Γεροβασίλη για ΕΣΡ (ΘΕΜΑ 104,6): Είναι θέμα δημοκρατίας η πολυφωνία

Γεροβασίλη για ΕΣΡ (ΘΕΜΑ 104,6): Είναι θέμα δημοκρατίας η πολυφωνία

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ, Αθανάσιου Κουτρομάνου

olga2
Στην παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ, Αθανάσιου Κουτρομάνου, επέμεινε η Όλγα Γεροβασίλη, γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6.

Μετά τη μεγάλη έκταση που πήρε η αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αθανάσιο Κουτρομάνος, αποσύροντας και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του, η κ. Γεροβασίλη σχολίασε ότι ο κ. Κουτρουμάνος, έχει εκλεγεί στη θέση του από ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων. Υπογραμμίζοντας τον ανεξάρτητο ρόλο του ΕΣΡ και κατηγορώντας τον ότι δεν έχει λάβει τα μέτρα που θα έπρεπε για να προστατεύσει τον θεσμικό ρόλο.

Το ΕΣΡ θα μπορούσε με παρεμβάσεις του υποδείξεις ακόμη και πρόστιμο, να λύσει το πρόβλημα της μονοφωνίας που διαπιστώνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως είπε η κ. Γεροβασίλη.

Επισήμανε, ότι κατά τη γνώμη της, θα έπρεπε αν και εφόσον γινόταν κάποια σύσταση ή οδηγία όταν θα έβλεπαν ότι δεν υπάρχει αναλογικά ο ίδιος χρόνος για τα κόμματα χωρίς αποτέλεσμα, να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας. Στην περίπτωση αυτή όμως, δεν έγινε καμία κίνηση για να εξασφαλιστεί η πολυφωνία. Αντιθέτως, όπως είπε η κ. Γεροβασίλη, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης εμφανίζονται σε τηλεοπτικά πανελ, μιλώντας με άσχημο τρόπο και υποτιμώντας το έργο της αντιπολίτευσης.

Διαπιστώνουμε όμως ότι οι διαφορετικές φωνές δεν έχουν τον ανάλογο χρόνο στα ΜΜΕ. Μάλιστα, όπως είπε, σπανίως εμφανίζονται οι θέσεις των κομμάτων, με τον μηδαμινό χρόνο να δίνεται μόνο στους αρχηγούς των κομμάτων. «Σε μια πανδημία μπαίνουν σε καραντίνα οι άνθρωποι. Όχι η σκέψη ούτε ο πλουραλισμός και η δημοκρατία», υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη.

Θα έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να ρυθμιστεί το πρόβλημα, όχι να υπάρχει μια απάθεια για το συγκεκριμένο ζήτημα. «Είναι σοβαρό», επέμεινε η κ. Γεροβασίλη.

Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα: 

Επιχείρηση Πανάκεια στη Βρετανία: Η λίστα με τα 50 νοσοκομεία που θα διανεμηθεί το εμβόλιο της Pfizer

«Σαρώνει» τη Β. Ελλάδα το δεύτερο κύμα: Δεν πέφτουν τα κρούσματα

Επανένταξη στις 100-120 δόσεις της εφορίας - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης