνωστισμό στα σχολεία, τάξεις με λίγους μαθητές. Τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.


Ειδήσεις σήμερα:

Οι κροκόδειλοι «νίκησαν» τους δεινόσαυρους: Πώς επιβίωσαν από την πτώση μετεωρίτη πριν 66 εκατ. χρόνια

Κορωνοϊός: Υποχρεωτική 7ήμερη καραντίνα για όσους έρχονται από το εξωτερικό

Bridgerton: Η σκηνή σεξ που δίχασε τους θεατές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης