Εκπαίδευση τεχνικών από τα ΗΑΕ στην ΕΑΒ: Θα κατασκευάσουν κτίρια εγκαταστάσεων στον Αυλώνα

Εκπαίδευση τεχνικών από τα ΗΑΕ στην ΕΑΒ: Θα κατασκευάσουν κτίρια εγκαταστάσεων στον Αυλώνα

Πενταετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τεχνικούς αεροσκαφών από τα ΗΑΕ - Το Αμπου Ντάμπι θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου την κατασκευή εγκαταστάσεων για την διαμονή των σπουδαστών μέσα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα

uae_greece
Πολυδιάστατη είναι πλέον η συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άμπου Ντάμπι, έγινε γνωστό ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την εκπαίδευση τεχνικών από τα ΗΑΕ στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία. 

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των Εμιρατινών τεχνικών στην ΕΑΒ θα έχει διάρκεια 10 χρόνια.  

Μάλιστα, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ με επιστολή του ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο την συνδρομή του για την ενοικίαση χώρου για περίοδο 10 ετών, όπου θα κατασκευαστούν εγκαταστάσεις για τη διαμονή των εκπαιδευομένων.

Λόγω εγγύτητας με την τεχνική βάση της ΕΑΒ, για την εγκατάσταση των τεχνικών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επελέγη το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα.  Το ΓΕΕΘΑ, σε συνεργασία με στρατιωτική αντιπροσωπεία των ΗΑΕ, επέλεξε κατάλληλο χώρο έκτασης περίπου 90 στρεμμάτων μέσα στο στρατόπεδο «Επιλαρχου Μελιδη» στον Αυλώνα Αττικής. Οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, καθώς και κατασκευής των απαραίτητων υποδομών και εγκαταστάσεων θα αναληφθούν και θα χρηματοδοτηθούν εξ' ολοκλήρου από τα ΗΑΕ, αφού οι σχετικές μελέτες των έργων εγκριθούν από την αρμόδια Διεύθυνση του ΓΕΣ.

Το σχέδιο του συμβολαίου ενοικίασης του χώρου, μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα και θα προγραμματισθεί η υπογραφή του στο ΓΕΕΘΑ, από εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους των δύο πλευρών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης