Συνεχίζει η Τουρκία τις προκλήσεις: Απέναντι από το Φαληράκι της Ρόδου το Oruc Reis

Συνεχίζει η Τουρκία τις προκλήσεις: Απέναντι από το Φαληράκι της Ρόδου το Oruc Reis

Νέα NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία για το Oruc Reis μέχρι τις 23 Νοεμβρίου - Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα, με αφορμή την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στα Βαρώσια, έστειλε νωρίτερα η Ελλάδα

reismain
Συνεχίζει το προκλητικό τέμπο η Άγκυρα, η οποία σε μια ακόμη κίνηση που κλιμακώνει την παραβατική της συμπεριφορά εξέδωσε Navtex για την περιπλάνηση του Oruc Reis μέχρι τις 23 Νοεμβρίου.

Λιγότερο από 20 μίλια ανατολικά της Ρόδου πλέει το Oruc Reis.
118152528_2680510388863122_6773184200768979212_n__1_



Υπενθυμίζεται ότι τρεις ημέρες προτού εκπνεύσει η παράνομη τουρκική προαγγελία για την περιπλάνηση του Oruc Reis νότια από το Καστελόριζο, ο παράκτιος σταθμός της Αττάλειας στην Τουρκία εξέδωσε νέα Navtex ανακοινώνοντας ότι οι σεισμικές έρευνες από το Oruc Reis και τα βοηθητικά του πλοία Ataman και Cengiz Han θα συνεχιστούν μέχρι τα μεσάνυχτα της 23ης Νοεμβρίου. Η περιοχή των ερευνών απέχει 12 μίλια από τη Ρόδο.

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία, με αφορμή την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στα Βαρώσια, έστειλε νωρίτερα η Ελλάδα. «Η ενέργεια αυτή προστίθεται στην συνεχή και αυξανόμενη κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο. Την καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και αναμένουμε να συζητηθεί ενδελεχώς στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο», τόνιζει συγκεκριμένα η Αθήνα.

Κλείσιμο
Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου αναμένεται στα κατεχόμενα ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο οποίος θα φθάσει στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στις 11 το πρωί, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα μεταβεί στο μνημείο του Ατατούρκ στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Η ΕΕ προτρέπει την Τουρκία να σεβαστεί τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα Βαρώσια και την καλεί σε άμεση αντιστροφή των πρόσφατων δράσεων της, συμβάλλοντας στην εξεύρεση διαρκών λύσεων, με καλή πίστη για την οικοδόμηση ενός εποικοδομητικού διαλόγου για την επίτευξη ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) Πίτερ Στάνο στο ΚΥΠΕ.

Ειδήσεις σήμερα

2.835 νέα κρούσματα - 766 στη Θεσσαλονίκη και 612 στην Αττική

Ιστορική ανακάλυψη στην Αίγυπτο: Στο «φως» 100 άθικτες σαρκοφάγοι (Δείτε φωτογραφίες)

Τραγωδία στου Ρέντη: Σύζυγος αστυνομικού σκοτώθηκε όταν εκπυρσοκρότησε το υπηρεσιακό όπλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης