Άναψε «φωτιές» στην Τουρκία το ρωσικό «τιτίβισμα» για τη Ναυμαχία στο Ναυαρίνο

Άναψε «φωτιές» στην Τουρκία το ρωσικό «τιτίβισμα» για τη Ναυμαχία στο Ναυαρίνο

Για «σκανδαλώδη κίνηση» μιλούν οι Τούρκοι  αναφερόμενοι στην ανάρτηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter για την 193η επέτειο της «Ναυμαχίας στο Ναυαρίνο» και τη βύθιση του Οθωμανικού Στόλου

erdogan-poutin
Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Ερντογάν συνήθιζε να προβάλλει με χολιγουντιανές βίντεο-αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, τις επιτυχίες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας τους αιώνες της παντοδυναμίας της. Ωστόσο η τελευταία ανάρτηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για τη Ναυμαχία στο Ναυαρίνο πριν από 193 ακριβώς χρόνια, άναψε «φωτιές» στην Τουρκία.

Η χθεσινή ανάρτηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter για την 193η επέτειο της «Ναυμαχίας στο Ναυαρίνο» και τη βύθιση του Οθωμανικού Στόλου, προκάλεσε αίσθηση, ερμηνεύεται ως ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τις νέο-οθωμανικές ονειρώξεις του Ταγίπ Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο. «Πριν από 193 χρόνια, οι ρωσικές δυνάμεις μαζί με τις δυνάμεις της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας νίκησαν τον τουρκο-αιγυπτιακό στόλο. Η νίκη των συμμαχικών δυνάμεων στο Ναυαρίνο άνοιξε τον δρόμο για την ανεξαρτησία της Ελλάδας» ήταν το σχόλιο που συνόδευε βίντεο που έδειχνε τον Οθωμανικό στόλο να καίγεται στο Ναυαρίνο.

Τουρκικά δημοσιεύματα μιλούν για «σκανδαλώδη» κίνηση της Ρωσίας, κατά της Τουρκίας που αποσκοπεί να «χαϊδέψει» την Ελλάδα ενόψει και της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα.

«Φοβήθηκε μετά την ένταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ; Ανάρτηση σκάνδαλο της Ρωσίας κατά της Τουρκίας» σχολιάζει το internethaber.com, επισημαίνοντας πως η κίνηση αυτή είναι απόρροια του ανταγωνισμού Ρωσίας και της Τουρκίας από τη Λιβύη και τη Συρία έως το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

P1


Κλείσιμο
Για απειλές από τη Ρωσία λόγω της κρίσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, κάνει λόγο δημοσίευμα του www.karar.com, παρουσιάζοντας και τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Λαβρόφ, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία δεν αποτελεί στρατηγικό εταίρο για τη Μόσχα.

P2


«Ρωσία : Νικήσαμε τον Οθωμανικό και Αιγυπτιακό στόλο που οδήγησε στην Ανεξαρτησία της Ελλάδας» σχολιάζει τη ρωσική κίνηση το www.haber7.com, κοινοποιώντας και την επίμαχη ανάρτηση του ρωσικού ΥΠΕΞ που προκάλεσε αίσθηση στην Τουρκία.

P3


«Ρωσικό μήνυμα για το «Ναυαρίνο» προκαλεί αντιδράσεις» αναφέρει το www.veryansintv.com, αναφέροντας πως στην επίμαχη ανάρτηση επισημαίνεται πως η βύθιση του τουρκο-αιγυπτιακού στόλου στο Ναυαρίνο από τις δυνάμεις Ρωσίας, Βρετανίας και Γαλλίας οδήγησε στην ανακήρυξη της ελληνικής Ανεξαρτησίας και στην ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

P4


Για «σκανδαλώδες» μήνυμα της Ρωσίας προς την Τουρκία, κάνει λόγο το www.haber3.com, παρουσιάζοντας το ιστορικό της Ναυμαχίας στο Ναυαρίνο και σχολιάζοντας πως το τελευταίο διάστημα, και λόγω του Ναγκόρνο Καραμπάχ, η Μόσχα στρέφεται κατά της Άγκυρας.

P5


Ανάλογες είναι και οι αντιδράσεις στα τουρκικά social media, με τους χρήστες να κατηγορούν τη Ρωσία για διπλοπροσωπία απέναντι στην Άγκυρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτό ήταν το σχέδιο της Kέιτ Μίντλετον αν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ την άφηνε

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού: «Αν δεν μου δώσεις €2.000 θα πάθεις κακό»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης