Τους πείραξε η προβολή της Παναγίας στη Βουλή, αλλά όχι ο Καμμένος που σταύρωνε αεροπλάνα και συγκυβερνούσαν χρόνια

Τους πείραξε η προβολή της Παναγίας στη Βουλή, αλλά όχι ο Καμμένος που σταύρωνε αεροπλάνα και συγκυβερνούσαν χρόνια

Δείτε το βίντεο με τις Ενοπλες Δυνάμεις και την Παναγία που ενόχλησε τους συνοδοιπόρους του Καμμένου - Γράφει ο Γρηγόρης Τζιοβάρας

PANAGIA_DA
Ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της Βουλής των Ελλήνων επειδή τίμησε την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, προβάλλοντας πεντάλεπτο βίντεο με τις μάχες των Ελλήνων, εκδηλώθηκε από διαδικτυακά τρολ, προσκείμενους στην αξιωματική αντιπολίτευση ιστότοπους, αλλά και πολιτικά στελέχη, όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Νίκος Φίλης που χαρακτήρισε «στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας την απεικόνιση του κτιρίου της  Βουλής  με στρατιωτικά και θρησκευτικά σύμβολα».

Η εικόνα της Παναγίας, η οποία μεταξύ εκατοντάδων άλλων, αποτυπώθηκε για μερικά δευτερόλεπτα στην πρόσοψη του κοινοβουλευτικού μεγάρου, έγινε αντικείμενο χλευασμών και επικρίσεων κατά της κυβέρνησης με πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικής διάστασης που είχε η προβολή του βίντεο.

Δείτε το βίντεο:



Δείτε βίντεο με ρεπορτάζ για το θέμα:

VID 20201122 WA0006
Κλείσιμο


Η 21η Νοεμβρίου, άλλωστε, είναι πρωτίστως ημέρα θρησκευτικής εορτής, καθώς τη μέρα αυτή η Ορθοδοξία γιορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου, ενώ τα τελευταία χρόνια ορίστηκε ως ημέρα τιμής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που παλαιότερα γιορταζόταν στις 29 Αυγούστου σε ανάμνηση του τέλους του Εμφυλίου Πολέμου το 1949.

5191382


Η συγκεκριμένη διπλή γιορτή τιμάται πολλά χρόνια με εκδηλώσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και στις εκκλησίες όλης της χώρας. Φέτος, ωστόσο, επειδή δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, λόγω της πανδημίας, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Βουλή των Ελλήνων αποφάσισαν τη συγκεκριμένη προβολή, την οποία όσοι την παρακολούθησαν στο σύνολό της επιμένουν ότι είναι υψηλής αισθητικής.

Σε πείσμα της πραγματικότητας, ωστόσο, από το βράδυ του Σαββάτου, που κυκλοφόρησαν κάποιες αποσπασματικές εικόνες, που απομονώθηκαν από το βίντεο που προβλήθηκε, ανάμεσα στις οποίες ήταν και μία της Παναγίας, άρχισαν να δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο διάφορα αρνητικά σχόλια από ανθρώπους που ήταν προφανές ότι δεν είχαν ιδέα σε τι αναφερόταν.

Δείτε εδώ τις αντιδράσεις του κόμματος Βαρουφάκη και τις αναρτήσεις left και Αυγής:
vouli1
vouli2
vouli3

Στη δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης κάνει λόγο για στυγνή προσβολή της Δημοκρατίαςκαι εικόνες που «παραπέμπουν στο διαβόητο “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών”». Το κτίριο του βασικού θεσμού της Δημοκρατίας καλύφθηκε από εικόνες πολεμικής κινητοποίησης και από θρησκευτικές απεικονίσεις, κάτι εντελώς ανεπίτρεπτο, αναφέρει ο κ. Φίλης και προσθέτει: «πρόκειται για ατόπημα πρώτης γραμμής, πολιτικά και αισθητικά αποκρουστικό. Όλοι αντιλαμβάνονται τι σηματοδοτεί η προβολή στην κεντρική όψη του Κοινοβουλίου στρατιωτικών ασκήσεων. Λίγες μέρες μάλιστα μετά την απόπειρα της κυβέρνησης να εμποδίσει με τη βία και να αμαυρώσει τον συμβολικό, λόγω συνθηκών, εορτασμό του Πολυτεχνείου». Aκόμη, ο κ. Φίλης στρέφεται κατά του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας: «φαίνεται ότι ο υπό τον κ. Μητσοτάκη συνασπισμός Δεξιάς, “σοβαρής” Ακροδεξιάς και νεοφιλελεύθερου Κέντρου, αγωνιά για το μέλλον του, μετά την πανθομολογούμενη αποτυχία του να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Δεν εξηγείται αλλιώς η επιμονή του όλο το τελευταίο διάστημα να αναβαπτίζεται στα βρώμικα νερά του μιλιταρισμού, του σκοταδισμού, του αυταρχισμού και της εμφυλιοπολεμικής εθνικοφροσύνης. Είναι, άραγε, τόσο σημαντικά τα οφέλη που προσδοκά η ΝΔ από τα “ορφανά” υπολείμματα της Χρυσής Αυγής, ώστε, να εγκαταλείπει τις φιλελεύθερες κεντροδεξιές ιδρυτικές της αρχές; Το άμεσο μέλλον θα δείξει. Πάντως, όσον αφορά στο παρόν, τόσο “φιλελευθερισμό” είχαμε να δούμε από τη χούντα».

Πάντως μετά τη συγκεκριμένη δήλωση του κ. Φίλη, δεν μπορεί κάποιος να μη θυμηθεί τις φορές που ο πρώην υπουργός Παιδείας εμφανιζόταν σε εκκλησία να ψάλει! Δείτε το βίντεο:

Φίλης

Το εντυπωσιακό είναι ότι η πλειονότητα όσων εμφανίστηκαν να ενοχλούνται από την εικόνα της Θεοτόκου προέρχονται από τις τάξεις των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ και είναι μεταξύ εκείνων που δικαιολογούσαν τους (ψηφοθηρικούς) ύμνους προς την Παναγία από τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ή σιωπούσαν όταν ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμένος… σταύρωνε τα αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας. Θυμίζουμε χαρακτηριστικά:
panagia
LE_PANAGIA_2

7-9-1-600x400
kamenos-1-1024x576
kammenos_41-600x271

Δείτε εικόνες από τη χθεσινή προβολή στην πρόσοψη της Βουλής

5191317
5191319
5191391
5191396
5191488
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης