ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για τον συνωστισμό στις εκκλησίες και τις δηλώσεις Γεωργιάδη

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για τον συνωστισμό στις εκκλησίες και τις δηλώσεις Γεωργιάδη

Πολιτική σύγκρουση με φόντο τα Θεοφάνια και την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας

ekklisia-synostismos-5
Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πανδημία επικρίνοντας τις αποφάσεις τις για την λειτουργία των εκκλησιών στα Θεοφάνια, ενώ μιλά για ανάγκη εμπλοκής της δικαιοσύνης σχετικά με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη.

Με ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει χαρακτηριστικά πως: «Έχουν περάσει 24 ώρες από την κυνική ομολογία του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για σκληρό λοκντάουν πριν του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα η πόλη να θρηνήσει τα περισσότερα θύματα».

«Δεν περιμέναμε αυτό για να διαπιστώσουμε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας» σημειώνει, ωστόσο, καταλήγοντας πως «με εκατοντάδες ανθρώπινες απώλειες στη Θεσσαλονίκη ωστόσο, περιμένουμε να δούμε τι άλλο πρέπει να ομολογήσει κάποιος για να παρέμβει η Δικαιοσύνη», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ηλιόπουλος προς Ταραντίλη: την ευθύνη των αποφάσεων την έχει η κυβέρνηση

Την ίδια ώρα, απάντηση προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Ταραντίλη δίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος για την λειτουργία των εκκλησιών.

«Ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μια φορά έκανε τα στραβά μάτια και έβαλε το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή» αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος και καταλήγει «ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος οφείλει να γνωρίζει πως την ευθύνη των αποφάσεων την έχει η κυβέρνηση. Όταν άλλα αποφασίζει τη μια μέρα, άλλα επιτρέπει την επόμενη και τελικά άλλα υποκρίνεται πως γίνονται, απλά καταντά φαρσοκωμωδία».

Νωρίτερα, ο Χρήστος Ταραντίλης είχε απαντήσει σε ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα. 

Ο κ. Ταραντίλης έκανε λόγο για κριτική χωρίς πρόταση από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ. «Προτείνει να μείνουν κλειστοί οι ναοί με τη χρήση βίας;» διερωτάται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπληρώνει: «Ας το πει ευθέως. Δεν το λέει όμως και προτιμά να ψαρεύει σε θολά νερά».

Η ανακοίνωση του Χρήστου Ταραντίλη:

Θα περιμέναμε από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παράλληλα με την αναμενόμενη κριτική του, να ακούγαμε και την πρότασή του. Δεν την ακούσαμε πάλι. Προτείνει να μείνουν κλειστοί οι ναοί με τη χρήση βίας; Ας το πει ευθέως. Δεν το λέει όμως και προτιμά να ψαρεύει σε θολά νερά.

Σε μια κρίσιμη φάση για τη δημόσια υγεία, όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν ώστε να βάλουμε φρένο στην πανδημία αντί να αναλωνόμαστε σε άγονες αντιπαραθέσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «θέατρο του παραλόγου»  μιλώντας για τη διαχείριση των περιοριστικών μέτρων από πλευράς της κυβέρνησης με αφορμή τη γιορτή των Θεοφανίων, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η ιεραρχία διαφώνησε, αγνόησε τα μέτρα και σήμερα οι εκκλησίες άνοιξαν, όπως και τα Χριστούγεννα».

Δείτε την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Η διαχείριση ακόμη και των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώνει ο κ. Μητσοτάκης, εξελίσσεται σε θέατρο του παραλόγου.

Προχθές μας είπαν κλειστές οι εκκλησίες τα Φώτα, σε αντίθεση με Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά, υπό τον φόβο συνωστισμού και αύξησης των κρουσμάτων.

Η ιεραρχία διαφώνησε, αγνόησε τα μέτρα και σήμερα οι εκκλησίες άνοιξαν, όπως και τα Χριστούγεννα.

Η κυβέρνηση όμως γιατί πανηγυρίζει ότι δεν έκανε βήμα πίσω;

Τελικά εκτός από τραγικοί αποδεικνύονται συνάμα και κωμικοί.



Ειδήσεις σήμερα

Ειδήσεις σήμερα

Μόσιαλος: Σε 10 ημέρες θα ξέρουμε αν πάμε σε άρση της αυστηροποίησης των μέτρων

Ακάρ: «Κατάπιε» τις απειλές προς την Ελλάδα μπροστά στον Γερμανό πρεσβευτή, αλλά...

Έγκλημα στην Αλβανία: «Τις σκότωσα από ζήλια» λέει ο δολοφόνος των δύο αδελφών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης