LIVE

Κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Αυτοί είναι οι 21 βουλευτές - γιατροί που ρίχνονται εθελοντικά στη «μάχη»

23210465

Όλα τα ονόματα των βουλευτών που τέθηκαν στη διάθεση του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του β' κύματος της πανδημίας

Πληθαίνουν οι βουλευτές με ιδιότητα ιατρού που δηλώνουν την πρόθεσή τους να συνδράμουν εθελοντικά στην «μάχη» που δίνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά της πανδημίας.

Συνολικά εως αυτή την στιγμή 21 βουλευτές των περισσότερων κοινοβουλευτικών ομάδων έχουν κοινοποιήσει την αυτοδιάθεσή τους στον κρισιμότερο πόλεμο που δίνει η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Βασιλης Κικίλιας με δήλωσή του ευχαρίστησε όσους συνδράμουν: ««Ευχαριστώ πολύ όλους τους συναδέλφους βουλευτές-ιατρούς, που στη δύσκολη αυτή μάχη με την πανδημία προσφέρονται εθελοντικά να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας με όλες τους τις δυνάμεις.

Είναι μια ακόμα απόδειξη, μετά τη δωρεά των 50 ΜΕΘ από τη Βουλή των Ελλήνων, ότι οι κορυφαίοι δημοκρατικοί θεσμοί και οι άνθρωποι που τους υπηρετούν, τιμούν και σέβονται τους Έλληνες πολίτες.

Η αξιοποίηση της προσφοράς τους θα λάβει χώρα κατά προτεραιότητα, με βάση τις ειδικότητες που αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη το Εθνικό Σύστημα Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Και πάλι τους ευχαριστώ».

Πρόκειται για τους Χρήστο Κέλλα, Κωνσταντίνο Μπλούχο, Βασιλη Γιόγιακα και Νεοκλή Κρητικό από την ΝΔ.

Η γραμματέας της Κο του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη σε σημερινή της επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια τονίζει «ότι με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στον Ελληνικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά από την έξαρση της επιδημίας και με δεδομένες τις ανάγκες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι Βουλευτές- Ιατροί του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία προτίθενται να υποστηρίξουν το σύστημα υγείας, εν μέσω των εκτάκτων συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα.

Προφανώς, η αποτελεσματικότητα της συνεισφοράς των Βουλευτών μας στο σύστημα εναπόκειται στον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, με βάση τις ανάγκες των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και την ειδικότητα των Ιατρών.

Σας παραθέτω τα ονόματα και τις ειδικότητες των Βουλευτών-Ιατρών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

• Γεροβασίλη Όλγα, Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια

• Ηγουμενίδης Νικόλαος, Ιατρός Καρδιολόγος

• Μάρκου Κωνσταντίνος, Καθηγητής Ενδοκρινολογίας

• Μιχαηλίδης Ανδρέας, Ιατρός Ρευματολόγος

• Μουζάλας Ιωάννης, Ιατρός Γυναικολόγος Χειρουργός – Μαιευτήρας

• Ξανθός Ανδρέας, Ιατρός Μικροβιολόγος

• Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Παθολόγος

• Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Δερματολόγος

• Πολάκης Παύλος, Ιατρός Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος

• Τζούφη Μερόπη, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδονευρολογίας»

Αντίστοιχη επιστολή προς τον κ. Κικίλια απηύθυνε και ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου «Όπως είναι ευρύτερα γνωστό, το Κίνημα Αλλαγής, από την εμφάνιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού (COVOD-19) στη χώρα μας, έχει στηρίξει έμπρακτα και ενεργά την εθνική προσπάθεια για την αποφυγή της διάδοσης του ιού και τη μείωση των κρουσμάτων και των ανθρώπινων απωλειών. Κατά τη σταθερή και διαχρονική μας άποψη, η μάχη κατά του κορωνοϊού είναι συλλογική και προϋποθέτει τη συστράτευση όλων, πέρα και πάνω από πολιτικές ή ιδεολογικές διαφορές και αποκλίσεις. «Καρδιά» της άμυνας της κοινωνίας μας απέναντι στον κοινό κίνδυνο παραμένει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στην ενδυνάμωση του οποίου κατατείνει η πολιτική μας δράση, όπως εκφράστηκε -μεταξύ άλλων- με την πρότασή μας για τη δημιουργία νέων ΜΕΘ, που έγινε δεκτή από τη Βουλή των Ελλήνων, η οποία δημιούργησε τις πενήντα κλίνες στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», καθώς και με τη συμβολική εκ μέρους μας προσφορά εξοπλισμού για πέντε κλίνες ΜΕΘ» σημειώνει ο κ. Κεγκέρογλου και προσθέτει: «Στο πλαίσιο αυτό και πάντοτε προς τον σκοπό της περαιτέρω ενίσχυσης των δημόσιων υποδομών υγείας, η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα επιβεβαιώνει και επισήμως ότι οι βουλευτές μας που προέρχονται από τον χώρο της Υγείας έχουν ήδη με δική τους πρωτοβουλία ανταποκριθεί στο γενικό προσκλητήριο για συστράτευση του ιατρικού προσωπικού της χώρας, θέτοντας τους εαυτούς τους στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των νοσοκομειακών μονάδων, των οποίων οι αντοχές δοκιμάζονται σε οριακό πλέον σημείο.

Προς ενημέρωσή σας, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής που έχουν ήδη τεθεί στη διάθεση του ΕΣΥ είναι οι :

- Μιχάλης Κατρίνης (οδοντίατρος)

- Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ακτινολόγος)

- Μπαράν Μπουρχάν (ψυχίατρος)

- Ανδρέας Πουλάς (νεφρολόγος)

- Γιώργος Φραγγίδης (μαιευτήρας γυναικολόγος).

Ευχή όλων, πολύ σύντομα, η περιπέτεια της πανδημίας να αποτελέσει παρελθόν και μια ζωντανή υπενθύμιση της αξίας της ενότητας, της ομοψυχίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης».

Ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου και βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης ζήτησε να απαλλαχθεί από τα καθήκοντα του αντιπροέδρου για να ριχτεί στην μάχη στο νοσοκομείο Λάρισας. Τέλος από την Ελληνική Λύση η κα Μαρία Αθανασίου συνταξιούχος γυναικολόγος εξέφρασε την επιθυμία της να συνδράμει.

Ο κατάλογος έχει ως εξής:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Χρήστος Κέλλας

Κώστας Μπλούχος

Βασίλης Γιόγιακας

Νεοκλής Κρητικός

ΣΥΡΙΖΑ

Όλγα Γεροβασίλη

Νίκος Ηγουμενίδης

Κωνσταντίνος Μάρκου

Ανδρέας Μιχαηλίδης

Γιάννης Μουζάλας

Ανδρέας Ξανθός

Θανάσης Παπαδόπουλος

Θανάσης Παπαχριστόπουλος

Παύλος Πολάκης

Μερόπη Τζούφη

ΚΙΝΑΛ

Μιχάλης Κατρίνης

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Μπαράν Μπουρχάν

Ανδρέας Πουλάς

Γιώργος Φραγγίδης

ΚΚΕ

Γιώργος Λαμπρούκος

Ελληνική Λύση

Μαρία Αθανασίου

Ειδήσεις σήμερα:

Οι έξι πυλώνες δράσης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ

AEGEAN - Olympic Air: Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων στις 25 - 27 Νοεμβρίου

Χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα λόγω των περιορισμών για τον κορωνοϊό
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Sotiris Bellos

ναι το πιστεψαμε. πανε να βγαλουν οφελη κ απο την πανδημια τα τρωκτικα μας

Αρκεί ο Πολάκης

Να μην εφαρμόσει το " 3 μέτρα κατω απο την γη" , αν σε αναλάβει... φεύ!

Μπράβο

Μπράβο σε όλες και όλους χωρίς αστερισκο!

Μαρία

Mπραβο! Αυτό μόνο...

...

τον Πολάκη????????????σοβαρά τώρα????????????? Όχι, για φανταστείτε λίγο....

Alllos

Ο πολακης χαζούλη άσχετα με το αν τον πας η όχι είναι ένας από τους καλύτερους εντατικολογους ... Και ειναι και το αντικείμενο του ο τρόπος που αντιδρας καθρεφτίζει απλά την συμπεριφορά αυτην που κατακρίνεις

insider

O Γιώργος Λαμπρούκος του ΚΚΕ ηταν ο πρωτος. Ειδαν πως ειχε θετικη ανταποκριση στον κοσμο και τσιμπησαν και οι αλλοι.

...

Φαντάσου γκαντεμιά. Να βρεθείς στο νοσοκομείο με κορωνοϊό και να σε αναλάβει...βουλευτής.

Γελάνε και οι πέτρες όμως

Πολλοί απ'αυτούς τους γιατρούς είναι βουλευτές αρκετά χρόνια (10 ή περισσότερα χρόνια κάποιοι) και δεν έχουν ασκήσει ιατρική τόσο καιρό με ότι αυτό συνεπάγεται...Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ανάμεσα τους δεν υπάρχουν και ενεργοί γιατροί.

George

Λάθος κύριοι Η πρωτοβουλία θα έπρεπε να ειναι ατομική κσι για τις ιδιοκτήτες που υπάρχει ανάγκη όχι έτσι συλιβφην οποίος γιατρός υπάρχει στο κόμμα άντε και προσφέρεται Αυτό δείχνει κομματισμό και όχι προσωπικό ενδιαφέρον πιστεύω να γίνομαι αντιληπτός και βέβαια προσφορά όχι με τυμπανοκρουσίες νς δοξάσουμε τα κόμματα

καλη κινηση...

οποια βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης