Νομοσχέδιο για την καταπολέμηση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών στον αγροτικό τομέα φέρνει ο Βορίδης

Νομοσχέδιο για την καταπολέμηση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών στον αγροτικό τομέα φέρνει ο Βορίδης

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα το παρουσιάσει αύριο στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

voridis
Το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/633 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στις σχέσεις των εμπλεκομένων στην αλυσίδα εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων και τροφίμων πρόκειται να παρουσιάσει το πρωί της Πέμπτης ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Ο Μάκης Βορίδης είχε εξαγγείλει από τον περασμένο Ιούνιο ακόμα την πρόθεση του να φέρει το συντομότερο δυνατό τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, προκειμένου να μπει ένα φρένο σε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές που επηρεάζουν αρνητικά τους παραγωγούς στις συναλλαγές τους με τον εμπορικό κλάδο.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα είχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην πρακτική της ανοιχτής τιμής που εφαρμόζεται στη χώρα μας και η οποία, όπως είχε επισημάνει, παραβιάζει τους κανόνες των καλών συναλλαγών. Είχε μάλιστα αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ευαλοίωτα προϊόντα όπως το γάλα, όπου μία τέτοια πρακτική δημιουργεί απόλυτη εξάρτηση και φέρνει τον παραγωγό σε εξαιρετικά μειονεκτική θέση στις συναλλαγές.

Αξίζει να σημειωθεί πως, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας έχει προθεσμία μέχρι τον Μάρτιο του 2021 για να ενσωματώσει στην εθνική της νομοθεσία την κοινοτική αυτή οδηγία, ο Βορίδης βιάζεται να την ολοκληρώσει άμεσα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Στο υποβρύχιο «Κατσώνης» ο Μητσοτάκης: Το «ευχαριστώ» για τις αόρατες ασπίδες - Δείτε βίντεο

Πέρασε από τα νότια η «Κίρκη» - Έρχεται στη Στερεά Ελλάδα τις επόμενες ώρες

Θλίψη στις Μυκήνες για τον 26χρονο που απανθρακώθηκε σε τροχαίο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης