Γκάλοπ Opinion Poll: Κικίλιας, Δένδιας πρώτοι σε δημοφιλία υπουργοί

Γκάλοπ Opinion Poll: Κικίλιας, Δένδιας πρώτοι σε δημοφιλία υπουργοί

Δείτε πώς αξιολογουν οι πολίτες τις επιδόσεις των υπουργών - Στις πρώτες θέσεις τα κυβερνητικά στελέχη που κλήθηκαν να διαχειριστούν τα μεγάλα προβλήματα της χώρας

kikiliasdendias
Την εδραίωση των υπουργών που κλήθηκαν τους τελευταίους δώδεκα μήνες να διαχειριστούν τις ασύμμετρες κρίσεις στα μέτωπα της πανδημίας, των ελληνοτουρκικών, της ασφάλειας αλλά και των φυσικών καταστροφών καταγράφει η μεγάλη δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Η νέα σφυγμομέτρηση επιβεβαιώνει πως τα κυβερνητικά στελέχη που κλήθηκαν να αναχαιτίσουν τις τέσσερις μεγάλες εθνικές πληγές και να ανακουφίσουν την κοινωνία από τις οδυνηρές οικονομικές και άλλες συνέπειες συγκεντρώνουν την αυξημένη προτίμηση των πολιτών. Η σύγκριση δε, με αντίστοιχες μετρήσεις του προηγούμενου διαστήματος δείχνει πως η πρώτη δεκάδα παραμένει σταθερή ως προς την σύνθεσή της και οι όποιες διαφορές εντοπίζονται στην τελική κατάταξη των συγκεκριμένων προσώπων ανάλογα με την συγκυρία.

Σε αυτό το πλαίσιο και με την συγκυρία να δείχνει ότι η πανδημία αποτελεί το μεγαλύτερο ζήτημα που καλείται να διαχειριστεί η χώρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό αποδοχής με 24%.

Να σημειωθεί ότι οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα: «Ποιους από τους Υπουργούς ξεχωρίζετε για τη συνολική πολιτική παρουσία τους και το έργο που έχουν παράγει» ενώ όπως εξηγεί ο υπεύθυνος της Opinion Poll Ζαχαρίας Ζούπης «δεν ρωτήσαμε για έναν – έναν υπουργό. Καλέσαμε τους ερωτώμενους να απαντήσουν αυθόρμητα ποιους Υπουργούς ξεχωρίζουν για την συνολική τους παρουσία και το έργο τους».

Στην δεύτερη θέση εντοπίζεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με ποσοστό 23,5% στο πρόσωπο του οποίου οι ερωτώμενοι φαίνεται να αναγνωρίζουν τις προσεκτικές και συντονισμένες προσπάθειες της χώρας για την διπλωματική οχύρωση της χώρας έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων. Η πρώτη τριάδα κλείνει με την παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου (22,1%) ο οποίος έχει κληθεί να οργανώσει τον κρατικό μηχανισμό για την στήριξη των περιοχών που έχουν δεχθεί σημαντικό πλήγμα από φυσικές καταστροφές.

Ακολουθούν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης (20,1%) με το χαρτοφυλάκιό του να περιλαμβάνει τα ψηφιακά άλματα που έχει πραγματοποιήσει τους τελευταίους μήνες η δημόσια διοίκηση, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας (17,1%) που έχει αναλάβει την δημοσιονομική διαχείριση των παράλληλων κρίσεων και την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και κόσμου της εργασίας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (17,1%).

Κλείσιμο
Την δεκάδα συμπληρώνουν, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης με 16,3%, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με 16,3%, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με 15%.

Στις επόμενες θέσεις εντοπίζονται οι υπουργοί: Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, Παιδείας Νίκη Κεραμέως, Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης και Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης

epilogi_ipourgwn_2


Ειδήσεις σήμερα

Πρώην «κολλητή» της Ιβάνκα Τραμπ την ξεμπροστιάζει ως... κακομαθημένο και σνομπ πλουσιοκόριτσο!

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ εξηγεί για πρώτη φορά γιατί χάρισε από 1 εκατ. δολάρια σε 14 φίλους του και πώς το έκανε!

Κως: Συνελήφθη ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου για διακίνηση παράνομων μεταναστών

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης