Μετά τον Τσακαλώτο και ο Σκουρλέτης: «Ριζοσπαστικές» αντί για «κεντρώες λύσεις» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τον Τσακαλώτο και ο Σκουρλέτης: «Ριζοσπαστικές» αντί για «κεντρώες λύσεις» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στα χνάρια του πρώην «τσάρου» και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Ευκλείδη Τσακαλώτου φαίνεται πως βαδίζει και ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος

skourletis_main01
Περισσότερους οπαδούς φαίνεται πως κερδίζει μέρα τη μέρα η θέση ότι «κεντρώες λύσεις δεν υπάρχουν» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία πρωτοδιατύπωσε - ενόψει και του τρίτου Συνεδρίου του κόμματος - ο πρώην υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος το περασμένο καλοκαίρι.

Στα χνάρια του πρώην «τσάρου» και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Ευκλείδη Τσακαλώτου φαίνεται πως βαδίζει και ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Πάνος Σκουρλέτης, προκρίνοντας «ριζοσπαστικές, εναλλακτικές προτάσεις σε όλα τα πεδία» εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ως απαντήσεις στα σημερινά προβλήματα.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «το Παρόν της Κυριακής», «η μεγάλη πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να μπορέσει να διατυπώσει μια νέα, ριζοσπαστική προγραμματική πρόταση, ικανή να εκφράσει τα νέα προβλήματα της μετά την πανδημία εποχής. Να μιλήσει για τη θέση της εργασίας στις νέες συνθήκες καθώς και για τον νέο, στρατηγικό ρόλο του δημόσιου και κοινωνικού τομέα. Να θέσει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, μέσα από την αλλαγή του σημερινού μοντέλου παραγωγής και κατανάλωσης. Να υπερασπιστεί τη δημοκρατία θέτοντας το θέμα της εμβάθυνσης και διεύρυνσής της» περιγράφει σχετικά ο κ. Σκουρλέτης.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «ο χαρακτήρας των σημερινών προβλημάτων απαιτεί απαντήσεις που δεν θα κινούνται στη λογική των μέσων όρων, των κεντρώων λύσεων, αλλά των ριζοσπαστικών, εναλλακτικών προτάσεων σε όλα τα πεδία». «Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και ιδιαίτερα των επόμενων γενιών, που βλέπουν μπροστά τους άλλη μια χαμένη δεκαετία να προβάλλει», καταλήγει.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ελληνική «dream-team» στη βιοφαρμακευτική στήνει το Μαξίμου

Πάτρα: Διαρροή χημικής ουσίας σε εργοστάσιο-Απεγκλωβίστηκε εργαζόμενος χωρίς τις αισθήσεις του

Στέλνουν άρον - άρον «ραβασάκια» για τον ΕΝΦΙΑ του 2015
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης