ΚΙΝΑΛ: «Ινστιτούτο της Σοσιαλδημοκρατίας» το νέο ΙΣΤΑΜΕ

ΚΙΝΑΛ: «Ινστιτούτο της Σοσιαλδημοκρατίας» το νέο ΙΣΤΑΜΕ

Mε επικεφαλής την πρώην βουλευτή του κόμματος και καθηγήτρια πανεπιστημίου, Εύη Χριστοφιλοπούλου

kinima-allagis
Το νέο think tank, στα πρότυπα του ΙΣΤΑΜΕ, εγκαινιάζει το Κίνημα Αλλαγής. Το «Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία», όπως ονομάζεται, είναι ένα κέντρο επιστημονικής έρευνας για την προώθηση της προοδευτικής πολιτικής σκέψης. Το συγκεκριμένο εγχείρημα, γίνεται στα πρότυπα άλλων αντίστοιχων Ευρωπαϊκών αλλά και παγκόσμιων ινστιτούτων. Στόχος είναι να ενισχυθεί ο δημόσιος διάλογος, να αξιοποιεί και να προάγει την επιστημονική γνώση και επεξεργάζεται προτάσεις για τη δικτύωση πολιτικών και επιστημονικών φορέων.

Επίκεντρο θα είναι ο άνθρωπος και η κοινωνία του 21ού αιώνα. Στην παρούσα φάση, θα αναδεικνύονται θέματα όπως το κοινωνικό κράτος και την ψηφιακή εποχή, εν μέσω της πανδημίας.

Τη Τετάρτη 4 Νοεμβρίου θα γίνει η πρώτη συνάντηση του Δ.Σ., ώστε και επισήμως πλέον να εγκαινιαστεί το εγχείρημα που μήνες έχτιζαν τα στελέχη, με επικεφαλής την πρώην βουλευτή του κόμματος και καθηγήτρια πανεπιστημίου, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Επιστημονικός διευθυντής παράλληλα, έχει αναλάβει ο Γιώργος Παπούλιας που κατέχει το know-how παρόμοιων δικτύων.

xri23




Μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr, η κ. Χριστοφιλόπουλου, σημείωσε πώς «το Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία (ΙΝΣΟΣΙΑΛ), ξεκινά από αύριο τη λειτουργία του ως επιστημονικός φορέας έρευνας και διαλόγου του Κινήματος Αλλαγής. Φιλοδοξούμε να προάγει την σύγχρονη προοδευτική σκέψη και να επιτύχει δικτύωση όμορων δυνάμεων διανόησης, πέραν των κομματικών ορίων, σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο».

Κλείσιμο
Πρόσθεσε πώς, «στόχος μας είναι το ΙΝΣΟΣΙΑΛ να γίνει ένα "εργαστήριο" προβληματισμού για τους προοδευτικούς πολίτες του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου. Η προκείμενη συγκυρία της Πανδημίας με τις μεγάλες και παγκόσμιες αλλαγές και τις εξελισσόμενες πολιτικές διεργασίες, αποτελούν για εμάς ιδιαίτερη πρόκληση».

Σημειώνεται πώς το ΙΝΣΟΣΙΑΛ, ήταν ένα μεγάλο στοίχημα και στόχος της προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά. Το όραμα της Τρικούπη είναι να καταφέρει να συνδεθεί με τα ευρωπαϊκά Friedrich Naumann Foundation και Federation of European Progressive Studies.

Το ιστορικό ΙΣΤΑΜΕ ιδρύθηκε το 1995 από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ήταν ένα όραμα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ για να δημιουργηθεί ένα πολιτικό εργαστήρι ώστε να γίνει το ΠΑΣΟΚ ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα.


Ειδήσεις σήμερα: 

Άνοιξε το επίσημο τέμενος στην Αθήνα - Ποιος είναι ο πρώτος ιμάμης

Αλλάζουν όλα στα Πανεπιστήμια: Πρόσβαση μόνο με πάσο και 24ωρη φύλαξη

Ποιοι και με ποιες δαπάνες θα γλιτώσουν 22% φόρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης