LIVE

Κορωνοϊός

Παπαθανάσης: Πότε θα γίνουν ανακοινώσεις για το lockdown – Δύσκολη η πρόβλεψη για την εστίαση

ermoy-maskes-arthro

Τι αποκάλυψε ο Νίκος Παπαθανάσης για την εστίαση – Προτεραιότητα η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα – Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά αύριο

Για τα μέτρα περιορισμού και τα σενάρια για την άρση τους από τη νέα χρονιά, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

«Τα μέτρα για την αγορά θα λειτουργήσουν ως έχουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου», σημείωσε στο MEGA, λέγοντας πως είναι δύσκολο γνωρίζει κανείς από τώρα πότε θα ανοίξει η εστίαση.

Αναφερόμενος στην αγορά, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως είναι σημαντικός ο τζίρος που προστέθηκε στα καταστήματα από το click away, μέτρο που όπως είπε «δούλεψε» περισσότερο για τα καταστήματα που ήταν πιο οργανωμένα. «Είχαμε αυξημένη κινητικότητα τις προηγούμενες μέρες» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς αν μετά τις 7 Ιανουαρίου μπορεί να λειτουργήσει ένα μοντέλο λειτουργίας του εμπορίου με ζώνες ή με φυσική παρουσία στο κατάστημα κατόπιν ραντεβού, τόνισε ότι οι εδικοί θα κάνουν τις εισηγήσεις τους στον πρωθυπουργό που θα λάβει τις αποφάσεις. Ακόμη όμως είναι νωρίς για τη συζήτηση αυτή καθώς δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες με τον κορωνοϊό, συνεπώς χρειάζεται υπομονή.

Ανακοινώσεις για τα καταστήματα θα γίνουν δύο με τρεις μέρες πριν τις 7 Ιανουαρίου αφού ληφθεί υπόψη η ανάλυση όλου του επιδημιολογικού χάρτη. Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε εξάλλου στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και τι θα γίνει με την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Δείτε το βίντεο:


Όσον αφορά στην εστίαση, ο Νίκος Παπαθανάσης, χαρακτήρισε δύσκολο το να γνωρίζει από σήμερα κάποιος πότε θα ανοίξει. «Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών, των κρουσμάτων, τον αριθμό των διαθέσιμων ΜΕΘ και την τάση διασποράς του ιού», τόνισε.

Αναφορικά με τα εμβόλια, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι θα εμβολιαστεί αμέσως μόλις ειδοποιηθεί, κάτι που θα κριθεί από τον προγραμματισμό της κυβέρνησης. «Ο εμβολιασμός θα μας δώσει πίσω τις ζωές μας ενώ στη συνέχεια θα μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε και την οικονομία», σχολίασε.

Σχολεία: Πιθανό το άνοιγμα στις 8 Ιανουαρίου

Για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την εκκίνηση της διαδικασίας του εμβολιασμού στην χώρα μας μίλησε εν τω μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (26/12) στο OPEN ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως είναι πιθανό το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου. Συμπλήρωσε επίσης πως μετά τα σχολεία θα πάρουν σειρά κι άλλοι τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας με την προϋπόθεση να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε στα κρούσματα.

«Αυτή τη στιγμή πηγαίνουμε βήμα-βήμα και προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Πέτσας σημείωσε χαρακτηριστικά πως θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες και όχι μόνο τα δημοτικά. «Θυμίζω πως στις 09 Ιανουαρίου θα έχουμε κλείσει δύο μήνες όπου τα σχολεία μας θα είναι κλειστά», είπε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c82j09g7ubr5-se)

Όσον αφορά στα πρώτα εμβόλια του κορωνοϊού που έφτασαν τα Χριστούγεννα στη χώρα μας και σήμερα το πρωί στην Αθήνα, ο κ. Πέτσας είπε ότι από αύριο, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, θα γίνουν συμβολικά οι εμβολιασμοί της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και σιγά - σιγά τα σκευάσματα θα διανεμηθούν στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα.

Ωράριο καταστημάτων: Τι ισχύει για αύριο Κυριακή - Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά

Ανοικτά μπορούν να είναι αύριο, τελευταία Κυριακή του χρόνουσούπερ μάρκετ, και άλλα καταστήματα τροφίμων (π.χ. μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων και μαγαζιά που λειτουργούν με «παράδοση εκτός», ενώ ανοικτά θα μπορούν να είναι και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21.00.

Αυτό προβλέπεται στην νέα απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Δ1α/ΓΠ.οικ. 83418/24.12.2020) με την οποία τροποποιείται η προηγούμενη απόφαση και αφορά στα μέτρα που ισχύουν στο σύνολο της επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00.

Υπενθυμίζεται ότι τα κατάστηματα δεν μπορούν να λειτουργούν στους δήμους στους οποίους έχει επιβληθεί αυστηρό lockdown.

Για τα καταστήματα ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις λειτουργίας:

- Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.

- Απόσταση ενάμισι μέτρου μεταξύ των ατόμων.

- Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

- Ωράριο λειτουργίας έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.

- Οι επιχειρήσεις τροφίμων απαγορεύεται να πωλούν, με εξαίρεση το τηλεφωνικό και ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς και την εξ αποστάσεως προαγορά/προεπιλογή των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας (click away), τα προϊόντα με τους εξής Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας:

α) Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.41,

β) λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.42, γ) λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και

εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.43, δ) λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση το λιανικό εμπόριο ειδών ύπνου (ΚΑΔ 47.51.51.08), το λιανικό εμπόριο κουβερτών και κλινοσκεπασμάτων ταξιδιού (εκτός από ηλεκτρικές κουβέρτες) [ΚΑΔ 47.51.51.17] και το λιανικό εμπόριο παπλωμάτων (ΚΑΔ 47.51.51.29)/ΚΑΔ 47.51, ε) λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.53, στ) λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα με εξαίρεση το λιανικό εμπόριο βυσμάτων, πριζών και άλλων συσκευών για τη διακοπή ή την προστασία ηλεκτρικών κυκλωμάτων που δεν καταχωρούνται αλλού [π.δ.κ.α.](ΚΑΔ 47.54.54.07), το λιανικό εμπόριο ηλ εκτρικών θερμαντικών αντιστάσεων (ΚΑΔ 47.54.54.12), το λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών κουβερτών (ΚΑΔ 47.54.54.13), το λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών συσκευών θέρμανσης κλειστών χώρων και εδάφους (ΚΑΔ 47.54.54.16)/ΚΑΔ 47.54, ζ) λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα, εξαιρουμένων του λιανικού εμπορίου φωτιστικών διατάξεων των τύπων που χρησιμοποιούνται στα χριστουγεννιάτικα δέντρα (ΚΑΔ 47.59.56.16), του λιανικού εμπορίου ανταλλακτικών (π.χ. λαμπτήρες), του λιανικού εμπορίου σαρώθρων για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.35), του λιανικού εμπορίου σκουπών και βουρτσών για την οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37), καθώς και του λιανικού εμπορίου συσκευών υγραερίου οικιακής χρήσεως (ΚΑΔ 47.59.58.38)/ΚΑΔ 47.59, η) λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα, εξαιρουμένων του λιανικού εμπορίου απομιμήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων (ΚΑΔ 47.65.67.02), λιανικού εμπορίου εορταστικών ειδών γενικά (ΚΑΔ 47.65.67.06), λιανικού εμπορίου εορταστικών, αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών κ.λπ. (ΚΑΔ 47.65.67.07)/ΚΑΔ 47.65, θ) λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα, εξαιρουμένων του λιανικού εμπορίου καλσόν (ΚΑΔ 47.71.71.43), του λιανικού εμπορίου ανδρικών ή αγορίστικων παλτών, ημίπαλτων, καπών, επενδυτών, άνορακ, αδιάβροχων, αντιανεμικών και παρόμοιων ειδών (ΚΑΔ 47.71.71.08), του λιανικού εμπορίου γυναικείων ή κοριτσίστικων παλτών, ημίπαλτων, καπών, επενδυτών, άνορακ, αδιάβροχων, αντιανεμικών και παρόμοιων ειδών (ΚΑΔ 47.71.71.22) και του λιανικού εμπορίου ομπρελών (ΚΑΔ 47.71.71.48)/ΚΑΔ 47.71 και ι) λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση το λιανικό εμπόριο ειδών υποδηματοποιίας (ΚΑΔ 47.72.72.02)/ΚΑΔ 47.72.

Εξυπηρέτηση κοινού και συναθροίσεις

Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις της απόφασης, σε ό,τι αφορά στην εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού, προβλέπεται ότι εξαιρούνται οι τράπεζες και οι περιπτώσεων στις οποίες δεν δύναται να προγραμματισθεί ραντεβού (επιχειρήσεις ταχυμεταφορών, ελληνικών ταχυδρομείων ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.)

Σχετικά με τις συναθροίσεις προβλέπεται ότι: «Ειδικώς για τις ημέρες 24, 25, 31 Δεκεμβρίου 2020 και 1 Ιανουαρίου 2021 επιτρέπονται οι συναθροίσεις, με ανώτατο όριο 9 συμμετεχόντων που προέρχονται από έως 2 οικογένειες».

Αθλητικές δραστηριότητες

Στο ίδιο ΦΕΚ τονίζεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2021 επιτρέπεται επίσης η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Α' κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών, πετοσφαίρισης γυναικών, υδατοσφαίρισης ανδρών-γυναικών και χειροσφαίρισης ανδρών-γυναικών.

Επιτρέπεται κυνήγι και ψάρεμα

Επιτρέπεται και η μετακίνηση κυνηγών ή αλιέων για την άσκηση θήρας / αλιείας υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

- Η εν λόγω μετακίνηση πραγματοποιείται αποκλειστικά εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εντός των ορίων της Περιφέρειας,

- συμμετοχή μέχρι και δύο ατόμων κυνηγών/ αλιέων για λόγους ασφαλείας,

- εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

- Ειδικά στην περίπτωση της θήρας, απαιτείται, εκτός της βεβαίωσης κίνησης (Βεβαίωση τύπου Β) και άδεια θήρας που βρίσκεται σε ισχύ.


Ειδήσεις σήμερα: 

Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα εμβόλια - Δείτε βίντεο

Ναυάγιο Καλλιστώ: Οι άγνωστες καταθέσεις των μελών του πληρώματος και του κυβερνήτ

Συναγερμός στο Βερολίνο: Τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς κοντά στα γραφεία του SPD
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (95)

Τους ποναει τους ελ επαγγελματιες

Που παιρνουν επιδομα 800ευρω αλλα τους λειπουν τα 5χ Ιλ μαυρα που εβγαζαν το μήνα!ετσι να πυξουν!

@

Αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες παίρνουν ΜΗΔΕΝ ευρώ επίδομα, ακόμη και αν είναι κλειστοί με κρατική εντολή. Οι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ παίρνουν επίδομα το οποίο είναι 534€. Ασχετε.

-.....

Αχρηστος μια ζωη θα σαι!

Δηλαδή κε Υπουργάρα μας....

Για να μου επιτρέψεις να κάτσω.και.να φάω μια μπριζόλα σε μια ψησταριά ή ένα κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι στο κουτούκι του μπάρμπα-Ανέστη ...πρέπει να ξέρουμε τον ακριβή αριθμό κλινών σε ΜΕΘ(!!!) που είναι ελεύθερες??? Η Μ Α Ρ Τ Ο Ν!

Ολοι μαζί τα τρώμε στο lockdown

Κι εμας τους ΔΥ που κανουμε τηλεργασία κ τους μαγαζατορες που κανουν πληρωμένη τηλεανεργία και τους αστυνομους που δεν γινονται πια κλοπές και τους μαθητες που βλεπουν ολη μερα ταινιες.Ας ξοδεψουμε ως τον Ιούλιο τα 26 δις που μας αφησε ο σωφρωνας Αλέχης κ μετά βλέπουμε

Της ανοησίας το ανάγνωσμα

Προφανώς εννοείς να ξοδέψουμε τα αποθεματικά των ταμείων και τις εγγυήσεις των δανείων που δε μπορούμε να ακουμπήσουμε....να χαρώ εγώ σωφροσύνη! Την ίδια ακριβώς με αυτή που κυβερνήσατε γι αυτό και σας διαολοστείλαμε...

Dr.

''Τους ΔΥ που κάνετε τηλεργασία''; Να είσαι καλά, ρε συ 15:31. Με έκανες και γέλασα.

Σακίλ

Η ΠΡΩΤΙΆ ΣΕ ΚΡΟΎΣΜΑΤΑ ΣΠΆΕΙ ΕΎΚΟΛΑ ΞΑΝΆ.Ο κόσμος έσκασε στο σπίτι.Και τώρα ξανά με την μείωση των κρουσμάτων και την καλοκαιρία,βγαίνει να απολαύσει την βόλτα του,το παιχνίδι με τα παιδιά του,σε πάρκα και πλατείες,πιο ανέμελα.Ελάχιστοι όμως τηρούν τα μέτρα,τις αποστάσεις και την χρήση μάσκας σωστά.Τα ίδια και τα ίδια σε συμπεριφορές και χωρίς εμβόλιο ή άλλη θεραπεία έτοιμη να βελτιώσει την κατάσταση καλύτερα,αν χρειαστεί άμεσα σε κάποιον που θα νοσήσει.Δεν βλέπω με τέτοια εικόνα ανάμεσα σε χιλιάδες κόσμου,να ανοίγουν τα σχολεία.Όσο και να θέλουν ή να προσπαθούν,οι αποφασίζοντες και όσοι λίγοι τελικά προσέχουν περισσότερο.Τα κρούσματα μάλλον θα ανέβουν ξανά μετά το πρώτο 15 μερο του νέου έτους και η τηλεκπαίδευση θα συνεχίσει.

Συριζαίοι - Γαλαζαίοι

Ίδια φάρα....οι δημοσιοδεκοδασκαλοκαθηγητάδες να οικονομάνε (και να μην δουλεύουν εννοείται) και όλοι οι άλλοι να πάνε να αγαπηθούνε. Όποιος είναι νέος και δεν ανήκει στην ανωτέρω κατηγορία ας βγάλει διαβατήριο όσο είναι καιρός μήπως και σωθεί από το ελλαδομπανανιστάν......

Solo

Δημοσι υπαλληλε...εαν τε λες ειρωνικα εχεις τρομερο χιουμορ...εαν τα πιστευεις εισαι τρομερος τρομπα

...ν

Είδαμε ποιοι υποστηρίζουν τα lockdown: ΔΥ, αρχόσχολοι, συνταξιούχοι ΔΕΚΟ, "επιστήμονες" με θεσάρες στο Δημόσιο, βλαμμένοι πολιτικοί γόνοι, χαζοχαρούμενοι του Instagram που χειροκροτούσαν στα μπαλκόνια, σαβούρηδες ΕΣΠΑτζήδες entrepreneurs, διαφημίστριες, καλοπληρωμένοι παπαγάλοι, κρατικοδίαιτα κοράκια. Εμετός...

Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα

Εξίσου είδαμε ότι αντιτίθενται μόνο μσγαζάτορες, ταβερνιάρηδες, παρτάκηδες και όσοι δουλεύουν μαύρα! Γιατί δηλαδή να έχουν δίκιο οι συγκεκριμένοι?? Η ουσία είναι ότι όλοι διαμορφώνουν άποψη με βάση το ατομικό τους συμφέρον! Ευτυχώς που η κυβέρνηση αποφασίζει με βάση το συλλογικό, γιατί οικονομία χωρίς υγεία απλά δεν υπάρχει!

Καλα κανουμε να γινοσουν και εσυ

Κατσε τωρα και κλαψε γιατι δεν βγαινεις εξω θα κανεις καιρο

Θα λιώσεις στην καραντίνα

τρόμπα!!! Χα χα χα!!!

Α

Ξυδάκι ρε καραγκιοζάκο!!

Σε έχουμε

γραμμένον!!!!

Gt

Έτσι γουστάρουμε ρε καραγκιόζη

ΜΗΤΣΟΣ

Και ο Πέτσας και ο Παπαθανάσης δεν έχουν ιδέα να θυμίσω ότι το Νοέμβριο έλεγαν τη Δευτέρα ότι δεν πρόκειται να γίνει ολικό lockdown και την Τετάρτη ανακοινώθηκε από τον Χαρδαλιά.....αποκελιεται να ξέρουν σήμερα τι θα γίνει μετά απο 15 μέρες κάτι που στην πραγματικότητα δεν ξέρει κανείς

Κατινάκι

Σωστά Μήτσο μου! Αυτό που θα μιλήσει...είναι η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και η πληρότητα στις ΜΕΘ! Έτσι πρέπει....ούτε οι δάσκαλοι που θέλουν τα σχολεία κλειστά, άλλα ούτε οι έμποροι που θέλουν τα μαγαζιά ανοιχτά!

✍️

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. Έχουμε πανδημία και κοιτάμε πώς θα ανοίξουν τα σχολεία;;; Κι αν ακόμα τα παιδιά δεν κολλάνε ή δεν μεταδίδουν εύκολα δεν παίζουμε με τις ζωές των γονιών και των παππούδων τους.

Της προπαγάνδας το ανάγνωσμα

Ούτε με τις ζωές των δασκάλων....κυρίως αυτών! Ποσώς μας ενδιαφέρουν τα ψυχολογικά προβλήματα των παιδιών και τα πρακτικά των γονιών που προκαλούνται από τα κλειστά σχολεία...την πάρτη μας μόνο!

Σωστότατος!!

.

Δημοσιος υπαλληλος

Βαρεθηκα τα σχολια σας,ολοι σταζετε χολη για τους δημοσιους υπαλληλους λες και αυτοι δεν δουλευουν.Ξερετε τι ζορι τραβανε?Ξερετε τι ευθυνες εχουν οι ειδικοι για τα μετρα?Το δικο τους κεφαλι παιζεται,οχι το δικο σας.Απο την στιγμη που δεν τηρουμε τα μετρα,αυστηρο λοκνταουν εως του χρονου τα Χριστουγεννα.Ποια αυστηροτητα και πρασινα αλογα.Δεν ειδατε χθες το μποτιλιαρισμα στην Αθηνα?Εχετε παει σε λαικη να δειτε τι γινετε?Πατε σε εκκλησια και θα δειτε μονο μερικους ανθρωπους.Αρα εμεις φταιμε.Ολα τα εδωσε η κυβερνηση,ελευθερια κινησης,λαικες,περιπατους,take away,κομμωτηρια,νυχαδικα,ψαρεμα,κυνηγι κλπ.Χρειαζεται προσωπικη εγρηγορση για να καταπολεμησουμε αυτον τον φονικο κορονοιο.Αν δεν το κανουμε θα ερθουν νεα αυστηροτερα μετρα.Μεσα λοιπον τα κεφαλια για λιγο.Μετα θα ερθει παλι η Ανοιξη.

Χαρδαλιά εσύ;

Θα σου έλεγα ποιο κεφάλι παίζετε αλλά θα με κόψει η λογοκρισία....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης