Τηλεδιάσκεψη για την πανδημία: Έτοιμα όλα τον Ιανουάριο για να ξεκινήσει ο εμβολιασμός

Τηλεδιάσκεψη για την πανδημία: Έτοιμα όλα τον Ιανουάριο για να ξεκινήσει ο εμβολιασμός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό και στον τρόπο με τον οποίο θα κλείνονται τα ραντεβού για τους πολίτες

20-12-05_0014__DPT4672
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την αγορά και το εμβόλιο: Άνοιγμα ανά 3 μέρες για τα εμπορικά, εντός του Γενάρη το εμβόλιο -ψηφιακό ραντεβού για τον εμβολιασμό

Μεγάλη ανάσα αναμένεται να προσφέρει η έλευση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς η έναρξη της διαδικασίας του εμβολιασμού θα δώσει το σύνθημα για την επάνοδο στην κανονικότητα, σταδιακά μεν, αλλά με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια σε σχέση με την μέχρι τώρα εξέλιξη της πανδημίας. Το «φιλί ζωής» που θα προσφέρει το εμβόλιο στην αγορά, αλλά και η ψυχολογική ανακούφιση από τον ερχομό των σκευασμάτων στη χώρα έχουν κινητοποιήσει πλήρως το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς τηλεδιάσκεψη με τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την υλοποίηση του σχεδίου για την εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η προετοιμασία για την παραλαβή, αποθήκευση και διανομή των εμβολίων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα κλείνουν ραντεβού οι πολίτες για τον εμβολιασμό τους στα 1018 εμβολιαστικά κέντρα που θα λειτουργούν στην Ελλάδα. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «ο προγραμματισμός αυτός πρέπει να αποτελέσει την απόλυτη προτεραιότητα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης», μετά την εμπειρία που απέκτησε στη διάρκεια της πανδημίας.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι στο διάστημα αυτό το Υπουργείο Υγείας πρέπει παράλληλα να εξακολουθήσει να είναι επικεντρωμένο στη λειτουργία του Συστήματος Υγείας, αφού η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν θα πρέπει να υπάρχει καμιά απολύτως χαλάρωση. Για το λόγο αυτό, κρίθηκε ως απαραίτητη η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στην επιστήμη και να πειστούν όσοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την ασφάλεια του εμβολίου.

Εντός Γενάρη το εμβόλιο

Στη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε ακόμη ότι κρίσιμη σε αυτό τον τομέα θα είναι η συμβολή της ιατρικής κοινότητας. Επιπλέον, η σύσκεψη προετοιμασίας θα πραγματοποιείται σε τακτική βάση προκειμένου όλα να είναι έτοιμα και να ξεκινήσει ο εμβολιασμός αμέσως μετά την παραλαβή των εμβολίων που, με τα σημερινά δεδομένα, αναμένεται εντός του Ιανουαρίου.

Λόγω του πολυεπίπεδου σχεδιασμού, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης και ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή, Μιχάλης Μπεκίρης.

Την ίδια ώρα, πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο κυβερνητικό επιτελείο και για το άνοιγμα της αγοράς, μεθαύριο, Δευτέρα, καθώς η λειτουργία των 110 καταστημάτων εποχιακών ειδών (χριστουγεννιάτικα είδη) θα αποτελέσει ένα πρώτης τάξεως crash test για την επανεκκίνηση της αγοράς. Σε περίπτωση συνωστισμού, ωστόσο, τα καταστήματα θα ξανακλείνουν, ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι «δε θα ρισκάρουμε τη διάδοση του κορωνοϊού στο κρισιμότερο σημείο».


Ειδήσεις σήμερα

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Απαγόρευση συγκεντρώσεων από την ΕΛΑΣ

DW: Σε τεντωμένο σχοινί ο Ερντογάν προ της Συνόδου Κορυφής

Κύκλωμα ναρκωτικών στη Γκράβα: Προφυλακιστέοι οι αρχηγοί - Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης