LIVE

Κορωνοϊός

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει λουκέτα χωρίς να πει κουβέντα για ενίσχυση ΕΣΥ και ΜΜΜ

tsipras55

Το ολιστικό σχέδιο για την αποτελεσματική ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, σχολίασαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ

«Ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε σήμερα την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης εδώ και οχτώ μήνες. Αφού δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει τη χώρα για το αναμενόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, έρχεται με καθυστέρηση και ενώ η κατάσταση σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει βγει εκτός ελέγχου να ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα».

Αυτό τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωση του για το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού, με τίτλο «ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνει λουκέτα χωρίς να πει κουβέντα για ενίσχυση ΕΣΥ και ΜΜΜ», επικρίνοντάς τον ότι «μίλησε για "χαραμάδες της αμέλειας των λίγων" από τις οποίες μπαίνει ο κορονοϊός αλλά δεν είπε κουβέντα για τις πόρτες που άφησε ορθάνοιχτες».

Πιο συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «με πάνω από 1.500 κρούσματα τη μέρα και ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται ήδη στα όριά του, ο κ. Μητσοτάκης μιλά για "πόλεμο", αλλά δεν είπε κουβέντα για το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού χωρίς ενιαία πρωτόκολλα, για άμεσες προσλήψεις γιατρών, για επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, για συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ, για τους μαζικούς εργασιακούς χώρους που ελλείψει ελέγχων έχουν γίνει φορέας υπερμετάδοσης του ιού και φυσικά για τους χώρους λατρείας υπό το φόβο του πολιτικού κόστους».

Υπογραμμίζει ότι πάνω από όλα ο πρωθυπουργός «δεν είπε κουβέντα για τις δημόσιες συγκοινωνίες που κάθε μέρα πάνω από 1 εκατ. πολίτες στοιβάζονται σαν σαρδέλες για να πάνε στις δουλειές τους, την ώρα που 270 οχήματα κάθονται στα αμαξοστάσια και υπουργοί του έχουν αποσπασμένους οδηγούς λεωφορείων στα υπουργικά τους γραφεία».

Τον κατηγορεί για «θράσος να κουνήσει το δάχτυλο και σε όσους επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση έχει υποτάξει την επιστήμη στην υπηρεσία της πολιτικής της σκοπιμότητας, όταν εδώ και μήνες αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής και έχει με αποκλειστικά δίκη του ευθύνη απομειώσει το κύρος και την αξιοπιστία της, μεταφέροντας την ευθύνη των δικών του αποφάσεων και της δίκης του ανεπάρκειας».

«Περιμένουμε», σχολιάζει καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, «να δούμε σε πόσες μέρες από σήμερα θα αναθεωρήσει εκ νέου τα μέτρα που ανακοίνωσε, επιβεβαιώνοντας εκ νέου την ανεπάρκεια και την αποτυχία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της κρίσης».

Φώφη Γεννηματά: «Ούτε μία λέξη αυτοκριτικής ο πρωθυπουργός. Η κυβερνητική αδιαφορία έφεραν τη χαλάρωση και τον εφησυχασμό»

«Δυστυχώς ακόμη και τώρα που η πανδημία έχει ξεφύγει ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει με την πολιτική"βλέποντας και κάνοντας"», σχολίασε η Φώφη Γεννηματά για τα όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον περιορισμό της πανδημίας.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι ο πρωθυπουργός «και σήμερα δεν βρήκε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής.Δεν κατανοεί ότι δεν είναι οι "χαραμάδες της αμέλειας" πολιτών, αλλά κυρίως οι ρωγμές της κυβερνητικής αδιαφορίας, που καλλιέργησαν την χαλάρωση και τον εφησυχασμό».

Επισήμανε πως ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα πάλι για την ενίσχυση του ΕΣΥ, την αντιμετώπιση του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.

«Μόνο περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε που θα έχουν και πάλι σκληρές επιπτώσεις σε κρίσιμους κλάδους της οικονομίας, στους εργαζόμενους, στους ανέργους και τους μικρομεσαίους» η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ενώ χαρακτήρισε ανεπαρκή τα κυβερνητικά μέτρα που «τους αφήνουν ουσιαστικά απροστάτευτους και διευρύνουν την κρίση στην οικονομία».

«Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες θα κάνουν αυτό που πρέπει, όπως στην πρώτη φάση,για να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία, τη δική τους και της οικογένειας τους», κατέληξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Κουτσούμπας: Tο πρόβλημα δεν είναι η αμέλεια των λίγων, αλλά και η κυβερνητική ανευθυνότητα που τροφοδότησε τον όποιο εφησυχασμό

«Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα πορεύτηκε σχεδόν αποκλειστικά με την επίκληση της ατομικής ευθύνης. Σήμερα αποδεικνύεται, με τραγικό τρόπο, ότι αυτός ο δρόμος είναι αδιέξοδος κι επικίνδυνος, αν δεν έχει στο επίκεντρό του τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και τα μέτρα προστασίας σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία, τα μέσα μεταφοράς. Αποδεικνύεται ότι το πρόβλημα δεν είναι η αμέλεια των λίγων, αλλά και η κυβερνητική ανευθυνότητα που τροφοδότησε τον όποιο εφησυχασμό» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας «για το διάγγελμα του πρωθυπουργού».

«Σήμερα η κυβέρνηση προσπαθεί να φορτώσει πάλι στο λαό την ευθύνη για ένα ενδεχόμενο lockdown. Όμως το δίλημμα lockdown ή αυτοπροστασία είναι ψεύτικο και παραπλανητικό. Τα όποια περιοριστικά μέτρα λαμβάνονται στην Ελλάδα και στην ΕΕ, έχουν ως κριτήριο τις "αντοχές" της καπιταλιστικής οικονομίας και όχι τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, που θα προστάτευαν αποτελεσματικά την υγεία και τη ζωή των λαών.

Τώρα και χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει: Στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να εξασφαλιστούν οι ΜΕΘ, μαζικά τεστ και ο κρατικός έλεγχος ευαίσθητων χώρων, όπως οι οίκοι ευγηρίας. Στην αποσυμφόρηση σχολείων και μέσων μεταφοράς. Στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων στους χώρους δουλειάς, με έλεγχο για την τήρησή τους. Σε μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, μικροεπαγγελματίας, δεν θα πρέπει να μείνει χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα, γιατί πλέον δεν βρισκόμαστε ούτε καν στον Μάρτη, αλλά σε συνθήκες που έχουν συσσωρευτεί τα βάρη και οι συνέπειες και της προηγούμενης περιόδου. Και εννοείται ότι εδώ και τώρα πρέπει να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα, που η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα.

Πάνω από όλα τα παραπάνω -απόλυτα αναγκαία κι αυτονόητα- αιτήματα πρέπει να γίνουν αντικείμενο διεκδίκησης του λαού, των εργαζομένων, των υγειονομικών. Μόνο αυτοί μπορούν να επιβάλλουν την εφαρμογή τους» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι να κάνουμε ένα οριστικό lockdown σε όλες τις πολιτικές καπιταλιστικής διαχείρισης, που θυσιάζουν την υγεία του λαού στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου» υπογράμμισε καταλήγοντας στη δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ειδήσεις σήμερα

Στους 26 οι νεκροί στην Τουρκία μετά τον σεισμό - Διασώθηκαν μάνα με τα 3 παιδιά της μετά από 23 ώρες αγωνίας

Δείτε βίντεο: Νεαροί διασκεδάζουν στους δρόμους της Αθήνας πριν το κλείσιμο της εστίασης

Κορωνοϊός: Κλείνουν εστίαση, ψυχαγωγία, άθληση σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (34)

ΑΣ

Μπήτε σε ένα λεωφορείο των αστικών συγκοινιών της Αθήνας τις ώρες 8 π.μ-5 μ.μ και θα καταλάβετε (Flokos!!!). Μάλιστα εκεί μέσα υπάρχει και μια πινακίδα που λέει "Κρατάτε τις αποστάσεις στα 2 μέτρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Κανονικό δούλεμα!

Αφου εκανες τα νοσκομεια

κεντρα βυσματων, τωρα βγαινεις και μιλας. Αι απο δω.

Καλώς τονα κι ας άργησε....

Ποτέ δεν είναι αργά Αλέξη να το παίξεις ..."αντιπολίτευση"!! Τόσες ευκαιρίες σου δίνει ο Κούλης άλλωστε!

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ

Κοιτάτε ποιός μιλάει για το ΕΣΥ ,αυτός που επί των ημερών του,με συνεργάτη τόν Πολάκη, να μήν τον ξεχνάμε, αποδομήθηκε όλο το σύστημα υγείας και οδήγησε τόν λαό, όσους βέβαια είχαν την δυνατότητα....οι άλλοι αλοίμονό μας....στίς ιδιωτικές μονάδες υγείας.Τρέμω στήν ιδέα να είχαμε στήν εξουσία ακόμα αυτούς τούς χαμένους,με συνθήκες πανδημίας,ο πληθυσμός της Ελλάδας θα είχε μείνει μισός.ΜΠΡΡΡΡΡΡΡ....

Ότι να ναι

Δυναμίτης ο Αλέξης τα είπε έξω από τα δόντια...επιτέλους δικαιολόγησε τα λεφτά που τον πληρώνουμε για να κανει αντιπολίτευση..:) Ξέχασε μόνο να καταγγείλει το ότι δεν έχουμε προμηθευτεί ακόμα το εμβόλιο από τους Ρώσους και δίνουμε τσάμπα λεφτά στις πολυεθνικές του καπιταλιστικού κατεστημενου.

XT13

Αφού τα είχες λύσει όλα εσύ Αλέξη με τήν φοβερή σού διακυβέρνηση, έμεινε να κάνουν τίποτα οι άλλοι;

Σαμιώτης

Για το ΕΣΥ εγώ είχα μείνει με την εντύπωση πως όλα τα είχε τακτοποιήσει ο Πολάκης. Για τα ΜΜΜ ναί απορώ και εγώ γιατί σταμάτησαν τα δρομολόγια του μετρό της Θεσσαλονίκης, που πρώτος εσύ έβγαλες εισιτήριο κι ταξίδεψες κατά τα εγκαίνια. Επίσης δεν ξεχνώ την αναβάθμηση των αστικών συγκοινωνιών επί Στέλιου Παππά.

κα

Μα τι είναι αυτά που λες ρε Αλ6; Δεν άκουσες τον πανεπιστήμονα κ. Τσιόδρα το μέλος της επιτροπής για την πανδημία και εκπρόσωπο του Υπ. Μεταφορών που μας εξήγησε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε λεωφορεία;

NA ΛΕΣ ''ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ'' ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ

ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΟΦΗΣΕΙΣ ! ΟΛΟΙ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΓΚΡΙΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ .

ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Λαικιστης Δημαγωγος χαιρετε με τον πονο της χωρας χωρις επιχειρηματα προτασεις απλα για να τσιμπησει κανεναν ψηφο............Αναξιος και ως αντιπολιτευση....ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΘ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ..... ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘ ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΙΑ

Μαρία

Ρούφα το αυγουλάκι σου αγράμματε και πήγαινε να μυρίσεις κανένα κόκκινο γαρύφαλο να δεις αν έχεις όσφρηση. Γιατί από αντίληψη.....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης