LIVE

Κορωνοϊός

Μητσοτάκης από Γιαννιτσά: Γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία να εμβολιαστούν από τους πρώτους

mitsotakis-giatroi-85

«Το εμβόλιο είναι προαιρετικό για όλους, αλλά πρώτοι να δώσετε το καλό παράδειγμα», είπε ο πρωθυπουργός που θα εμβολιαστεί στις 27 Δεκεμβρίου

«Ήρθα να σας πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την τεράστια προσπάθεια την οποία έχετε καταβάλει. Ξέρω ότι το νοσοκομείο έχει δοκιμαστεί πολύ. Αντέξαμε όμως και θα εξακολουθούμε να αντέχουμε. Θέλω να ξέρετε ότι έχετε την αμέριστη στήριξή μου σε όλο τον αγώνα τον οποίο δίνετε». Αυτό ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Γιαννιτσών το οποίο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί.

2020 12 23 Επίσκεψη στην Κεντρική Μακεδονία Γιαννιτσά

Στα Γιαννιτσά ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το Κέντρο Υγείας, ενώ το πρωί βρέθηκε κοντά στα παιδιά στο Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα» στη Θεσσαλονίκη.

Στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τη διοίκηση για την κατάσταση που επικρατεί στο Νομό και τους ευχαρίστησε για τον αγώνα που δίνουν. «Ξέρουμε ότι ειδικά η Πέλλα χτυπήθηκε πολύ από το δεύτερο κύμα της πανδημίας και ότι το νοσοκομείο έφτασε στα όρια των αντοχών του. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να το υποστηρίξουμε -το ξέρετε καλά- και σε ανθρώπινο δυναμικό και θέλω να ευχαριστήσω και τους γιατρούς και τους εθελοντές οι οποίοι προσφέρθηκαν να έρθουν να στηρίξουν το νοσοκομείο».

Ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, σημείωσε ότι «τα κρούσματα σε όλη τη βόρεια Ελλάδα μειώνονται σταθερά αλλά βέβαια έχουμε και τις μέρες των γιορτών μπροστά μας, οπότε πρέπει και εσείς σε τοπικό επίπεδο να περάσετε το μήνυμα ότι αυτές τις μέρες θα τις περάσουμε πολύ στενά, οικογενειακά, για να μπει το ‘21 στην κυριολεξία με το δεξί και να μην ξαναβρεθούμε αντιμέτωποι με καταστάσεις που θα μας δοκιμάσουν και θα μας πιέσουν πάρα πολύ».
mitsotakis-145
«Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στις 27 Δεκεμβρίου. Θα εμβολιαστώ και εγώ από τους πρώτους και μετά θα έχουμε μια σταθερή ροή. Πρώτα απ΄όλα να εμβολιαστείτε εσείς και να περάσετε το μήνυμα ότι οι υγειονομικοί, ειδικά οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής, έχουν μια ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους και απέναντι σε αυτούς που φροντίζουν να είναι οι πρώτοι οι οποίοι θα δώσουν το καλό παράδειγμα και θα εμβολιαστούν. Δεν εκτιμώ -θέλω να το τονίσω, γιατί ακούω διαφορά- ότι θα υπάρξει ουσιαστική αντίδραση στον εμβολιασμό. Εμείς έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι ο εμβολιασμός θα είναι προαιρετικός για όλες τις κατηγορίες των εργαζόμενων. Αλλά εσείς πρέπει να δώσετε πρώτες και πρώτοι το καλό παράδειγμα, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Δεν αμφιβάλλω γι’ αυτό, οπότε και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Μήνυμα μέσω ασυρμάτου

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε μέσω ασυρμάτου με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, κάποιοι εκ των οποίων είχαν βγει στα μπαλκόνια για να τον δουν, και μετά με το προσωπικό που υπηρετεί στο Τμήμα Έκτακτων Περιστατικών, το οποίο υποδέχεται τους ασθενείς με κορωνοϊό και τους ευχαρίστησε θερμά για το έργο τους. «Βλέπω ότι η πίεση έχει αρχίσει και μειώνεται και πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα. Τα δύσκολα είναι πίσω μας, αρκεί να προσέχουμε όλοι. Να είστε καλά, χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα, υγεία πάνω απ’ όλα σε εσάς και τις οικογένειές σας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ημερολόγιο των γιατρών που φροντίζουν ασθενείς με κορονοϊό

Ο Διοικητής του νοσοκομείου, Ευάγγελος Λόγγος, έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκ μέρους του προσωπικού, ένα τετράδιο όπου εργαζόμενοι που φρόντιζαν ασθενείς με κορωνοϊό έγραφαν τις σκέψεις τους. Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να το μελετήσει για να δει την καθημερινότητα του αγώνα τους κατά της πανδημίας.

Η συνέχεια του κράτους

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών έδειξαν στον Πρωθυπουργό τη μαρμάρινη επιγραφή η οποία αναφέρει ότι το νοσοκομείο θεμελιώθηκε επί Πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου στις 11.06.1989 και εγκαινιάστηκε στις 22.09.1993 επί Πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ανέφεραν μάλιστα ότι η τελευταία φορά που επισκέφθηκε το νοσοκομείο Πρωθυπουργός της χώρας ήταν πριν από 27 χρόνια, στα εγκαίνια, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η επιγραφή που μνημονεύει το ρόλο που έπαιξαν οι δύο Πρωθυπουργοί για την ανέγερση του Νοσοκομείου συμβολίζει τη συνέχεια του κράτους.
Η διαδικασία εμβολιασμού είναι η πιο σύνθεση άσκηση που έχει οργανώσει ποτέ το ελληνικό κράτος

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το Κέντρο Υγείας της πόλης, όπου θα συστεγαστούν τρία από τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα κατά του κορονοϊού. Κάθε ένα από τα τρία θα διαθέτει δύο αίθουσες εμβολιασμού και θα λειτουργεί με δύο βάρδιες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε από τον Υποδιοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Κωνσταντίνο Χριστόγλου, στην αίθουσα όπου θα γίνεται η ανασύσταση των εμβολίων μετά την απόψυξή τους και σε δύο έτοιμες αίθουσες εμβολιασμού.

«Είναι η πιο σύνθεση άσκηση που έχει οργανώσει ποτέ το ελληνικό κράτος, η διαδικασία εμβολιασμού, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα πάει μία χαρά, με τη δική σας στήριξη», σημείωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με επισκέπτριες υγείας που θα αναλάβουν τον εμβολιασμό των πολιτών.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα πρωτόκολλα και τις διαδικασίες που θα ακολουθούνται για τον ασφαλή εμβολιασμό των πολιτών, αλλά και για τις υποδομές που διαθέτει το κέντρο προκειμένου τα σκευάσματα να σε κατάλληλες συνθήκες.

«Πάντα κοντά στα ιδρύματα τα οποία ασχολούνται με τα παιδιά»

Νωρίτερα, στον πρώτο σταθμό του ταξιδιού του, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα» το οποίο συμπληρώνει με το νέο έτος 100 χρόνια ζωής και αποτελεί ζωντανό κομμάτι της ιστορίας της πόλης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους που ζουν τα παιδιά από την πρόεδρο του Ιδρύματος Θεοφανώ Παπαζήση, τη διευθύντρια Βασιλεία Μαύρου και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης. Η κ. Παπαζήση είπε στον Πρωθυπουργό ότι μέσα μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες το κλίμα στο ίδρυμα είναι ζεστό και οικογενειακό προσθέτοντας ότι πολλά από τα κορίτσια το νιώθουν σαν σπιτι τους και έτσι ακόμη και μετά την ενηλικίωση τους γυρίζουν και βοηθούν.

Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους στο Ίδρυμα για όσα προσφέρουν καθημερινά. Παράλληλα άκουσε και κατέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δεσμεύτηκε να βοηθήσει με κάθε τρόπο.

«Στεκόμαστε πάντα κοντά στα Ιδρύματα, ειδικά στα ιδρύματα τα οποία ασχολούνται με τα παιδιά και σε επίπεδο κοινωνικής κρατικής πολιτικής αλλά και σε επίπεδο συντονισμού με ένα δίκτυο δωρητών τους οποίους προσπαθούμε να κατευθύνουμε προς δράσεις που θεωρούμε ότι αξίζουν της προσοχής τους και της στήριξής τους» σημείωσε ο Πρωθυπουργός, συνομιλώντας με τους παιδαγωγούς και τα στελέχη του Ιδρύματος στο αναγνωστήριο.

Το ορφανοτροφείο φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 17 ανήλικα και 6 ενήλικα κορίτσια από 9 έως 21 ετών. Στη βεράντα του ιδρύματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε για αρκετή ώρα με τα παιδιά και τους έκανε δώρο από ένα τάμπλετ, ενώ τα κορίτσια του έδωσαν ζωγραφιές με ευχές. Συνάντησε μάλιστα και ένα από τα κορίτσια που είχε υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Αύγουστο του 2019 μαζί με την Εθνική Ομάδα Αστέγων.

Σύντομη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Πριν επισκεφθεί το Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα», ο Πρωθυπουργός είχε σύντομη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Υποχωρούν τα κρούσματα: 15% μείωση σε Αττική, 28% σε Θεσσαλονίκη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Υπάλληλος του ΟΣΕ έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας

Τέλος στους αιώνιους φοιτητές: Μπαίνει ανώτατο όριο φοίτησης στα ΑΕΙ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Delafraggas

Ώπα τη αυτοκίνηταρα είναι αυτή που κυκλοφορείς Θεσσαλονίκη Πρόεδρε!!!!! Πόσο; Καμεια 600 άλογα; Νομίζω πάντα ο πρόεδρος μάς και πρωθυπουργός μας έχει ακριβά γούστα; Και κυρίως από μία συγκεκριμένη χώρα; Το λέω γιατί και το πανάκριβο τηλ. Κέντρο νομίζω 150.000€; που είχε στο γραφείο του, της ίδιας χώρας ήταν.

ΑΣΕ ΡΕ

ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΥΧΑΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ ΚΑΙ ΒΑΛΕΙΣ ΕΝΑΝ ΤΥΧΑΙΟ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΟΜΨΗ ΜΑΡΕΒΑ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΜΒΟΛΙΟ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ, ΚΡΑΤΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΩ...

Ασε μας ρε

Που και τον τυχαιο περαστικο μετα θα τον βγαλεις "οχι και τοσο τυχαιο" αλλά και οτι οι φιαλες απ' τις οποιες θα κληθει να διαλεξει καμια δεν θα περιεχει εμβολιο. Σας μαθαμε πλεον εσας τους ψεκασμενους, ολο και καποια δικαιολογια θα βρειτε.

Q

Τις αποστασεις βλεπω τις τηρειτε ευλαβικα! Κανενας συνωστισμος και πανω απ'ολα βλεπουμε για αλλη μια φορα οτι απο την εφαρμογη των μετρων δεν εξαιρειται κανενας! Αντε να κοψετε κανα προστιμο σε καναν παππου που δεν εστειλε SMS και αυριο σε καποιον που εφαγε εναν παραπανω κουραμπιε, γιατι δεν ειστε ικανοι και για τιποτα περισσοτερο!

ΩΩ

Αν κρινουμε απο καποιους συνδικαλιστες, θα υπαρξει αρνηση. Κριμα στα πτυχια τους. Ολα για την μικροπολιτικη.

Γιατρος σωτηρια

Ασε τις υποδειξεις το εμβολιο θα το κανουμε .δε θελουμε το ευχαριστω σου 500 ψωροευρα δωρο περιμεναμε γιατι ρισκαραμε τις ζωες μας και των δικων μας και ποιο το ευχαριστω;;;

ilias

Το εμβόλιο θα είναι η πιο συνθέτη άσκηση που εκτέλεσε το ελληνικό κράτος. Η μικρασιατική εκστρατεία ο πόλεμος του 40 δεν πιάνουν μια μπροστά στον σχεδιασμό του πετσοκουλη. Όσο για το συντακτικό δικαιολογεί αφού σπούδασε στο εξωτερικό μιας και ήταν ανίκανος να περάσει με πανελλήνιες σε ελληνικό πανεπιστήμιο και μετά ας το μουντζωνε και να πάει στο χαρβαντ

Θα μπορούσε να είσαι μεγάλος

Σωτήρας... Άνοιξες τα σύνορα το καλοκαίρι, μάζεψες κορωνοϊο για να πάρεις πιθανότατα το ευρωπαϊκό παραδάκι και δεν άνοιξε μύτη. Μπράβο

Αλέξανδρος

Κυριάκο άκουσες τίποτε για βαρέα καί ανθυγιεινά; Μήπως για δώρο Χριστουγέννων;

αούγκανος

Όπως φημολογείται για τον νομό Λάρισας τα εμβόλια που θα έρθουν είναι 50, που θα διατεθούν 10 στην νομαρχία, και από 20 στα 2 νοσοκομεία και θα εμβολιασθούν οι διευθυντές και οι προισταμένες και όχι οι γιατροί-νοσηλευτές που δουλεύουν στους Covid.

Ρίτα

Ρωτήστε τους τυχερούς, ευχαρίστως θα παραχωρήσουν τη σειρά τους.

Ρίτα

Εντέλεστε όπως......

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης