Μέρκελ για εμπάργκο στην παράδοση γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία: «Δεν μπορώ προς το παρόν να απαντήσω...»

Μέρκελ για εμπάργκο στην παράδοση γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία: «Δεν μπορώ προς το παρόν να απαντήσω...»

«Δεν μπορώ προς το παρόν να απαντήσω αναφορικά με γερμανικά όπλα προς την Τουρκία, αυτό θα συζητηθεί και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ περιμένοντας και την νέα αμερικανική κυβέρνηση» απάντησε η Γερμανίδα καγκελάριος

ERDOGAN_SUBMARINE2
«Ελπίζαμε σε πιο εποικοδομητική σχέση με την Τουρκία κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας, αλλά, δυστυχώς, οι εξελίξεις είναι πολύ απογοητευτικές. Οι αρνητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και οι παράνομες ερευνητικές δραστηριότητες της Τουρκίας οδηγούν σε νέες κυρώσεις (σ.σ. κατά προσώπων που βρίσκονται στα τουρκικά γεωτρύπανα στην Κύπρο» δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.

Απαντώντας σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου αναφορικά με το αίτημα της Ελλάδας να παγώσει η παράδοση έξι υποβρυχίων στην Τουρκία, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι με την Τουρκία υπάρχει μια στρατηγική σχέση, καθώς πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ είναι και μέλη του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την κυρία Μέρκελ, η ΕΕ θα ετοιμάσει μια συνολική αναφορά για την Τουρκία που θα περιλαμβάνει όλη την περιοχή, από τη Λιβύη μέχρι το Ναγκόρνο Καραμπάχ. «Δεν μπορώ προς το παρόν να απαντήσω αναφορικά με γερμανικά όπλα προς την Τουρκία, αυτό θα συζητηθεί και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ περιμένοντας και την νέα αμερικανική κυβέρνηση» τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας.

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά το χάος της κυβέρνησης, το αναγκαστικό lockdown οδηγεί τις επιχειρήσεις στον αφανισμό

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Παναγιώτης Τανιμανίδης: «Ο Σάκης και η Χριστίνα προσπαθούσαν καιρό να γίνουν γονείς»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης