Ηλιόπουλος: «Η ΝΔ ρίχνει την πολιτική αντιπαράθεση στο επίπεδο του βούρκου και της λάσπης»

Ηλιόπουλος: «Η ΝΔ ρίχνει την πολιτική αντιπαράθεση στο επίπεδο του βούρκου και της λάσπης»

«Οι πολιτικές που υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση, είναι βγαλμένες από τη χρονοκάψουλα των μνημονίων» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

nasos
Σε ένα έμμεσο σχόλιο αρκέστηκε η Κουμουνδούρου αναφορικά με τις νέες εξηγήσεις που ζητά σήμερα με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, με φόντο δημοσιεύματα περί «μετακόμισης» του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην περιοχή της Λαυρεωτικής.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος άσκησε δριμεία κριτική πως «η ΝΔ ρίχνει την πολιτική αντιπαράθεση στο επίπεδο του βούρκου και της λάσπης, επειδή είναι πιεσμένη» χωρίς να περιέλθει σε λεπτομέρειες και πρόσθεσε ότι «οι πολιτικές που υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση, είναι βγαλμένες από τη χρονοκάψουλα των μνημονίων. Είναι συνταγές όχι μόνο κοινωνικά άδικες αλλά, όπως αποδείχθηκαν, και οικονομικά αναποτελεσματικές. Η μείωση του κατώτατου μισθού και η θεσμοθέτηση του υποκατώτατου, όταν εφαρμόστηκαν, είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η ανεργία και η ύφεση».

«Η χώρα καταγράφει πλέον ύφεση της τάξης του 11,7% στο τρίτο τρίμηνο του έτους, είμαστε πλέον στον πάτο της Ευρώπης», σημείωσε ο Ν. Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι «το αφήγημα περί απότομης ανάπτυξης το 2021 έχει καταρρεύσει» περιέγραψε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε πως «σε αντίθεση με όσα προβλέπει ο προϋπολογισμός του κ. Σταϊκούρα για ανάπτυξη 4,5% την επόμενη χρονιά, ο ΟΟΣΑ κάνει λόγο για ανάπτυξη μόλις 0,9%». «Ο κ. Σταϊκούρας δεν έχει καταφέρει να πέσει μέσα ούτε σε μία πρόβλεψη τον τελευταίο χρόνο» τόνισε.

«Η ύφεση φέρει βέβαια τη σφραγίδα της κυβέρνησης», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Όταν επιλέγεις να μην προχωρήσεις έγκαιρα στις απαραίτητες δημόσιες δαπάνες, όταν επιδοτείς την ανεργία και όχι την απασχόληση και έχεις μετατρέψει μία χώρα σε χώρα των 534 ευρώ, τότε είναι σίγουρο ότι πυροδοτείς την ύφεση», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Γιατί παραμένουν ψηλά οι αριθμοί νεκρών και διασωληνωμένων - Κρίσιμος μήνας ο Δεκέμβριος

Πακέτο στήριξης για Δεκέμβριο: Τι θα γίνει με ενοίκια, αποζημιώσεις, τέλη, επίδομα θέρμανσης και επιστρεπτέα

Κάρπαθος: Έβαλαν μουσική και φωτορυθμικά σε νεκροταφείο για τη γιορτή του Αγίου Νικολάου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης