Αιγυπτιακά ΜΜΕ για τη συμφωνία οριοθέτησης των θαλασσίων συνόρων Αθήνας-Καΐρου

Αιγυπτιακά ΜΜΕ για τη συμφωνία οριοθέτησης των θαλασσίων συνόρων Αθήνας-Καΐρου

«Η Αίγυπτος και η Ελλάδα θεωρούνται γέφυρα σύγκλισης, διαλόγου, συνεργασίας μεταξύ Αράβων και Ευρωπαίων», αναφέρουν τα ΜΜΕ της Αιγύπτου 

mitsotakis_sisi
Έμφαση στα οφέλη της συνάντησης Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αιγύπτιο πρόεδρο δίνουν και πάλι τα δημοσιεύματα του αιγυπτιακού τύπου. Η επίσημη επίσκεψη του Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι στην Αθήνα ολοκληρώθηκε σήμερα. 

Μεταξύ των πολλών ρεπορτάζ, η «Egypt Today» τονίζει τη δήλωση του Αιγυπτίου ηγέτη ότι «η Συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας θα μεγιστοποιήσει τη χρήση του πλούτου των υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ», καθώς και ότι «η Αίγυπτος και η Ελλάδα θεωρούνται γέφυρα σύγκλισης, διαλόγου, συνεργασίας μεταξύ Αράβων και Ευρωπαίων».

Η «Egypt Independent» επισημαίνει ότι «Ελλάδα και Αίγυπτος θα καλωσορίσουν την 'πιο αποφασιστική' συμμετοχή των ΗΠΑ υπό τον Μπάιντεν, όπως τονίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης». Παράλληλα, τονίζει τη δήλωση του Αιγυπτίου ηγέτη, ότι «η Αίγυπτος και η Ελλάδα θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για τις περιφερειακές απειλές για την ασφάλεια».

Η «Αλ Αχράμ» υπογραμμίζει ότι «ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι συναντά τον Έλληνα υπουργό Ενέργειας, υπογραμμίζει τη σημασία της προώθησης της συνεργασίας με την Ελλάδα».

Ειδήσεις σήμερα

«Μαύρη» Πέμπτη με 3.316 κρούσματα, 50 θανάτους και 310 διασωληνωμένους

Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Άκουγε τις κραυγές της μάνας της από το δίπλα δωμάτιο και δεν έκανε τίποτα...

Κορωνοϊός: Ύποπτα συμπτώματα σε βιζόν στην Καστοριά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης