Γεννηματά: Να παρθούν άμεσα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη

Γεννηματά: Να παρθούν άμεσα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη

Αναλυτικά οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ - «Δυστυχώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος προετοιμασίας και ακόμη και τα περιοριστικά μέτρα πάρθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

IMG_1513
Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία και την ασφυκτική πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη, περιέγραψαν ιατροί και νοσηλευτές που εργάζονται στην πόλη, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Συμμετείχαν υγειονομικοί που βρίσκονται στην πρώτη μάχη από τα Νοσοκομεία Παπανικολάου, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Αγ. Δημήτριος, Παπαγεωργίου, Αγ. Παύλος και το Νοσοκομείο Δράμας.

Σε δήλωσή της, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μεταξύ άλλων, αναφέρει «θα μπορούσαμε να είχαμε με μέτρα πρόληψης περιορίσει την ένταση του δεύτερου κύματος και καθυστερήσει την εξάπλωση του ιού. Δυστυχώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος προετοιμασίας και ακόμη και τα περιοριστικά μέτρα πάρθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση, πολύ αργά».

Παράλληλα, παρουσιάζουν συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ και τη στήριξη των εργαζόμενων. Όπως μεταξύ άλλων, την πρόσληψη 300 ιατρών στις εντατικές, την μονιμοποίηση επικουρικών, Επαναλειτουργία Νοσοκομείων που παροπλίστηκαν όπως το Παναγία και το Λοιμωδών για περίθαλψη ασθενών με ιό, βεβαίως με σωστή προετοιμασία. Ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τη διενέργεια των τεστ ώστε να αποσυμφορηθούν τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των Νοσοκομείων και να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στις τεράστιες ουρές που δημιουργούνται

Το Κίνημα Αλλαγής, παράλληλα, θα καταθέσει σχετική τροπολογία όπου θα ορίζει την ένταξη όλων των εργαζόμενων στο ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά και χορήγηση σε αυτούς του Δώρου Χριστουγέννων για το 2020, ως έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους.

Στη συζήτηση ήταν παρόντες οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής στην Κ. Μακεδονία Χάρης Καστανίδης, Γιώργος Αρβανιτίδης, Γιώργος Φραγγίδης, Χαρά Κεφαλίδου, Απόστολος Πάνας, ο υπεύθυνος της Κ.Ο. Ανδρέας Πουλάς, και ο Μπουρχάν Μπαράν ο Γραμματέας του Τομέα Υγείας Κ. Μπαργιώτας, ο Γραμματέας Οργανωτικού Στ. Παραστατίδης και οι Γραμματείς των Ν.Ε. του Κινήματος στην Α’ και Β΄Θεσσαλονίκης, Νίκος Κριθαρίδης και Γιάννης Κυανίδης, και ο υπεύθυνος Περιφέρειας για την Συνδιάσκεψη Π. Τσαραμπουλίδης.

Αναλυτικά οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής:

Άμεση διενέργεια των 300 προσλήψεων ιατρών για τις εντατικές. Αυτές που παρά τις συνεχείς πιέσεις μας αποφασίσθηκαν μόλις στις 5 Νοεμβρίου. Όσες προσωρινές προσλήψεις έχουν γίνει με την επίκληση του COVID-19 να πάνε τώρα να δουλέψουν στα Νοσοκομεία.

Το επικουρικό προσωπικό που δουλεύει σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία να μονιμοποιηθεί. Αλλιώς θα δημιουργηθούν μεγάλα κενά.
Κλείσιμο
Έμπειροι ιατροί που συνταξιοδοτούνται, να έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν για ένα ακόμη χρόνο (εθελοντικά).Οι ιδιώτες γιατροί στο σύστημα δεν είναι λύση. Αποτελεί πρόκληση η ανικανότητα της κυβέρνησης για ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ ακόμα και μέσα στην Πανδημία, που όχι μόνο το οδηγεί σε αδιέξοδο αλλά προκαλεί και πολλά ερωτηματικά. Ένταξη στον σχεδιασμό και στις εφημερίες των ιδιωτικών κλινικών και των Στρατιωτικών Νοσοκομείων. Υπό ενιαίο συντονισμό δημοσίας αρχής. Υπάρχει πια, έστω καθυστερημένα το σχετικό νομικό πλαίσιο. Και αν χρειαστεί να επιταχθούν.

Επαναλειτουργία Νοσοκομείων που παροπλίστηκαν όπως το Παναγία και το Λοιμωδών για περίθαλψη ασθενών με ιό, βεβαίως με σωστή προετοιμασία. (Η πρόταση αυτή εκκρεμεί από τον Απρίλιο από φορείς της Θες/νίκης). Προετοιμασία χρησιμοποίησης δημοσίων χωρών (ΔΕΘ)για περίθαλψη ασθενών, για την περίπτωση που υπάρξει ανάγκη. Άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που εμποδίζει την τοποθέτηση Ειδικευόμενων και Αγροτικών Ιατρών στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Αγροτικά ιατρεία.

Σε κάθε Νοσοκομείο με ασθενείς COVID δημιουργία ομάδας κρούσης(με επικεφαλής πνευμονολόγους) που θα συντονίζουν την προσπάθεια, εκπαιδεύοντας ταχύρρυθμα το σύνολο του προσωπικού. Προσοχή στην διασφάλιση των απαραίτητων υλικών για την περίθαλψη των ασθενών ,αλλά και την προστασία του υγειονομικού προσωπικού. Αξιοποίηση όλων των δωρεών και άμεση αντιμετώπιση γραφειοκρατικών εμποδίων στην αποδοχή τους.

Ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τη διενέργεια των τεστ ώστε να αποσυμφορηθούν τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των Νοσοκομείων και να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στις τεράστιες ουρές που δημιουργούνται

Σε συνεργασία με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση δημιουργία επιτελικής ομάδας για τη Δημόσια Υγεία, που θα αναλάβει με κινητά συνεργεία την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, και δειγματοληπτικά τεστ για την έρευνα της διασποράς.Άμεση προμήθεια μηχανημάτων ταχείας επεξεργασίας μοριακών τεστ.

Ένταξη όλων των εργαζόμενων στο ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά και χορήγηση σε αυτούς του Δώρου Χριστουγέννων για το 2020.

Ως έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους.

Σχετική τροπολογία καταθέτει η Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πέτσας: Κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή - Rapid test σε όσους μπαίνουν στη χώρα

Διπλή ενίσχυση σε 256.562 ευάλωτα νοικοκυριά - Γονείς με δύο παιδιά λαμβάνουν 800 ευρώ

Εισαγγελική παρέμβαση για τις… ψεκασμένες θεωρίες περί κορωνοϊού, αλλά και τις δηλώσεις Πετράκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης