Νέες «βόμβες» Κοντονή: «Δεν παλέψαμε για να κάνουν κάποιοι τον ΣΥΡΙΖΑ μαγαζί»

Νέες «βόμβες» Κοντονή: «Δεν παλέψαμε για να κάνουν κάποιοι τον ΣΥΡΙΖΑ μαγαζί»

«Κάναμε σημαία την κάθαρση και μετατρέψαμε την δωροδοκία σε πλημμέλημα» είπε ο πρώην υπουργός που χαρακτήρισε προσβλητικές για την αριστερά τις συνομιλίες του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Μιωνή - Άφησε αιχμές για Τζανακόπουλο - Παπαγγελόπουλο και Θάνου

Ο Σταύρος Κοντονής στο Evening Report για Ποινικό Κώδικα, Χρυσή Αυγή, Novartis και ΣΥΡΙΖΑ
Νέες αιχμές σε βάρος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα για την πολιτική που ακολούθησε σε μια σειρά από κρίσιμα πολιτικά ζητήματα άφησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μιλώντας απόψε στην εκπομπή «Εvening Report» του Action 24 με τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά.

Ο πρώην υπουργός που διαγράφηκε πρόσφατα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες, επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να εγκλωβίσει τη ΝΔ γι'αυτό και αγκαλιάστηκε με τους ΑΝ.ΕΛ και «έκλεινε το μάτι» στην Χρυσή Αυγή.

Χαρακτήρισε προσβλητικές για την Αριστερά συνομιλίες σαν αυτή που είχε ο Νίκος Παππάς με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και τόνισε με νόημα: «Δεν παλέψαμε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα για να το κάνουν κάποιοι... μαγαζί».



Ο κ. Κοντονής δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και για τις ενέργειες της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο σκάνδαλο της Novartis λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Τζανακόπουλος δεν είχε καμία δουλειά να πάει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση»
Κλείσιμο
Έκανε γνωστό ότι ο ίδιος είχε συγκρουστεί με την Βασιλική Θάνου γιατί ήθελε παράταση της θητείας της στον Άρειο Πάγο ενώ σε ότι αφορά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο τόνισε ότι είχε διαφορές μαζί του ως προς την άσκηση πολιτικής.

Δείτε τη συνέντευξή του 

Ο Σταύρος Κοντονής στο Evening Report για Ποινικό Κώδικα, Χρυσή Αυγή, Novartis και ΣΥΡΙΖΑ

Πιο συγκεκριμένα, o πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής,είπε ότι ο ίδιος "δεν ψήφισε τον Ποινικό Κώδικα αφού δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία". "Οι πάντες γνώριζαν από μένα ότι ο Ποινικός Κώδικας περιείχε προβληματικές διατάξεις που θα βρίσκαμε μπροστά μας. Είχα μιλήσει δημόσια από τον Απρίλιο του 2019", συμπλήρωσε. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι "δεν μίλησε για συναλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή για τον Ποινικό Κώδικα ίσως τα λάθη έγιναν από επιπολαιότητα. .

Πάντως, ο κ. Κοντονής, αποκάλυψε ακόμα ένα ζήτημα που προκύπτει από τις αλλαγές του ποινικού κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι η δωροδοκία από κακούργημα έγινε πλημμέλημα. "Εμείς λέγαμε ότι θα κάνουμε κεντρική πολιτική την κάθαρση και κάναμε τη δωροδοκία πλημμέλημα με τον ποινικό κώδικα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την Υπόθεση Novartis

Ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis και την συνεργασία του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο κ. Κοντονής είπε ότι "είχε σοβαρές διαφωνίες με τον Παπαγγελόπουλο για άσκηση πολιτικής" χωρίς όμως να θέλει να αναφερθεί περαιτέρω: «Δεν θα το κάνω, βρίσκεται σε δύσκολη θέση», είπε.

Παράλληλα ο Σταύρος Κοντονής μίλησε και για σύγκρουση με την Βασιλική Θάνου κατά τη διάρκεια που η ίδια επιθυμούσε παράταση της θητείας της στην Προεδρία του Αρείου Πάγου. "Ήταν αντισυνταγματικό, δε μπορούσα να το προχωρήσω. Και το είχα πει και στην ίδια. Και είχα πει αν η κυβέρνηση προχωρήσει με την παράταση, βρείτε άλλον στη θέση μου", σημείωσε.

"Είχα παραλάβει την δικογραφία, ειλικρινά το εξεπλάγην είναι μικρή κουβέντα όταν είδα μπροστά μου 10 ονόματα και μάλιστα δύο πρωθυπουργών και του ενός υπηρεσιακού πρωθυπουργού, που ξέρουμε πολύ καλά ότι άντε να υπογράφει για την γραφική ύλη επί των ημερών του. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα βρισκόμουν μπροστά σε 10 ονόματα", είπε ο κ. Κοντονής. Όσον αφορά την επίσκεψη του Δημήτρη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης είπε:"δεν είχε καμία δουλειά ο Τζανακόπουλος στον Άρειο Πάγο. Δεν δικαιολογείται και δεν αιτιολογείται. Το είχα πει και στον κύριο Τσίπρα και στον κύριο Τζανακόπουλο". "Είχα συνεργασία με την κυρία Ράικου, που μου είχε δώσει μία τάξη μεγέθους του σκανδάλου με χιλιάδες γιατρούς και πίστευα και πιστεύω ότι η Νοβάρτις είναι μεγάλο σκάνδαλο", πρόσθεσε. Για την πρόσφατη βράβευση των προστατευόμενων μαρτύρων ο κ. Κοντονής σημείωσε πως "το είδε ως τίτλο, δεν την έχει παρακολουθήσει".

Η Αριστερά δεν είναι μαγαζί

"Δεν παλέψαμε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα για το κάνουν κάποιοι... μαγαζί", απάντησε κληθείς να σχολιάσει τις συνομιλίες του Νίκου Παππά με τον Μιωνή, ξεκαθαρίχοντας πώς εκείνη την περίιοδο ο ίδιος ήταν Υφυπουργός Αθλητισμού.

Άθλιο το Πρωτοσέλιδο της Αυγής

"Άθλιο και βλακώδες" χαρακτήρισε το πρωτοσέλιδο της Αυγής, λέγοντας ότι "το χειρότερο που έκανε αυτο το πρωτοσέλιδο ήταν να πει ότι υπάρχουν και άλλοι".

Τέλος από την πολιτική

Ο Σταύρος Κοντονής επεφύλλαξε μία έκπληξη για το τέλος αφού όπως είπε το ταξίδι της πολιτικής για τον ίδιο τελείωσε.


Ειδήσεις σήμερα

Εξαπλώνεται ο κορωνοϊός - Ποιες περιοχές βρίσκονται στα όρια του «κόκκινου»

Δείτε βίντεο: Καρέ-καρέ πώς έγινε η νέα ΜΕΘ στο «Σωτηρία»

Εξαφάνιση 19χρονης στο Κορωπί: Βίντεο-ντοκουμέντο από την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης